Publicerad 30 October 2017

Fotograf:

9 mysiga saker att göra tillsammans med barnen under höstlovet

Höstlovet är i full gång och äntligen finns lite ledig tid att spendera med barnen. Här listar vi 9 aktiviteter som garanterar ett minnesvärt läslov!  
Höstlovet, eller läslovet som det numera kallas, är ett lov där många är på resa. Men det är faktiskt ett riktigt bra tillfälle att stanna hemma och riktigt ta han om varandra. Har ni valt att stanna hemma under lovet så finns det massor av mysiga saker att hitta på som man kanske inte hinner med annars.

1. Baka en favoritkaka!
Nu finns det för en gångs skull gott om tid för att baka något riktigt gott och avancerat. Låt barnen välja vad de är sugna på. Åk och handla tillsammans för att sedan sätta igång med storbaket. Sätt på härlig musik, tänd ljus och njut! 

PS. Det är ju dessutom Halloweentider, kanske ni är sugna på Pumpacupcakes eller Fladdermusoreos?

2. Pyssla
Pyssel är alltid trevligt. Åk till Panduro Hobby eller någon annan pysselbutik och shoppas loss. Har ni inte redan firat Halloween är det väl ett perfekt tillfälle att göra massor av Halloweenpyssel? Kanske en Pumpagirlang, ett blödande ljus eller varför inte pynta en Halloweengran

3. Picknick
Bara för att det är lite kyligt betyder det inte att en picknick är uteslutet. Klä på er rejäla kläder, ta med många filtar, gör varm choklad och smarriga mackor – och ni är fullt redo för en mysig höstlovspicknick! 

4.  Hälsa på mor- och farföräldrarna
Slå två flugor i en smäll. Låt barnen får träffa mormor/farmor/farfar/morfar samtidigt som du för en gångs skull också lättar på samvetet genom att vara med under mysstunden. Köp med fika och ett spel!

5. Åk till simhallen
Ett besök på simhallen slår aldrig fel. Åk rutschkana, simma längder och njut i bubbelpoolen, avsluta med en gofika. 

6. Gå ut och fotografera i naturen
Ge er ut i naturen och lek naturfotografer. Köp engångskameror, polaroidkameror eller använd er av mobilkameran. Låt barnen få hitta intressanta djur, insekter och växter som ni sedan dokumenterar och skriver ut hemma. 

7. Bygga koja 

Steg 1 (OBS): Ställ undan alla prylar så att inget går i kras. Sedan är det bara att ställa upp bord, stolar och andra möbler så att det blir en bra byggkonstruktion för en koja. Täck sedan över med filtar. I själva kojan ska det självklart vara madrasser, filtar och kuddar så att det blir riktigt mysigt!

8.  Höger vänster-leken
Krävs: en bil eller cykel. Sätt er i bilen eller på cyklarna och ge er ut på ett oplanerat äventyr. Turas om att bestämma höger eller vänster, sätt en tidsbegränsning (kanske 20 minuter) och se vart ni hamnar! 

9. Åk till IKEA
Ikea är alltid uppskattat! Passa på att köpa hem lite nödvändiga saker samtidigt som barnen kan leka i bollhavet, springa runt bland visningsrummen och njuta av köttbullarna. 


Har du en barnfri kväll i veckan och ska iväg på Halloweenfest? Vad kul! Har du inga fantasier på vad du ska klä ut dig till? I videon nedan får du flera tips! 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 9 mysiga saker att göra tillsammans med barnen under höstlovet
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll