• HBosch

    Nya p-pillret Zoely

    Hej! Har fått det nya p-pillret Zoely utskrivet och försöker hitta info om det men eftersom det är nytt så finns det inte mycket förutom pressmeddelande och bipacksedel och en studierapport.

    Är en mega fegis när det gäller läkemedel överlag och tror att de allvarliga biverkningar kan komma mycket senare (t.ex efter flera år) 

    Är det någon som har provat det?  Hur har det gått? Biverkningar? Jämfört med andra preparat?

      

  • Svar på tråden Nya p-pillret Zoely
  • Emm90

    Jag har ätit Zoley i fem månader nu. Jag bytte från Cilest pga minskad sexlust. Tidigare åt jag Neovletta i några år men de gjorde mig till en hemsk människa. I början med Zoley mådde jag bättre. Sexlusten kom tillbaka och jag kände mig gladare. Ingen mensvärk hade jag heller. Nu däremot är hela mitt underliv i uppror. Jag är extremt torr, det kliar ständigt och jag har smärta vid sex (så att sexlusten kom tillbaka spelade ju inte så stor roll). Dessa är två mindre vanliga biverkningar av Zoley. Nu är jag dock trött på att leva med ständiga problem så jag har bestämt mig för att sluta helt med p-piller. Man ska inte må dåligt under de bästa åren av ens liv. Jag är trött på att proppa i mig hormoner och vara någon annan än mig själv. Zoley skulle jag inte rekommendera till någon. Blir kådis nu istället :)

  • Sandraa01

    Åt Neovletta förut, vilket som med många andra här, gav mig otroligt stora humörsvängningar. Blev nästan ett monster om jag får säga det själv. Efter två år med de, så fick jag nog och beslutade mig för att gå till en barnmorska och be om nya tabletter. Fick Zoely utskrivet. Hade så stora förhoppningar om dessa piller och de fungerade bra till en början. Nu har jag dock ätit de i några månader och kommer sluta med p-piller imorgon(start på ny karta). Vet inte om det är p-piller som orsakat det eller inte, men jag är trött på att ha torr hud, finnar och framförallt håravfall! Tänkte att det skulle vara bra och se sig 'själv' och sin 'kropp' komma tillbaka till det ursprungliga igen och se ifall det faktiskt var p-piller som orsakade allt, eller om det är något annat man ska ändra på. Sambon får leva med att vi kör med kondom ett tag, Flört

  • dukat

    Anledningen till att det finns så många olika slags P-piller är just den att alla piller passar inte alla kvinnor Man måste pröva sej fram Vad som är rätt för en är fel för en annan eller tvärtom.Och inte finns det något sätt att ta reda på vilket piller som passar en förutom att testa då. Många kvinnor som råkar ut för biverkningar av P-piller gör det felet att man tar pillret på kvällen Det ska man INTE göra.P-piller ska tas emot med en måltid t.ex frukost. för att minska risken för biverkningar

  • Tissetass
    dukat skrev 2013-06-25 12:40:39 följande:
    Det ska man INTE göra.P-piller ska tas emot med en måltid t.ex frukost. för att minska risken för biverkningar
    Någon sådan information fick jag inte alls. Morgon, mitt på dagen, kväll. Spelar ingen roll så länge det är vid samma tid varje dag. Också står det i bipacksedeln att p-piller KAN tas tillsammans med mat, men inte något om att det ska.
  • dukat
    Tissetass skrev 2013-06-25 16:22:39 följande:
    Någon sådan information fick jag inte alls. Morgon, mitt på dagen, kväll. Spelar ingen roll så länge det är vid samma tid varje dag. Också står det i bipacksedeln att p-piller KAN tas tillsammans med mat, men inte något om att det ska.
     Jo så står det ju--tyvärr.Och det beror på att informationen  inte är uppdaterad tyvärr,tyvärr
  • sångerskan

    Hej!

    Ni som skriver om svåra menssmärtor, har ni läst om endometrios? googla det! Det kan finnas hjälp att få för er!

  • pmshaggan

    hej!
    jag vet att yasmin och yasminelle har fått väldigt mycket kritik för de biverkningar de kan leda till, men jag har ätit yasminelle i några år, sedan slutat i ett år (på grund av att jag inte ville ta hormoner) för att nu nyligen ha börjat igen. det är så skönt! istället för att vara ständigt gråtfärdig, labil, ångesttyngd, associal, trött och hungrig känner jag att jag fungerar normalt. jag är stabil. har dock fått dålig hy och svullen mage men jag tror att detta kommer att gå över med tiden. min teori är att yasmin passar väldigt bra för vissa kvinnor medan de verkligen inte ska tas av andra. så om ni har prövat allt och inget funkar kan det nog vara värt ett försök.

  • hagakjg
    camab skrev 2013-05-28 09:41:37 följande:
    Det skulle lika gärna kunna varit jag som skrivit detta.
    Jag lider med dig och hoppas du mår bättre nu!
    Jag har tagit Zoely i 3 månader, och kan inte bestämma mig om jag vill fortsätta eller inte.
    Skall träffa barnmorska i eftermiddag också, så dags att bestämma sig...

    Har testat en del p-piller och mini-piller och egentligen har inget fungerat bra.
    Pga av fruktansvärd mensvärk, vill jag helst ha så lite mens/mensvärk som möjligt.
    På så vis har Zoely fungerat bäst eftersom jag inte har någon mens, och bara någon diffus mensvärk.
    Det fruktansvärt negativa med Zoely är dessa håravfall, så otroligt mycket hår som faller av.
    Jag hade tjockt hår från början och det är nu märkbart tunnare, känns så där.
    Plus humörsvängingar och en del tårar..

    Någon som har erfarenhet om håravfallen slutar med tiden?
    Borde jag sluta med dessa piller? 
     
    Usch vad trist, verkar som många får håravfall som en biverkning, mitt hår har återhämtat sig rätt bra och börjar återgå till att vara tjockt som jag är van vid, men har fått leva med massor av "småhår" under vinter och vår då längden inte varit samma på det nya håret som mitt "gamla". Även om det estetiskt inte var så fint var det skönt att se att kroppen mår bra igen.Jag har läst runt lite och håravfallet verkar inte ge sig utan att sluta med p-pillrena, hur gjorde du? 

     Känner att det är mer värt att ha mensvärk från helvetet en gång i månaden jämfört med att må dåligt jämt. Visst lite jobbigt att inte kunna styra mensen, men jag har inte mått så här bra på 5 år (sen jag började äta p-piller) jag trodde att jag mådde bra men när kroppen återhämtade sig så förstod jag hur dåligt jag faktiskt mått och det känns otroligt bra att vara utan p-piller, kondom är inte så farligt ändå.  
  • Anonym (K)

    Jag har ätit Zoely i sex månader. De tre första månaderna var som väntat en inkörningsperiod, med konstanta mellanblödningar, som dock minskade lite för varje månad. Den fjärde månaden var jag ganska nöjd, inga mellanblödningar, bara  lite mer finnar än vanligt. Men månaden efter fick jag världens störtblödning under mensen sista dag, när jag trodde att mensen var slut! Det verkligen forsade blod, jag blödde igenom en extra plus tampong på någon timme. Detta upprepade sig även nästa månad, på samma dag i cykeln. Jag gick då till bm för att diskutera byte av p-piller. Men då visade det sig att jag fått jättehögt blodtryck och inte fick ta p-piller med östrogen. Läskigt! Så nu måste jag sluta.

    Eftersom det är individuellt med hur man reagerar på p-piller kan jag inte avråda generellt från att testa Zoely. Men kom ihåg att kolla blodtrycket efter tre månader, så att det inte sticker iväg!

  • Jonnnna

    Jag har ätit Zoely i 2 månader nu. Det är den fjärde sorten p-piller jag provar - tidigare sorter har jag mått dåligt på, bla viktökning, akne, humörsvängningar, huvudvärk, mellanblödningar (har tidigare testat Neovletta, Cilest, Yasmin).

    Jag fick senast idag kolla igenom biverkningslistan på Zoely eftersom jag tycker att jag har mått fruktansvärt åtminstone senaste 4-5 veckorna på Zoely. Jag är nedstämd och gråter för precis allting, känslomässig bergochdalbana. Jag har fått sämre hy också men det får man ju nästan räkna med att få när man äter p-piller.

    Eftersom det bara har gått 2 månader törs jag inte utvärdera dem fullt ut än, men om mina biverkningar inte gett med sig på ett par månader kommer jag sluta med Zoely. Har aldrig mått såhär dåligt på ett p-piller förut och då har jag ändå testat flera stycken.

  • Nudelkid

    Jag har tagit Zoely i över ett och ett halvt år och inte fått en enda biverking. De rekommenderade Zoely till mig då jag fick biverkningar av alla p-piller å minipiller jag testade innan. Tar även mediciner mot depression å ångest så för mig är dom perfekta!

  • Pill expert

    Jag har haft zoely snart i ett åe och de fungerar hur bra som hälst. Tog pillren till mensvärk i första hand. Efter jag började med p-pillren har jag inte haft alls ont i magen. Har regel bunden mens och brara en dag i månaden mens vilket är hu rskönt som hälst. Rekommenderar.

  • Misuy

    Jag mår verkligen uruselt av dessa djävuls piller. Helt ärligt nog det värsta jag tagit, jag är som ett sandpapper mellan benen och har noll sexlust. Jag blit en riktig pms kärring när mensen ska komma och minst en vecka efter och jag är deppig hela tiden. Jag har aldrig haft problem med blödning men det blev bara värre av detta. Svullen hela tiden och är jag inte torr när jag har sex så har jag ont.

    Har lust att bara kasta skiten i soporna men jag vill inte ha någon mellan blödning mitt i allt för att ha slutat tvärt.

    Spelar imgen roll om det är lite hormoner i det, känner av det iallafall.

    Arg som ett bi på läkaren för jag sa att jag är känslig.

Svar på tråden Nya p-pillret Zoely