Publicerad 22 April 2021

Fotograf:

Familjeliv Här är dejtingapparna för polyamorösa – har du koll?

Är du polyamorös, eller är du nyfiken på att testa att ingå i ett flersamt förhållande? Familjeliv har tagit fram en lista på de mest populära dejtingapparna – där du kan dejta andra som vill leva med fler än bara en.
Relaterat

Fakta

Att vara polyamorös betyder att du strävar efter att ingå i flera olika kärleksrelationer samtidigt. Polyamori förutsätter att alla inblandade parter är överens om det. 

Polygami betyder att du ingår i ett månggifte med fler än två personer samtidigt.

Det råder ingen brist på dejtingappar. Tinder, Facebook Dejting, Hinge och Grindr är några av våra mest kända. Men finns det några som funkar lite extra bra om du vill träffa polyamorösa för att ingå i ett polygamt förhållande? Jo, det finns. Och här är listan!

Läs också: Betydligt viktigare för singlar att göra karriär visar rapport

Dejtingappar för polyamorösa – varsågod!

Det finns en drös olika dejtingappar, och de allra mest kända apparna går det bra att hitta andra polyamorösa på. 

“Konventionella” dejtingappar:
 – Tinder
 – Facebook Dejting
 – Bumble
 – Match.com
– Hinge

Äsch, det här var väl inget nytt? Jo, men faktum är att du bara måste lära dig förstå hur du ska märka ut din profil och hitta andra som också är polyamorösa. 

Var tydlig med vad du söker

Undvik missförstånd och var tydlig i din profil. Genom att förtydliga vad du söker kommer du enklare kunna matcha med andra likasinnade. Krångla inte till det! Är det en ny person du vill bjuda in till en redan befintlig relation? Skriv ut det på en gång. Ju tydligare du är i din profil, desto lättare blir det för likasinnade att hitta till dig.

Psst! Varför inte signalera lite positivitet när du ändå är igång? Byt ut: “Monogami – nej, tack!” till: “Polyamori? Ja, tack!”

“Icke-konventionella” dejtingappar:
 – Grindr
 – Feeld
 – #Open
 – Polyfinda

De här apparna är alla framtagna för lite mer “icke-normativa” relationer. Tyvärr finns de inte riktigt etablerade i Sverige än – förutom Grindr – men kanske är det på väg hit? Låt dig inte luras av Grindr’s rykte som en sajt för enbart män som dejtar män. Den är öppen för alla!

Lycka till bland dejtingapparna därute, och stay safe!

Nyfiken på hur det är att vara polyamorös? Förkovra dig i tråden: “Polyamorös – fråga vad du vill” på Familjelivs forum!

Artikelbild: Gemma Chua-Tan / Unsplash
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Här är dejtingapparna för polyamorösa – har du koll?
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll