• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • Caroline1981

    Jag har inte fått nåt illamående än.... Är i v.8 nu. Med första barnet kom det i v.7. Då spydde jag varje morgon i ca 13 veckor, men sen var det borta. Namn har vi inte diskuterat så mkt än, men det kommer väl. 
    Jag är lite rädd för förlossningen, då min första tog ca 3 dygn och sonen var helt slut när han kom ut och fick ligga i kuvös några dagar pga utmattning och oklar infektion. Jag var helt slut. Men förhoppningsvis går det bättre denna gången. 
    Jag är så fruktansvärt trött nu, har varit sen jag fick reda på att jag var gravid. Ska ha 3 veckors semester till, så jag hoppas denna trötthet ger sig då!  

  • fyrvaktaren
    Anne81 skrev 2011-07-25 11:41:20 följande:
    fyrvaktaren: Funkar postafen? Jag har tagit det ngn gång när jag ska på 3D-bio men jag blir skittrött dagen efter så jag vet inte om jag vågar det.

    Jag har inte blivit mer trött än jag redan är iaf. Glad Det tar inte bort allt illamående men det blir iaf liiite bättre. Skulle inte klara av att jobba annars. Det kan vara så att det är bättre att ha ett jämnt intag (var 12:e timma) för att man inte ska bli så trött, men det kan ju vara olika från person till person.
  • nyponblomman

    Tusen tack för svaren kring högt blodtryck. Känns skönt att höra andra som varit i samma situation.

    Gällande illamåendet så försöker jag hålla det i schack genom att äta lite men ofta, samt att äta Postafen och använda mina seaband. Hjälper lite i alla fall Skrattande

  • Stinis83

    Katniss, om du vill får du gärna maila mig och berätta mer om den andra förlossningsplanen, jag blir jättenyfiken!

    En kommande förlossning har snurrat i mitt huvud sen jag födde dottern. Jag sprack hela vägen och en bra bit upp, men hade turen att få Sveriges bästa specialist på sfinkterrupturer som både förlöste och opererade mig efteråt. Men psyket tog lite stryk, och förmodligen blir det planerat snitt den här gången. Men drömmarna om en vaginal förlossning finns kvar, och jag ska till Södersjukhuset för ett samtal med specialist i nästa vecka. Mest för att gå igenom den förra förlossningen, men också kanske för att se om man kan lägga upp nån rigorös förlossningsplan för en ev vaginal förlossning. Jag vill inte spricka sådär igen... Även om det gick bra.

  • WonderfulWord

    Min första förlossning, har ju inte så mycket att jämnföra med:), tycker jag gick bra, hade tens som var min bästa vän, använde mig av profylax, gör det även idag ifall jag får ont av nått, och när vi fick sätta en sån prob i Ps huvud så fick jag ju inte ha tensen mer så då blev det lustgas. Men på minsa instllnigne eller nått likande. Hela alltet tog från första oregelbundna värkarna till han var ute ca 22 h. men vi var bara på sjukhuset i 4 h innan han kom.

    Dock tog det ca 4 h att få mig att sys. sååå spruträdd att de till sist hotade med epidural om jag inte gick med på att bedövas med spruta där...Skulle behöft sys 14 sygn, men de satte bara 4 innan jag gick upp i limmningarna...så det enda jag vill denna gången är att BM ska lyssna på mig att nu kommer barnet för det gjorde inte den här. Hon trodde inte att det skulle gå så snabbt så när han väl var på väg ut så sprack jag, tyvärr.

    Namn pojknamn är svårt, tog oss många månader med den här första...men flicknamn har vi klart men inte stavningen så vi får se vad som händer däe. Däremot så har vi andra och tredjenamnen klara för vi vill att de har ett namn från varje släkt. så det är färdigt i alla fall:)

    Trött jage såå trött idag är första dagen på två veckor som jag inte behövt sova middag samtidigt som sonen jippie:)inte mycket illamående mest snurrig. ska till MVC imogon vet inte om det är inskrivning eller hälsosamtal. emn jag har exra kilon och hoppas att det inte blir så många fler...

    kan uppenbarligen inte äta choklad utan att må skitilla så det får jag luta med...jag som tycker om choklad...men däremot vill jag ha apelsinjucie eller apelsinsaft eller nått sånt heal tiden:)
    Pojke igen?!?!

  • Chetti

    Jag har haft två dramatiska förlossningar på helt olika sätt.

    Första barnet orkade jag inte krysta ut, de tog henne med sugpropp (heter det så?) och drog ut henne. Hon var helt slut och de sprang iväg med henne i ilfart och läkarna hade stått över henne och klämt och satte sladdar i båda händerna och benen. Hon fick antibiotika, syrgas och allt möjligt och lades i kuvös. Hon fick ligga inne på NEO och det tog över ett dygn innan vi fick prata med läkaren. Fruktansvärt och jag blir ledsen bara jag tänker på det.
    Det var inget fel utan den långdragna förlossningen gjorde att hon var helt utmattad. Efter 6 dagar kunde vi åka hem. Det var epiduralen som stannade upp min förlossning och den tar jag aldrig mer.
    Jag mådde dåligt i ca en vecka efteråt, syddes med fem stygn.

    Med andra barnet gick det så snabbt att det var på håret att vi hann in till sjukhuset. Oregelbundna värkar som gick över till krystvärkar på kort tid. Jag förberedde mig på att föda hemma då jag hade kraftiga krystvärkar. Mannen kom hem och på något sätt tog jag mig ner i bilen och han körde som en galning till sjukhuset. De lade mig ner på golvet och upp på en bår, drog av mina byxor och sade krysta vid nästa värk. Då flög han ut med segerhuva och allt. Vi var inne på förlossningen 1-2 minuter!!
    Men efteråt mådde jag jättebra, hann inte ta någon smärtlindring.

    Så denna gång skull jag vilja ha en lugn förlossning. Jag tänker åka in så fort jag har värkar typ. Vill inte vara med om min andra förlossningen igen.
    Och så ska jag klara mig med lustgasen har jag tänkt.


    blääääääääääää
  • Chetti

    Vart har ni beställt billiga gravtester?

    Jag vill testa igen. Jag vet att jag är gravid men jag vill ändå testa igen =)


    blääääääääääää
  • Chetti

    Har några frågor trots att det är tredje barnet jag väntar =)


    * I vilken vecka brukar man gå på inskrivning?

    * Samlag som nygravid ska väl inte vara något problem eller?

    * Har ni någon länk till mat man bör undvika som gravid? Har lite dålig koll känner jag.

    * Missfall oroar ju oss alla. Blöder man alltid vid missfall? Finns det saker man bör undvika att göra som nygravid?

    * Kan ni länka till någon bra sida där man kan läsa om barnet i magen vecka för vecka?

    Många frågor som säkert många här undrar över också??!! =)

    Tackar för tips och svar


    blääääääääääää
  • Chetti

    Det är lika bra att jag fortsätter att skriva inlägg haha

    Jag har ett fysiskt tungt arbete och jag vet att det inte är något problem för bebisen sålänge jag mår bra. Jag har tänkt söka havandeskapspenning precis som jag gjorde med mina två första barn.

    Fler härinne som har fysiskt tunga jobb?


    blääääääääääää
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)