Publicerad 30 January 2019

Fotograf:

14 sjuka saker som verkade helt normala när vi var fjorton

Det är lätt att se tillbaka på tonårstiden med ett lite för nostalgiskt skimmer, men hur många knäppa grejer trodde vi inte när vi var runt fjorton? Här är de största lärdomarna vi (förhoppningsvis) lärt oss sedan dess!
1. Vi tyckte att våra föräldrar var sååååååå gamla
Så här i efterhand inser vi att våra föräldrar kanske inte var de dinosaurier som vi tyckte att de var. Dessutom är vi på god väg att bli lika gamla, och vi är ju fräschare än någonsin!

2. Vi trodde på allvar att vi aldrig skulle behöva jobba så mycket som under högstadiet
När vi var helt slut efter ett nationellt prov i matte så trodde vi, på allvar, att det här var så jobbigt som livet skulle bli. Tur att vi inte hade koll på hur gymnasiet eller, ännu värre, ett faktiskt jobb skulle kännas.

3. Skollunch sågs nästan som ett straff
Att vi hade mage att gnälla över skollunchen? Hur tacksam skulle man inte vara idag om någon gav en gratis lunch varje vardag? Då skulle det inte spela roll om potatismoset är som klister och att det mest är olika versioner av panerad fisk.

4. Det var helt normalt att dränka sig i parfym
Tonåringar kan ju ha en viss "arom" och vi var väldigt noga med att alltid lukta fräscht. Synd bara att vår ide om fräsch var ungefär tio duschar med riktigt billig body spray. Vem vill inte gå runt och stinka kokos eller vanilj, liksom?

5. Om läraren var en kvart sen så fick hela klassen gå hem
Inte nog med att vi trodde att det här stod i lagboken, vi tyckte även att det var fullt rimligt. Skolplikt, någon?

6. Vi gjorde på riktigt "slut" med vänner som var "Team Jacob"
Tänk att vi kunde bli så sura på vänner som tyckte fel om någon film, serie eller bok som vi var helt galna i? Å andra sidan är vi fortfarande misstänksamma mot människor som erkänner att deras Hogwarts-hus är Slytherin.

7. Gymnasievalet verkade helt livsavgörande
Efter studenten så insåg vi att det kanske inte spelade så himla stor roll vad vi läste på gymnasiet. Om vi hade valt "fel" så kunde det lösas genom att läsa lite extra och hur många var vi inte som tragglade oss igenom fysik b i onödan? Som vuxna inser vi att det, på gott och ont, ändå mest är arbetserfarenhet som räknas.

8. Vi trodde aldrig att vi skulle ha nytta av något vi lärde oss i skolan
Okej, så vi kanske inte använder trigonometri eller kungalängden varje dag men visst är det bra att vi faktiskt kan massa saker? Det finns ju faktiskt få saker som är tristare än vuxna människor som inte har koll på något.

9. Artonårsdagen, och vuxenlivet, kändes väldigt avlägset
Att bli myndig var något vi både såg fram emot och var lite rädda för. Hur skulle det bli när vi fick ta körkort, gå ut på krogen och till och med köpa folköl på Ica? Nu känns allt det, och mycket till, så självklart.

10. Det kändes sjukt jobbigt att behöva städa ett (1) rum
När föräldrarna tjatade om att vi var tvungna att städa vårt rum kändes det fruktansvärt orättvist. Tänk om vi bara hade ett rum att städa idag?

11. Tandkräm och toapapper och sånt trodde vi var gratis
Likaså diskmedel och maten i kyl och skafferi. Det kändes som att sådant mest bara dök upp helt magiskt.

12. Att ha märkeskläder var livsviktigt
Inte nog med att märkeskläder var viktigt, vi ville alla ha kläder av SAMMA märke. Som tur är har vi alla blivit äldre och visare. Eller?

13. Vi trodde att vi skulle ha samma vänner för alltid
Det är ganska få som har kvar exakt samma vänner som vi hade i högstadiet. På ett sätt är det bra, eftersom vi har vuxit och utvecklats. Å andra sidan är det lite sorgligt, för vi trodde och hoppades att de starka vänskapsbanden som vi hade då skulle hålla för alltid.

14. Att vara vuxen verkade galet tråkigt
Den sista helt galna saken vi trodde som fjortonåringar är att det är tråkigt att vara vuxen. Okej, det är kanske inte lika mycket intriger som i högstadiet, men hur skönt är det inte att faktiskt kunna bestämma helt själv över våra liv?

LÄS MER: 12 saker bara du som var tonåring vid millennieskiftet känner igen

Tonårstiden är till för att experimentera med sin stil och sitt utseende, men vissa tog det ett steg för långt. Är du en av dem? Se i videon hur många punkter som stämmer in på dig! 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 14 sjuka saker som verkade helt normala när vi var fjorton
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll