Man ska aldrig äta rå kyckling.
Falukorv som man köper är dock sällan rå utan tillagad.
Så ja detär farligt att rå kycklingkorv.
krocko15 skrev 2020-06-28 23:28:09 följande:
Men trodde att den redan var tillagad?? Man brukar väl säga att det är ok att äta rå korv eftersom den egentligen inte är rå, utan enbart kall och att det bara behöver värmas upp?
Är den tillagad är den inte rå. Rå kyckling ska du aldrig äta.
Så här skriver Livsmedrlsverket på en fråga om attäta kall korv (dock generellt, inte specifikt om kycklingkorv).
"De flesta vanliga korvar man köper är värmebehandlade under tillverkningen. De är alltså inte råa utan bara kalla och kan ätas utan att man först steker eller kokar dem. Några exempel på sådana korvar är prinskorv, wienerkorv, varmkorv och falukorv. Välj produkter inom hållbarhetstiden, med tanke på listeria.
Men det finns också råa korvar som inte är värmebehandlade, till exempel salciccia. Då står det på förpackningen att korven är rå och att den måste upphettas ordentligt innan man äter den."