Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Impertiff skrev 2009-05-09 10:14:27 följande:
    Det är tråkigt att du upplever det så. Jag tycker inte att det är vanvård att använda SHN. och som jag skrev tidigare - om jag inte ser någon som kör på vänster sida, hur kan jag då säga att de ska köra på höger sida? vissa "vinglar" när de kör och där kan jag vara med och stötta dem så att körningen går säkert och bra. Jag lyssnar och ger råd. Jag uppmanar INTE till vanvård. Jag förstår inte vad du är ute efter när du skriver "Framförallt när det nu kommer fram att du själv inte heller tar med sådana faktorer när du ger "råd"?". Vad är det för faktorer jag inte tar in? Barnens rättigheter?
    Du tycker inte att de exempel som framkommit här är vanvård? Vad tycker du det är, när man medvetet orsakar blödande sår, blåmärken, ångestattacker osv? När man medvetet ignorerar sina barn, kontinuerligt? Förklara gärna...

    Jag har dock aldrig påstått att DU uppmanar till vanvård, men att det tydligt förekommer. Men ni anser att det är vår subjektiva åsikt att det förekommer vanvård, då undrar jag vad du anser att detta är?

    Det jag menar är att du inte tar med barnens välmående i beräkning när du ger dina råd, du går ju bara efter föräldrarnas upplevda problem...
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-09 10:58:52 följande:
    Jag har aldrig sagt att det är ok med blödande sår, blåmärken, ångestattacker etc. Jag svarar på frågor utifrån mina känslor och erfarenheter! Och de exemplen som tagits upp där jag tycker att det inte känns rätt - då säger jag det! För mig handlar SHN om att INTE ignorera barnet. Bevisligen kan det tolkas och göras fel - utifrån hur jag ser på det hela. Jag litar till att föräldrarna känner sitt barn. Jag kan inte fråga en 6-månader hur de känner och mår. Jag får ta föräldrarnas ord på det hela. Och upplever de att de har problem så kan jag inte förringa den känslan. Jag känner det som att du med "föräldrarnas problem" menar att föräldrarna tycker att det är jobbigt att barnet vaknar (oavsett om det är få eller många gånger). Min erfarenhet är att föräldrarna OCH barnet inte mår bra och att det därför är ett problem för föräldrarna.
    Nej det är inte ok, det är vanvård. Alltså håller du ju med om att det förekommer vanvård i användandet av kurerna?

    Ja det kan absolut tolkas och göras fel, och det görs ju uppenbarligen fel av oerhört många föräldrar. Tyvärr blir de då uppmuntrade att ignorera barnet ytterligare, att skada barnet ytterligare, i forumet. De får inte råd som att byta blöjan, ta upp barnet, avbryta kuren eller sluta ignorera barnet. De blir bara rådda av bland annat AW själv att vara ännu hårdare, ännu brutalare. Men det är ju bra att du insett att det faktiskt är vanvård.

    Då är ju nästa steg att man faktiskt måste försöka avbryta denna legitima vanvård. Du som är kurare och som befinner dig på forumet och i kretsarna kan bidra till detta, genom att visa den kärleksfulla attityd du själv har gentemot barn, visa ödmjukhet inför individuella skillnader, visa på att barn reagerar olika, visa på att metoden inte passar alla barn (för det gör den ju uppenbarligen inte eftersom vissa far illa av den) så kan du bidra till att vanvården minskar. Du kan även anmäla de fall där du märker att det förekommer vanvård, det är nämligen din skyldighet enligt lag.
  • vittra

    Beyond Eternity skrev 2009-05-09 11:20:32 följande:


    Du har tyvärr missat något här i ditt resonemang och som jag försökte säga till dig tidigare också. Att inte bekräfta någons påstådda problem innebär INTE att förringa det personen säger. Det går alldeles utmärkt att lyssna på någon , utan att ge kredit för och befästa det själva påstådda problemet. I de fall då det handlar om föräldrar som hävdar att de har problem med att deras bebisar vaknar ca 2 gånger per natt, så är det ju föräldrarna som har problem och INTE bebisen vilket är mycket viktigt att skilja på och även påpeka om man som du ska råda i något så viktigt som barn/barns sömn. Du ska ju inte då bekräfta deras tro på att problemet ligger hos bebisen och barnet ska då definitivt inte utsättas för en behandling (en kur) som den absolut inte ska ha. Och att råda föräldrarna att läsa på om barns sömn i dessa lägen som ett sätt att ta situationen på allvar ändå,  är väl inget konstigt och handlar inte om att förringa det hela.. Det är att ta ansvar för sin profession.
    Bra skrivet!
  • vittra
    Brunello skrev 2009-05-09 11:39:17 följande:
    jodå - hela tiden på Annas forum, på inrådan från både Anna och kurare - det är ju det som en stor del av problemet!!
    Fast det är ju tydligen vår subjektiva uppfattning av forumet
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-09 11:41:02 följande:
    Jag känner att detta suger energi nu. Vad vill du att jag ska säga? SHN är barnmisshandel, varnvård och helsjukt. Jag känner inte så.
    Du sa ju nyss att det inte var ok med de exemplen som framkommit kring vad som förekommer i forumet, SHN är bara en metod, kurs, och görs den på rätt sätt och på rätt barn så är det givetvis inte vanvård. Men precis som du själv höll med om så resulterar det i vanvård i vissa fall, nu säger du plötsligt att du inte "känner så"? Vad menar du? Kan det resultera i vanvård eller inte enligt dig?

    Eftersom du är dipl kurare antog jag att du även hängde i forumet, du vet ju själv att "kritiker" inte får skriva där, då blir det ju borttaget direkt. Så det är ju NI som är involverade i detta som måste förebygga den uppmuntran till vanvård som existerar. Det är möjligt att du själv inte är i forumet, det är synd tycker jag. Känner du själv inte att det är galet att SHN och AW ibland orsaka vanvård? Hur ska man då nå detta tycker du?
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-09 11:52:30 följande:
    Hm... Nu är det ju inte så att man använder metoden jämt. Jag har aldrig gjort det. Jag köpte tillägg istället för att införa nattamning. Och det var för att för mig var det lösningen på problemet - och problemet var att dottern vaknade och var hungrig. En annan lösning, men där lösningen var att göra dottern mätt.
    Kan du då veta, i de fall där du ger föräldrarna råd, att just deras barn INTE är hungriga på natten när de kommer och vill få sina barn att somna och sova själv hela nätterna? Din egen erfarenhet säger ju att åtminstone ditt barn var hungrigt. Kan du då, med gott hjärta, råda dem till att med hjälp av strikta kurer tvinga barnen att sova hela nätter, om de mot förmodan skulle vara hungriga och att det är därför de vaknar eller har sk "sömnproblem"?
  • vittra

    Beyond Eternity skrev 2009-05-09 13:05:37 följande:


    Det kan jag förstå och ha respekt för...du är ju i princip ensam här. Men jag tor ändå att det kan vara viktigt att fundera på varför du går i försvar, du är ju uppenbarligen inte en av dem kurare som flera av oss här har reagerat väldigt starkt på. Ännu en viktigt fundering i det hela är kanske också varför du har valt att gå in här och "ta på dig" allt som sägs och försöka svara på det, för det är ju helt omöjligt...undrar du aldrig varför dem som faktiskt har gett helt galna råd aldrig går in här och svarar? Även om jag kan ana anledningen så kan jag se det som jävligt illa rent ut sagt att de kurare vi reagerat över bara "tittar" på när du gör allt vad du kan för att försvara SHN. Var är 'ryggraden' hos dessa?
    Kan bara hålla med i ditt inlägg.
  • vittra
    realda skrev 2009-05-09 15:27:37 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-09 13:05:37 följande: Eller så kanske de andra inser att detta är helt meningslöst. Det skulle jag tro.
    Det tycker jag är väldigt synd att man anser det meningslöst att försöka arbeta bort den vanvård som faktiskt uppmuntras ibland på forumet och dyl, av AW själv och av andra kurare.
  • vittra
    JennyCecilia skrev 2009-05-09 15:41:07 följande:
    I min värld så kämpar människor för det de tror är rätt.. Om man vet att man har fel-det är väl då man ger sig/ger upp? Säg gärna till om jag har fel
    Jag hoppas ju verkligen att ingen tycker att vanvård är rätt, men ja man vet ju aldrig...
  • vittra
    MalinEddie skrev 2009-05-09 18:45:14 följande:
    Saken är väl den att alla här inte anser att det är vanvård. Det finns de som anser att det är ok att inte byta blöja för att det inte är rätt tid och det finns de som tycker det är ok att se på när ett barn bankar huvudet i väggen så blåmärken uppstår. Tyvärr. Hade man behandlat en äldre person på samma sätt som en del barn under kur behandlas hade man blivit anmäld för vanvård. Det tycker jag säger mycket. Varför är barn mindre värda ibland kan man fråga sig?
    Ja, det finns dem som anser att det är ok och inte vanvård. Det är därför vi har lagar. Det finns dem som anser att det är ok att stjäla, att misshandla eller att våldta också. Om vi ska gå till det extrema. Att vanvårda barn till den grad som sker i vissa fall genom SHN och råd från AW och anhängare är ju objektivt sett ett felaktigt och olagligt beteende. Det är liksom aldrig ok att medvetet utsätta barn för såriga rumpor, ignorera barn i behov eller medvetet låta dem slå sig fördärvad. Det ÄR vanvård, tycker man inte det så har man helt enkelt en brist någonstans. Vissa kallar det empatistörningar, vissa kallar det psykopati, hjärntvätt, eller bara ett sektliknande tänk där man inte tänker själv eller över huvudtaget ifrågasätter vad andra säger är rätt.

    Barn ÄR inte mindre värda än äldre människor, det är en subjektiv åsikt hos just dessa som uppmuntrar det vi normalt sett kallar vanvård.
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.