• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • wonders

    Vad skönt Jayt att den lille krumeluren är kvar. Förstår oron.

    Tack Stargazer kan behöva lite extra tummar känns det som.

    JZ jag fick två tillbaka och medicinerna är omega och folacin 1000mikrgr. Utrogest 8kulor per dag levaxin och prednisolon. Så denna gång är helt annorlunda mot de andra jag gjort. Dessutom har de gjort uppföljning på mitt blod och kollat av min blodcirkulation de gånger jag varit där..

    Mitt problem just nu är förutom att det är långt kvar till td så har jag haft ovanligt rikliga flytningar och mår illa av och till. Dock är ju detta som vi alla vet inget säkert tecken på graviditet.. Men smile på så väntar jag lite till. Det är ju bara 9 dagar kvar! Men den som väntar på något bra väntar alltid för länge.

    Kram till er

  • hallonbacken

    Skönt att höra att det gick bra för dig Jayt! Hoppas på ytterligare bra besked på torsdag för er!

    Vi har varit på möte på fertilitetskliniken idag och läkaren skickar remiss till Linköping för IVF. Sambon har förhöjda värden på FSH och LH vilket enligt läkaren tyder på att det är något problem med produktionen av spermier. Detta leder till att de ska gå in i bitestikeln på honom och leta efter spermier och hittar de där så går man vidare med landstingsfinanserade IVF. Hittar man däremot inte där så tipsar läkaren om att söka till Calanderska i Göteborg då de är de bästa i landet på att hitta spermier i bitestiklarna men då får vi bekosta det själva.

    Remissen skickas som sagt direkt och sedan hoppas vi på möte slutet januari/början februari. Efter det ska sambon göra ingreppet och sedan blir det IVF. Enligt doktorn kan det vara rimligt att IVF görs i april/maj och det verkar blir korta protokollet då man inte har hittat något på mig. 

    När jag pratade med kliniken i förra veckan fick jag känslan och hörde lite mellan raderna att det nog var något med sambons tester som gör att de inte bara tror att det var en infektion (vilket det också var men inte enbart) som gjorde att vi inte har lyckats sjäkva. Jag trodde som sagt att det skulle bli så att de redan nu ville remittera oss till IVF men sambon hade inte greppat att så var fallet så han var ganska ledsen efter mötet. Hur hanterar ni situationen när det gäller en sambo som dels inte så gärna pratar om det och dels inte har någon direkt att prata med? Jag känner att jag får dra ur honom saker och sedan vill han inte heller belasta mig med det eftersom jag också påverkas av det hela.. Känner att jag vill hjälpa honom men vet inte riktigt hur.. Har ni några tips?

    Blev visst ett långt inlägg.. :)

  • bolltjej35

    JAYT vilka underbara nyheter. Förstår att du var orolig.
    Wonders blir det inte lite extra flytningar av Progesteronet man tar. Känner själv att det blir lite rester av det i bindan ibland. Vågar inte gå utan.

  • wonders

    Grattis Stargazer! Så kul att det gick vägen.

    Bolltjej jag äter mina så vet inte riktigt om det kan vara dem men vet vad du talar om för de du tar är inget man vill få ut utan trosskydd. De jag äter har dock bieffekten att jag blir yr som om jag druckit. Vet inte vilket som är värst egentligen. Men bara det blir en liten i slutänden så är jag nöjd.

  • JZ79
    Hallonbacken, Finns det inte några simmare alls i hans prov? Hoppas de hittar när de går in i bitestiklarna, håller mina tummar! Läst om flera par som fått hjälp med hjälp av tesa/pesa och ivf.
    Min man var knäckt i början när vi fick dåliga besked om hans spermieprov. Han behövde lite mer tid innan han ville prata om det. Nu pratar han mycket med mig men även vänner. Skönt att vi är öppna med detta och jag är glad han anförtror sig till sina manliga vänner. Nu har de ju hittat fel även på mig så nu vet jag precis hur han kände sig när han fick sitt provsvar.. Vi skrattar ofta åt eländet, lite rå humor kanske, men alla sätt är bra för att orka kämpa. (fast vi skämtade inte så mkt om eländet precis efter vi fått dåliga besked såklart...nu har det ju gått rätt lång tid) Fråga om de har kurator på stället ni gjorde utredning eller kontakta kliniken dit remissen skickas för biopsi och ivf. Där finns garanterat en psykolog som är specialiserad på fertilitet och alla tankar när det inte går som man önskar..
    Mitt tips är: ge honom mer tid, min behövde flera veckor på sig innan han ville googla och läsa på och prata "riktigt" om det. Han var mest ledsen och ville vara lite ifred med sina tankar.. Annars kurator eller prata med vänner/familj..

    Stargazers, Grattis!! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus