Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Impertiff skrev 2009-05-08 23:44:18 följande:
    Ja, det är väl ingen som ignorerar ett barn som är missnöjt?!
    Enligt forumet är det ju oerhört många...
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-08 23:40:10 följande:
    Men de upplever/känner att det är ett problem. Varför ska jag då säga "det är inte något problem" det är att förringa deras känslor! Visst har jag ett ansvar, men jag kan inte säga att de inte har ett problem när de känner eller upplever att de har det.
    Ja precis vad jag svarade i det förra inlägget, du bör ju förklara vad man kan förvänta sig av ett spädbarn. Det är väl ungefär som att jag upplever det som ett problem att människor kör på fel sida av vägen. Någon förklarar för mig att, jamen du är i England nu och här är lagen så att man kör på vänster sida, det är alltså rätt sida för dem. Då förstår jag det och kan således inrätta mig i det och ser det inte längre som ett problem som måste lösas. Så är det ju med precis allt i världen, man måste ju veta hur saker och ting fungerar och när man vet det förstår man också att det inte rörde sig om ett problem utan bara om en missuppfattning tex.

    Jag anser att ni ser detta från helt fel vinkel, ur förälderns perspektiv. Det är förälderns upplevda problem, förälderns sömnsvårigheter, förälderns tyckande och tänkande. Inte barnets. Och det är bland annat därför jag anser att AW, hennes kurer och dem som anammat hennes idéer inte har barnets bästa i åtanke utan föräldrarnas.
  • vittra
    Jazlene skrev 2009-05-08 23:59:55 följande:
    Återigen håller jag med.
    Med andra ord anser du att förälderns upplevda problem är viktigare än barnets välmående?
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-08 23:44:18 följande:
    Ja, det är väl ingen som ignorerar ett barn som är missnöjt?!
    Jag vet inte om jag missförstår dig men under många sidor här idag har ju du tjatat om vikten av att lägga spädbarn på mage från födseln, nu säger du att man inte behöver det om barnet är missnöjt? Eller menar du att man ska låta barnet ligga kvar och skrika och på något sätt ändå inte ignorera barnets uppenbara motvilja att ligga så? Annars, behöver man alltså bara ha ett barn liggandes i magläge om barnet själv är nöjd med det? Ja det är väl i så fall ungefär det jag har sagt sedan i morse
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-09 09:23:49 följande:
    Vi ser på saken på olika sätt. Jag förstår din synvinkel och ser den, men jag tycker på ett annat sätt. Jag kan dock inte säga mina svar på ett annat sätt. För jag tror på det jag skriver även om jag förstår dig. Men om jag inte ser någon som kör på vänster sida varför ska jag då säga till dem att köra på höger sida?
    Varför du ska göra det? Ja därför att det kan orsaka olyckor! Jag tänkte dig som en ödmjuk person som ändå ställer upp och diskuterar här osv, men nu kommer det ju fram att du ändå inte tar något som helst ansvar för de öden du utdelar när du ger dina råd till människor vilket helt klart skulle kunna leda till alla de former av vanvård som vi sett på forumet! Personligen tycker jag att det är väldigt synd, att man inte tar större ansvar som sk dip kurare, för att se till att föräldrar hanterar sina barn på ett bra sätt, kärleksfullt istället för att vanvårda

    De många fall som uppdagats går givetvis emot all sans och förnuft, samt även barnens rättigheter... vad säger det tycker du? Framförallt när det nu kommer fram att du själv inte heller tar med sådana faktorer när du ger "råd"?
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-09 09:21:19 följande:
    Nej, inte enligt forumet. Utan Enligt de som tolkar/läser forumet.
    Kan man tolka de inlägg som kommit fram här tex, på så många andra sätt menar du?
  • vittra
    realda skrev 2009-05-09 09:00:21 följande:
    Det där var ett tämligen kränkande påstående. Om bara 10% av befolkningen tyckte lika mycket om barn som anna skulle världen se annorlunda/bättre ut. Och att några barn far illa är ju din subjektiva åsikt.
    Hur ska VI veta att hon tycker om barn, när hon skriver fullständigt fruktansvärda saker på forumet??? Hennes ORD visar då verkligen inte någon sorts empati och kärlek för barn, de som inte är överens om det när man läst alla dessa texter av henne borde kanske försöka läsa igen med lite öppnare ögon...
  • vittra

    Förövrigt, att barn far illa, hur kan det vara en subjektiv åsikt när det står rakt ut tex att en bebis slår huvudet i väggen om och om igen? Hur tolkar du det?

    Eller att en bebis får sådana sår i rumpan att det blöder, hur tolkar du det?

    Subjektiv åsikt? Jag måste säga att jag börjar bli lite irriterad igen...

  • vittra

    Impertiff, du tror på det du skriver säger du. Det betyder alltså, om jag förstått dina senaste inlägg rätt, att du inte bryr dig om barnets väl och ve över huvudtaget utan bara föräldrarnas? Du har inte gett något klart svar på det utan undviker frågan, så nu ställer jag den igen...

  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-09 10:15:40 följande:
    Jag bryr mig om barnets väl och ve! Men i din tolkning gör jag inte det.... hur ska vi mötas? Vi har olika infallsvinklar.
    Du har själv sagt i åskilliga inlägg att det som är viktigt för dig är föräldrarnas upplevda problem. Hur menar du då, eftersom man då ser till föräldrarnas bästa och inte till barnens vilket är uppenbart för mig om man går efter de problem föräldrarna upplever och inte efter hur barnen lever och har det.
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.