Hm, jag skulle nog köra:
- En lätt förrätt eller sallad
- En soppa
- En fiskrätt
- En kötträtt
- En efterrätt
Serverar man många rätter ska det ju naturligtvis inte vara jättemängder med mat. Man måste orka också. Jag tycker nog inte heller att fiskrätten och kötträtten ska vara "lika stora", utan låta en ha mer av förrättskaraktär.
Till exempel:
- Blinie med löjrom, smetana och hackad rödlök (alternativ t ex ceviche eller crostini di fegato)
- Jordärtskockssoppa med rökt renchips (alternativ t ex hummer- eller räksoppa om huvudrätten är en kötträtt)
- Carpaccio av ungnöt med tryffelolja och parmesanflagor (alternativ t ex carpaccio av rökt svärdfisk, eller hälleflundra, eller snabbgravad lax)
- Grillad hälleflundra med mandelpotatisbakelse (alternativ t ex helstekt oxfilé med jordärtskocks- och mandelpotatisgratäng och portvinssås)
- Chokladfondanter med hemgjord vaniljglass (alternativt t ex panna cotta med rommarinerade bär, chokladsemifreddo,