Publicerad 19 November 2020

Fotograf:

Familjeliv 10 spännande adventskalendrar för barn

I takt med att vi närmar oss december är det hög tid att klicka hem årets adventskalender till barnen. Det finns en mängd olika adventskalendrar från populära varumärken. Vi har listat 10 favoriter som barnen drömmer om!
När november går mot sitt slut väljer många föräldrar att börja knåpa ihop en hemmagjord adventskalender till barnen, men det är långt ifrån alla som har tid till detta. Det krävs också en hel del inspiration för att lyckas pyssla ihop minst 24 små paket.

Om du känner att du varken har tid, ork eller inspiration för att göra en hemmagjord kalender så kan vi glädja dig med att ditt barn kommer bli minst lika glad för någon av dessa roliga adventskalendrar. Bakom luckorna döljer sig allt från leksaker, böcker, lego och pyssel. Variationen gör det enkelt för dig att hitta en adventskalender som passar just ditt barns intresse

10 adventskalendrar som barnen drömmer om:


1. Astrid Lindgrens adventskalender

Låt ditt barn få uppleva Astrid Lindgrens magiska värld. Bakom luckorna gömmer sig överraskningar från Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken, Barnen i Bullerbyn och Lotta på Bråkmakargatan. Dessa spännande överraskningar låter ditt barn pyssla, måla, pussla och leka varje dag fram till julafton.

Ålder: 3-6 år

2. Disney Frozen adventskalender

Är ditt barn ett stort fan av succén Frozen? Då är denna adventskalender perfekt! En mycket prisvärd adventskalender med populära Frost. Bakom de 24 luckorna gömmer sig allt ditt barn kan tänkas behöva till pysslet – kritor, tuschpennor och klistermärken.

Ålder: från 3 år

3. Barbie adventskalender med docka och tillbehör

Eller är det kanske Barbie som är favoriten just nu? En lite lyxigare variant av adventskalender som innehåller en barbie-docka och roliga tillbehör. Första luckan kommer överraska ditt barn med en barbie-docka iklädd en rosa silverfärgad baddräkt. Bakom resterande luckor gömmer det sig kläder, smycken, handväskor och hårtillbehör. Perfekt för barn som är inne i en Barbie-period.

Ålder: från 3 år

4. Adventskalender LEGO Harry Potter

För de lite äldre barnen som fastnat för Harry Potter passar denna adventskalender från LEGO alldeles perfekt! Bakom luckorna gömmer sig 6 minifigurer, välkända föremål och häftiga tillbehör från den kända sagan om Harry Potter. När julafton närmar sig kan ditt barn återskapa Hogwarts julscener, och den fantastiska julbalen. Denna spännande adventskalender låter ditt barn återskapa favoritscener från filmerna om Harry Potter.

Ålder: från 7 år

5. Pixi adventskalender Mumin

För de allra minsta barnen passar det kanske bättre med spännande läsäventyr. Låt ditt barn lära känna alla karaktärerna i Muminvärlden genom 24 färgglada och spännande sagor. Gör väntan på julen lite lättare och mysigare genom att uppleva nya händelser i muminvärlden varje dag. Det bästa av allt är att de små böckerna kommer finnas kvar långt efter jul och kan återberättas flera gånger om.

Ålder: 2-6 år

6. Adventskalender Champions League 2020/2021

Har du en fotbollstokig dotter eller son där hemma? Då är adventskalendern Champions League perfekt! Kalenderns innehåller 120 samlarkort över världsspelare. Ditt barn får en otrolig möjlighet att lära sig mer om världens bästa liga Champions League och dess fotbollsspelare. Bakom någon av luckorna gömmer sig minst ett “Gold Limited Edition”-kort.

Ålder: från 6 år

7. Disney Cars Adventskalender - skrivbordsmaterial

En lite enklare variant på adventskalender men som innehåller allt man kan tänkas behöva till pysslet. Bakom luckorna gömmer sig kritor, tuschpennor, klistermärken och allt som behövs för en rolig pysselstund.

Ålder: från 4 år 

8. Mumsisar: Babblarna Adventskalender

Babblarna är en stor favorit hos många små. Här får de chansen att både spela, pussla och tugga på små sockerfria godbitar. Bakom de 24 luckorna gömmer sig askar med torkad frukt där ena sidan är ett memoryspel och andra sidan ett pussel. Vissa luckor innehåller även små figurer i papp som går att leka med. Perfekt till minstingen som älskar babblarna! 

Den torkade frukten innehåller inget tillsatt socker eller sötningsmedel.

Ålder: från 12 månader

9. Schleich Adventskalender Farm World

En adventskalender som innehåller allt man kan tänkas ha till en bondgård. Bakom de olika luckorna gömmer sig en bonde, en samling djur och olika passande tillbehör. När det närmar sig julafton kommer den lilla bondgården vara fulltalig. De olika föremålen i adventskalendern tillhör temavärlden Farm World från Schleich.

Ålder: från 3-8 år

10. Adventskalender Alfons Åberg

En klassiker som många barn älskar är helt klart Alfons Åberg. Med denna adventskalender får ditt barn fullspäckad underhållning som räcker hela vägen fram till julafton. Bakom varje lucka hittar ni en minibok. Upplev roliga Alfons-äventyr varje dag. Kalendern innehåller 8 sagoböcker och 16 minipysselböcker. Den perfekta mixen av härliga sagor och roligt pyssel!

Ålder: från 4 år

Här kan du diskutera adventskalender för barn med våra medlemmar i Familjelivs forumtråd

Läs även: 9 mysiga saker att göra tillsammans med barnen under advent

Foto: Maria Symchych/Shutterstock
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 10 spännande adventskalendrar för barn
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll