TheCoopers skrev 2011-05-31 11:57:30 följande:
Vi kör på det man tycker är svenskt själv , ja eller det som är "typiskt" svensk idag . Vi kan liksom inte sitta och gräva i historian . Pizza med bea är ju svenskt idag .. kan man tycka !
Att ha bearnaisesås till pizza kanske har uppstått i Sverige. Men pizza är inte svenskt. Svensk pizza är ungefär lika missvisande som att köpa pizza från en pizzeria som heter typ Italia och så är det ett gäng håriga araber som bakar pizzan. Rent lurendrejeri!
Jäjd skrev 2011-05-31 12:01:56 följande:
Det är väl just det man velat utröna här.
Jag tycker det är viktigt att ta allt det där i beaktande. Men kebab etc kommer ju aldrig att kännas svenskt.
Ja, och då får man väl tänka på att mat från början var tämligen okomplicerat. Man åt vad man kom över. Därför var matkulturen från början mer eller mindre likadan, bara det att djuren, grönsakerna och frukterna kunde variera. Sedan även kryddorna, när man nu började använda det. Därför är det väl tämligen svenskt att äta t ex. gädda och älg osv. Lägg till lingonsylt så har man där något typiskt svenskt. På just midsommar så är det dock som jag tror att trådstarten antyder, typiskt svenskt med sill och grillat kött.