Veckomatsedel à la budget
Måste finnas något mer man kan göra med den kära falukorven! Stroganoff och ugnsbakad i all ära, men...
Jag vill ha en receptblogg där man kan lägga in recepten lite mer sorterade än vad det blir i en tråd.
Hade varit bra om man kan dela in det efter huvudingrediensen, så man slipper leta som en tok efter alla potatisrecept tex.
Har försökt med FL:s blogg, men jag får det inte till att fungera riktigt. Hjälp någon?
Angående blogg...tydligen fungerar det inte riktigt ännu i beta. Får helt enkelt återkomma.
Har ett jättegott recept med färs som bas, men jag skulle vilja hitta alternativ till aromaten och vätskan man går såsen på.
Några idéer?
Falsk fläskfilé
Tillagningstid: ca 40 minuter
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
1/2 kg Blandfärs eller fläskfärs
1 1/2 msk AROMATKRYDDA
8 st Färska champinjoner
2 dl CREME FRAICHE
3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE
2 msk Mjöl
1 dl Vätska
Örtagårdskrydda
Pasta
-----------------------------------------------------
- Blanda färsen och aromatet.
- Forma till en rulle och rulla in i plastfolie.
- Lägg i frysen så den är halvfryst när den ska skivas.
- Skär rullen i ca 1½ cm tjocka skivor som stekes.
- Lägg sedan i ugnsfast form.
- Fräs, helst färska champinjoner och lägg dem sedan över färsskivorna.
- Strö över örtagårdskrydda.
- Blanda ihop 2 dl crème fraiche och 3 dl matlagningsgrädde.
- Vispa ner detta i skyn efter stekningen.
- Red med 2 msk mjöl + vätska (1 dl).
- Gratinera i ugn som är 200 grader varm i 15 minuter.
- Servera med nykokt pasta, till exempel gnocci!
Ett tips till alla som har en Nettobutik att handla i, man kan kolla bladet på nätet redan idag.
Ser att de ska ha billig ost, fläskfilé och bananer i morgon.
Skriver för fullt på nästa veckas matsedel, tänkte försöka få den riktigt billig utan att den blir tråkig för det.
Här är det jag och två tonåringar som äter middag och så vill jag gärna ha lunch. Den ene sonen är vegetarian och den andre gillar inte grönsaker alls. Konstigt att det kan bli så.
Nästan alltid lagas här två olika rätter, en med kött och en utan.
Tycker när jag går igenom matsedeln så är det faktiskt oftast mejeriprodukterna som drar upp priset.
Här blir det mycket tomatbaserat på menyn.
Tis: hemlagad pizza med klassisk pizzasallad, men bara om jag hittar billig ost i morgon.
Ons: korvgryta med bönor, linser och tomatsås.
Tors: tomatsoppa med lite creme fraiche och hembakat bröd, grötpannkakor
Fredag- måndag är inte klart än, men jag jobbar på det.
En liten utmaning!!
Hur billigt kan du få ihop veckans matsedel? Räknat per person och gärna med lite siffror och hur du har tänkt.
Själv var jag på netto för att köpa ost, men jag fick vända. De hade inte packat upp varorna ännu.
Nå väl, jag handlade valnötter, lite smådyrt, men vi har det i brödet så de räcker länge. Har sen november bakat allt vårt bröd själv och där är en stor besparing. Investerade i brödformar så jag slipper hålla på för mycket med degen.
Bara att röra ihop, jäsa, lägga i form.
Någon som har ett gott, men lättbakat brödrecept?