Inlägg från: Karlsson |Visa alla inlägg
  • Karlsson

    Veckomatsedel à la budget

    Ja Netto saknar jag, hade den butiken nära när jag pluggade i en annan stad.

    Jo det var korven på Coop jag tyckte var billig 2 för 30 kr

    Nilabbore har jag aldrig ätit, hur är den? Jag har jättesvårt för den billiga Alaska Pollack, där går min gräns vad jag kan äta bara för att det är billigt.


    misstristess skrev 2009-01-20 09:38:53 följande:
    Och ost till pizza köpte jag på Netto i går för 35kr/kg. Smakade inte massor, men smälte bra på mackan. Har utgått från billiga basvaror jag har hittat under veckan; potatis, mjöl, morot, lök och korven. Sen tre pkt passerade tomater till en stor sats tomatsås som används i flera av rätterna.
  • Karlsson

    Ok. ska testa det Älskar också torsk och hoki men de kostar som sagt var.... Men mjälla och goda är de

    Jag kan använda sej som är relativt billig till fiskplättar då jag blandar i paprikapulver och sånt. Har lite svårt för den gråa färgen Usch vad petig jag låter....

  • Karlsson

    Pangusi är jättegott! Brukar panera och steka. Sist jag kollade tyckte jag dock inte priset var ok för plånboken men jag ska jämföra mer ställen

    tack för tipset!

  • Karlsson

    Jag panerar och steker som rödspätta, potatis och kallsås till


    majlinsa skrev 2009-01-20 10:01:38 följande:
    vad gör ni för mat med pangusfilén? har en påse i frysen men inga idéer just nu vad jag ska laga för mat på den.
  • Karlsson

    Jag gjorde förr egen salsa, måste göra det igen det är super gott.

    Här kommer mitt recept

    2 burkar krossade tomater
    2 gula lökar
    1-2 tsk Sambal oelek, beror på hur starkt du vill ha det
    1/3 jalapeno eller mer om man vill
    1/2 dl farinsocker
    1/2 dl ättika
    svartpeppar och salt

    Löken ska hackas väldigt fint, blanda ihop allt och låt gärna stå några dygn i kylen.

  • Karlsson

    Sådär nu har jag varit och handlat, barnbidrag idag

    Två stycken falukorvsringar på Willys, 30 kr.

    Två paket kycklingklubbor också på Willys för 35 kr (två kg)

    På Coop blev det 5 pack avocado för 19.90 (till bulgursalladen på lördag) och goudaost för 49.90 kr/kg.
    Eftersom jag handlade annat också så kom jag upp i över 300 kr och då fick jag köpa svensk nötfärs för 49.90kr/kg.

    Inser att när jag börjar jobba kan jag nog inte handla på detta sätt

    Har ni något märke på någon matvara ni bara vägrar ta ett annat fast erat inte är det billigaste alternativet?

    Jag ska erkänna att kaffe är jag sådan, finns ju billiga märken men jag kan bara inte välja det....

    Alaska pollock är en annan sak jag bara inte kan ersätta torsken och hokin med, då är jag hellre utan fisk....

    Spagetti vill jag ha ägg i även om dom sorterna är dyrare...

    Korv köper vi inte särskilt ofta och då nästan alltid falukorv (på sommaren kan det bli grillkorv). Så när vi väl köper korv vill jag inte ha vad som hellst....Jag har dock slutat köpa den med 85%köttmängd

  • Karlsson

    Har räknat på dagens middag, ärtsoppa och pannkaka.

    Ärtor, 7 kr
    lök, 1 kr

    ägg, 6 kr (1kr st?)
    mjölk, 8 kr
    mjöl, 2 kr, kanske?

    24 kr+salt och smör att steka i. Vi säger 25 kr då Sylten är hemmakokt mos av egna äpplen samt egen hjortronsylt.

    Räcker till 6 portioner, det blir ca 4 kr/port.

  • Karlsson

    Lightprodukter över huvudtaget går i alla lägen bort för oss.
    Juice köper vi aldrig sedan vi skaffade en juicepress, jo förresten äppeljuice köper vi faktiskt ibland.
    Och sylt och saft har vi turen att få hemkokt

    Men jag kom på ännu en sak jag inte prutar på, smör riktigt smör. Margarin har jag inte handlat på 10 år och tänker inte börja bara för att ekonomin är kass. Har iofs inte kollat dom priserna mot varandra....

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget