Roliga familjespel för de allra minsta

Ibland vill man bara lägga undan surfplattan och umgås med sin familj. Med dessa sällskapsspel för barn i åldrarna 3-4 kommer ni att ha kul i timmar.

Att spela spel med sina barn är både lärorikt och underhållande. Det stimulerar hjärnan och får oss att lära känna våra barn bättre. Familjelivs redaktion har listat de roligaste sällskapsspelen för de allra minsta.



Den här artikeln innehåller affiliatelänkar.

Lätta spel för barn 3 år:


1. Edvin Fia-spel

En härlig touch på det traditionella familjespelet Fia-med-Knuff, där du helt enkelt slår tärningen och sedan flyttar på din figur. Roligt spel för hela familjen! Du hittar spelet här.

2. Domino barnspel med Babblarna

Detta spel fungerar precis som den vanliga versionen av dominospelet, men istället för prickar är det bilder på karaktärerna från det populära barnprogrammet Babblarna som pryder brickorna. Spelet passar barn från tre till sju år. Här hittar du det.

3. Lärorikt spel för barn

Med detta spel kan ditt barn lära sig att känna igen färger och olika former. Passar perfekt för barnet att leka med själv eller tillsammans med en förälder. Här hittar du Duck & Friends pussel från det franska märket Djeco.

4. Fiskespel för 3-åringar

Klassikern är tillbaka! Ett nostalgiskt spel där man fiskar upp magnetiska fiskar med hjälp av fiskespön. Den som lyckas fånga flest fiskar vinner spelet. Ett uppmuntrande och skojigt spel för småttingarna.

5. Luffarschack med grönsaker

Få tre i rad med grönsakerna i detta luffarschack som är ett utmärkt spel för små. Uppmuntrar barnen till att utveckla sin problemlösning och strategi. Här kan du klicka hem spelet.

6. Kul spel med djurmotiv

Ett unikt spel som handlar om att associera djur med rätt miljö. Tre spelplaner, 30 kort, en kanin, en ko och en groda ingår i spelet. Du hittar spelet här.

7. Klassiskt memoryspel för små barn

Detta pedagogiska spel för barn främjar utvecklingen av koordination av ögon och händer samt motorik. Spelreglerna är lätta även för små barn. Lägg alla kort upp och ned med den tomma sidan uppåt och vänd sedan ett kort i taget för att hitta den matchande bilden. Köp spelet här.

Spel för barn 4 år och uppåt

1. Bamse gympaspel

Genom detta roliga gympaspel från Bamse kan du uppmuntra ditt lilla busfrö till att röra på knoppen. Spelet går ut på att man samlar kort genom att göra olika gymövningar som till exempel öva på balans, hoppa eller andra rörelser. Spelet är lämpligt för barn från 4 år och uppåt.

2. Fia med knuff för barn från 4 år

Klassikern Fia med knuff är ett roligt spel för små barn, men även för hela familjen. Slå tärningen och flytta sedan runt figuren på spelplanen. För 99 kronor blir spelet ditt.

3. Samla ärtor och morötter – spel för barn 4 år

Little collect är ett spel för små barn som handlar om att samla så många ärtor och morötter som möjligt. Samtidigt måste man akta sig för räven! Du hittar spelet här.

4. Pippi Långstrump memoryspel för barn

Detta Jätte-Memo med motiv från Pippi Långstrump låter ditt barn att öva på sitt minne med stora och tydliga bilder. Spelet passar därför utmärkt även för de yngsta. Förutom att barnet utvecklar sin förmåga att minnas och motorik får man dessutom lära sig att vänta på sin tur.

5. Brädspel med dinosaurier

Havsmonstret har fångat babydinon och håller vakt i vattnet runt ön. Dinosauriernas uppdrag är att gå runt på spelplanen och samla vattensteg för att i slutändan kunna rädda babydinon på ön. Den som lyckas rädda den lilla dinosaurien vinner! Du hittar spelet här.