Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget


    Måste finnas något mer man kan göra med den kära falukorven! Stroganoff och ugnsbakad i all ära, men...
  • misstristess
    majocu skrev 2009-01-16 22:21:17 följande:
    [citat]
    misstristess: Koka upp vatten i en stor gryta, lägg lite deg på en liten träskärbräda som man spolat av med kallt vatten. Skav ner strimlor av degen i det kokande vattnet. Fiska upp dem med hålslev när de flyter och håll varma i ugnen tills allt är klart.

    På TV pressade de degen genom ett durkslag med rätt stora ål, såg rätt lätt ut. Ska prova båda sätten.
  • misstristess

    Jag vill ha en receptblogg där man kan lägga in recepten lite mer sorterade än vad det blir i en tråd.
    Hade varit bra om man kan dela in det efter huvudingrediensen, så man slipper leta som en tok efter alla potatisrecept tex.

    Har försökt med FL:s blogg, men jag får det inte till att fungera riktigt. Hjälp någon?

  • misstristess

    Angående blogg...tydligen fungerar det inte riktigt ännu i beta. Får helt enkelt återkomma.

  • misstristess

    Har ett jättegott recept med färs som bas, men jag skulle vilja hitta alternativ till aromaten och vätskan man går såsen på.

    Några idéer?

    Falsk fläskfilé
    Tillagningstid: ca 40 minuter
    Ingredienser
    Beräknat för 4 portioner
    1/2 kg Blandfärs eller fläskfärs
    1 1/2 msk AROMATKRYDDA
    8 st Färska champinjoner
    2 dl CREME FRAICHE
    3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE
    2 msk Mjöl
    1 dl Vätska
    Örtagårdskrydda
    Pasta
    -----------------------------------------------------
    - Blanda färsen och aromatet.
    - Forma till en rulle och rulla in i plastfolie.
    - Lägg i frysen så den är halvfryst när den ska skivas.
    - Skär rullen i ca 1½ cm tjocka skivor som stekes.
    - Lägg sedan i ugnsfast form.
    - Fräs, helst färska champinjoner och lägg dem sedan över färsskivorna.
    - Strö över örtagårdskrydda.
    - Blanda ihop 2 dl crème fraiche och 3 dl matlagningsgrädde.
    - Vispa ner detta i skyn efter stekningen.
    - Red med 2 msk mjöl + vätska (1 dl).
    - Gratinera i ugn som är 200 grader varm i 15 minuter.
    - Servera med nykokt pasta, till exempel gnocci!

  • misstristess

    Ett tips till alla som har en Nettobutik att handla i, man kan kolla bladet på nätet redan idag.

    Ser att de ska ha billig ost, fläskfilé och bananer i morgon.

  • misstristess

    Skriver för fullt på nästa veckas matsedel, tänkte försöka få den riktigt billig utan att den blir tråkig för det.

    Här är det jag och två tonåringar som äter middag och så vill jag gärna ha lunch. Den ene sonen är vegetarian och den andre gillar inte grönsaker alls. Konstigt att det kan bli så.

    Nästan alltid lagas här två olika rätter, en med kött och en utan.
    Tycker när jag går igenom matsedeln så är det faktiskt oftast mejeriprodukterna som drar upp priset.

  • misstristess

    Här blir det mycket tomatbaserat på menyn.

    Tis: hemlagad pizza med klassisk pizzasallad, men bara om jag hittar billig ost i morgon.
    Ons: korvgryta med bönor, linser och tomatsås.
    Tors: tomatsoppa med lite creme fraiche och hembakat bröd, grötpannkakor

    Fredag- måndag är inte klart än, men jag jobbar på det.

  • misstristess

    En liten utmaning!!

    Hur billigt kan du få ihop veckans matsedel? Räknat per person och gärna med lite siffror och hur du har tänkt.

  • misstristess

    Själv var jag på netto för att köpa ost, men jag fick vända. De hade inte packat upp varorna ännu.

    Nå väl, jag handlade valnötter, lite smådyrt, men vi har det i brödet så de räcker länge. Har sen november bakat allt vårt bröd själv och där är en stor besparing. Investerade i brödformar så jag slipper hålla på för mycket med degen.
    Bara att röra ihop, jäsa, lägga i form.

    Någon som har ett gott, men lättbakat brödrecept?

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget