• Triplet lady

    Epilepsitråden 9

    Mopsan skrev 2009-08-31 10:32:56 följande:
    Lusk fick ännu ett GM imorse. Vi sitter nu i väntrummet och ska träffa neurologen. Ge mig styrka nu. Föresten Lusk är en fullkomligt underbar pojke idag och igår och i lördags men som sagt blir bara bättre för var dag som går. Pappa gick bakom min rygg i fredags och började på eget bevåg trappa ner lusks absenor han erkände det i lördags. Jag är tacksam då jag fått min son tillbaka vad gäller humör osv. Jag skriver när vi vart inne.
    Lycka till, håller tummarna! Och många av oss har ju ändrat dosen lite på eget bevåg, oftast till det bättre... Ingen känner ditt barn så bra som du, kom ihåg det!
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-09-02 09:59:12 följande:
    Ja du Smuliz det suger ta mig fan rätt rejält det här!!Vet hur det är att kämpa och stampa på samma ställe hela tiden. Jag har ju med kämpat med att få komma till hab men vi kommer inte heller dit.. :( Jag vill ha hjälp med tecken och sånt till Mino, men även så fort det går även utreda min lille kämpe för autism då han påvisar såna beteenden.Man blir så trött på läkare som håller på och förstör för en. Jag är så less på allt vad läkare heter nu att jag kan kräkas på dem!
    Hej Smuliz och Schnappi,
    Med risk för att spela djävulens advokat här... Och jag vet att det är extra angeläget för att detta i högsta grad även är en ekonomisk fråga för er... Men tror ni inte att det är lite tidigt att börja utreda för autism? Efter vad jag har läst är det mycket svårt att ställa diagnos innan två års ålder, även om det förstås kan finnas tecken. Men dessa tecken kan ju också vara utvecklingsförsening pga ep och all tung medicinering. För oss är det inte en ekonomisk fråga eftersom jag faktiskt kan jobba, men däremot väntar vi ju också på HAB och vår läkare vill inte skicka oss dit än på flera månader, eftersom han vill se att ep:n stabiliseras först. Han säger att Joar är "komplex" och det verkar ju Mino och Amanda också vara. Jag antar att anledningen till att vi måste vänta är att säkerställa att rätt terapier sätts in??
    Hur som helst, jag vill inte på något sätt vara negativ och jag hoppas verkligen att ni snart får den ersättning ni har rätt till (med eller utan autismutredning)!
  • Triplet lady
    Smuliz skrev 2009-09-02 10:30:45 följande:
    Triplet lady skrev 2009-09-02 10:21:23 följande:
    Tack haha du är ingen djävuls advokat, du säjer ju din mening det måste man för tusan!Det handlar helt och hållet om ekonomin nu för min del iallafall. Det är mest det som oroar mej just nu, och så ska det inte vara... Självklart kan det även vara en utvecklingsförsening och/eller pga medicineringen. Men Amanda har alltid varit så här, även innan EPn bröt ut.Jag är inte ute efter att få en autism-utredning på Amanda än, det vet jag att hon är why to little för. Men jag vill ändå att läkaren skulle skriva med att hon har såna liknelser, i intyget. För hur det än är, så klingar Autism-ordet med "extra krävande". Iallafall här omkring där jag bor och de jag umgås med. SÅ har det alltid varit. Och det är lite därför jag ville få med det i intyget till VB. Så de har ett humm om hur Amanda är. Även om jag blir ÖVERLYCKLIG om det visar sej att det INTE är autism hon har utan bara en försenad utveckling. Då skulle jag bli så glad att jag spricker!Så självklart är det bara ersättningen jag vill åt, den jag tycker att vi har rätt till. Med eller utan en autism-stämpel i pannan ,-)
    Well, jag hoppas förstår att ni får en ersättning som ni kan leva på UTAN autism-stämpel
    Men jag ska inte försöka mig på att diagnostisera Amanda för jag har ju inte träffat henne.

    Dessutom vill jag säga att jag fattar NADA av hur reglerna för VB och VABB funkar. Verkar vara rena djungeln och mycket subjektivt! Vi hade vissa problem med att få intyget ifyllt för vårt lilla bidrag här på Irland, men det berodde på att läkarna inte ansåg sig ha tid med pappersarbetet. Min grundinställning här i livet är att människan är god tills hon/han har bevisat motsatsen, och därför vill jag gärna tro att läkarkåren försöker göra sitt bästa för våra barn. Tyvärr står ju tid och pengar ofta i vägen och dessutom verkar det ju finnas ett och annat rötägg också (fast nu syftar jag inte på Amandas läkare, Smuliz).
  • Triplet lady
    Puff 2008 skrev 2009-09-02 10:59:30 följande:
    Haha, min inställning är snarare lita inte på någon förrän de vid upprepade tillfällen bevisat att de är kompetenta....lite cynisk numera kanske?
    Du är smartare. Jag har fått ta några smällar. Är nog lite för snäll och välmenande själv kanske. Men jag vägrar kalla mig mesig
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-09-03 10:40:10 följande:
    Jag tänker läsa hemma och sen prata med läkaren om det jag inte förstår.Har lärt mig en hel del läkarspråk nu att jag hoppas att jag förstår vad de skriver.Fattade mig på jornalen från när Mino föddes så då borde detta med gå någorlunda i a f.Annars ringer jag till Izabelles gamla dagiskompis pappa som är läkare och så får han översätta till mig.Hoppas dina tankar med lättar snart Smuliz. Det är jobbigt när det bara snurrar hela tiden för man orkar tillslut inte tänka längre..
    Kanner verkligen med dig, Schappi! Helt otroligt, hur mycket ska du behova ta? Hur som helst, du har ju fatt managa goda rad har nu. Hoppas att du repar dig under dagen.
    Vi fick ut Joars journal i somras nar vi skulle aka till Sverige. Dels for att jag ville ha mojlighet att fa en second opinion, men ocksa ifall vi skulle ha behovt aka in med honom till svenskt sjukhus. Nu slapp vi det, tack och lov. Vad jag ville saga ar att det kan vara tufft att lasa ens barns journal. Aven om man vet om det mesta redan sa tyckte jag att det kandes som ett slag i ansiktet att se det svart pa vitt. Sa ta det en dag nar du kanner dig stark - och kanske nar du har din mamma eller nagon kompis med som stod!
  • Triplet lady
    Smuliz skrev 2009-09-08 14:22:21 följande:
    Fan vilket bra förslag av dej Jerker! Vem som helst får skriva i den här tråden ju Kanske kan bli en bok om allt "skit" här inne då Jo, nu är jag hemma och varvar ner litegrann... Puh!Läkarbesöket gick bra. Var väldigt givande för en gångsskull! Och Amanda va på bra humör, nyvaken och allt Läkaren tycker att Amanda har tagit ett steg framåt nu under sommaren. Det där att hon ger mer ögonkontakt nu, och skrattar när hon får ögonkontakt tillbaka. Det hade han inte vart med om förut hos Amanda, så det va kul.Sen att hon klarar av lite mera nu motoriskt än sist vi sågs. Liiite mer, men ändå nånting Han berättade om "framtiden", dvs höstens planer. Först är det muskelbiopsi som gäller i Huddinge, väntar på kallelse därifrån.Sen ska hon få g-nånting. En spruta (dropp) som hon får en gång i månaden för att motverka virusinfektioner. Hoppas bara det hjälper...Och i oktober ska hon få en PEG som efter 6-8 v blir en knapp. Sååå skönt! Men samtidigt så skrämmande.Och så frågar han mej med jätteallvarlig min:-Tror du att hon kommer lära sej gå nångång?- Nej det tror ja inte...- Då har du fel, för det kommer hon göra, men det kommer ta tid. Men gå kommer hon att lära sej.Vadå glad man blir då Det får ta tid, jag hade bara lagt ner den tanken, och det var så skönt att få plocka fram den igen Han berättar även att en CP-skada är bortstruket helt nu från misstankarna. Hon visar ingenting som kan tyda på en sådan skada. Hon är så mjuk och slapp i kroppen, CP-skadade är stela och ryckiga. (Hans ord, ja vet inte...)Han hade talat med sjukgymnasten igår, om Amanda. Och hon hade sagt att hon tror hon har ataxi (?) eftersom hon är så vinglig och dålig balans. Men han tror att det hör ihop med hennes muskelsjukdom och att det inte är något "nytt" hon fått. Och det kan jag instämma med, hon har alltid varit vinglig och dålig balans...Sen visade han mej alla svaren på de tusen tester och prover som gjorts under det här året. Och alla är BRA. Helt normala! Finns inte ett endaste som sticker ifrån det normala. Idag sa han även det jag behövde höra, att det finns flera hundra olika muskelsjukdomar som kan stämma in på Amanda, som INTE ingår i de mitokondriella sjukdomarna. Och nu tänker jag hoppas hoppas hoppas och hålla mina tummar och tår. Så skönt att man iallafall fick veta att det finns EN CHANS, att det inte behöver vara mitosjukdom...
    Smuliz, vad härligt att läsa! Det låter ju som är rikigt positivt besök hos läkaren. Jag tycker fortfarande att Amanda och Joar verkar så lika, förutom att J inte har några matproblem då. Här har de inte nämnt mito, men däremot är de fortfarande osäkra på om han har någon cp-skada eftersom han växlar en del mellan slapphet (ataxi) och att vara spänd. Precis som Amanda så har Joar blivit mycket bättre att hålla ögonkontakt och skrattar massor, så vi är mindre oroliga över autism nu. Och så kryper han!! Visst går det lite vingligt, menhan jagar sina bröder och det ser så härligt ut
    Hoppas nu att ni snart får en kallelse till Huddinge så att ni inte behöver gå och grubbla!
  • Triplet lady
    Smuliz skrev 2009-09-09 08:18:51 följande:
    Triplet lady skrev 2009-09-08 15:06:35 följande:
    Ja jag tycker också dom verkar vara mycket lika varandra.Är också lite mindre orolig för autism. Fast har inte släppt det helt. Men tycker ändå att det är fler framsteg på kontakt-fronten nu och då släpper man det där lite grann.Ataxi säjer dom att Amanda kanske har? Jag har inte googlat på det än, så jag vet inte vad det är...Jag hoppas också att kallelsen ramlar in på posten vilken dag som helst nu. Vill få det gjort. Har dom några misstankar om Joar annars? Vad dom tror?Kryper han på riktigt, dvs på knäna och händerna? Det gör inte Amanda, hon drar sej fram på magen med händerna. Har precis börjat dra sej upp på knäna och står och vinglar lite så, innan benen åker isär på henne. Men det tränas! Har ni fått det där härliga babyskrattet, när dom skrattar så dom kiknar?Det längtar jag så in i bomben efter att få höra. Hon skrattar bara korta skratt, och sen tyst och sen skrattar igen. Inte det där härliga som dom inte kan sluta med Åh hoppas det kommer nåndag...
    Nja, jag (vi) har heller inte släppt det där med autism helt men det känns helt klart lugnare nu när han är mer kontaktsökande. Och ja, han skrattar så han kiknar! Han blir så glad när han ser någon, t ex grannen eller syskonen, så han kan inte sluta skratta Hoppas att ni snart får höra Amanda göra det också!
    Ja, han har börjat krypa "på riktigt" på händer och knän. Det gick väldigt fort från att han började dra sig fram på mage och händer tills han kom upp på knäna, bara några dagar. Han gör "yogaövningar" hela tiden, när han står på händer och fötter med huvudet mellan benen, ser ganska roligt ut... Det låter ju verkligen som Amanda är på väg att börja krypa också. Då kommer hon att vara värd en medalj och du kommer att vara världens stoltaste mamma!
    När det gäller diagnos har vi inte kommit så långt med läkarna. Misstänkt cp men han faller inte in i någon av de typiska kategorierna. Nu ska hörseln kollas för han har inte klarat de hörseltest vi har varit på. Vi vet att han inte är döv men kanske har han en hörselnedsättning. Den 24e ska vi tillbaka till neurologen och i november ska vi till specialisten som kollar hans utveckling. Kanske skickar han oss till HAB då, beroende på hur Joars utveckling går.
  • Triplet lady
    anna2001 skrev 2009-09-09 09:43:47 följande:
    Triplet Lady: vad kul att han gjort framsteg, hoppas att det fortsätter.Vår läkare ringde och sa att hela familjen ska vaccineras mot influensan eftersom vi har barn i riskgrupp. Hur gör ni?? Vad har ni fått för information?Det lät som att det var dags om ca två veckor. Själv har jag knappt funderat över att vaccinera men vår läkare sa att influensan kan ge värre följder än vaccinet så det är väl bara att köra på det då...
    Tack Anna! Hur är det med er kille nu? Är han krampfri och trivs han på dagis?
    Själva har vi inte hört något om vaccinering än. Jag är lite tveksam till vaccinet men kommer antagligen att tacka ja ändå...
  • Triplet lady
    anna2001 skrev 2009-09-09 11:35:33 följande:
    Triplet lady skrev 2009-09-09 10:12:38 följande:
    Ja, nu är han krampfri igen och det är skönt. Han trivs bra på dagis men orkar inte vara med i gruppen längre stunder så han och assistenten är ute på promenader och gör lite eget. Funkar jättebra!
    Vad roligt att det funkar så bra och att spasmerna försvann igen! Hoppas att det fortsätter så!
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-09-09 10:56:50 följande:
    God morgon (eller god natt om jag får bestämma).Vår natt var ett rent helvete!Han vaknade kl 23, var sen vaken till 02.40 (eller längre). Han vägrade somna om och levde jäkel i min säng.. Sen vid 02.40 åkte han in i sin egen säng igen, då hade jag tappat allt tålamod.. Han somnade nog efter bara en liten stund där för jag hörde honom inte igen förrän kl 06 då han fick flaska och sen somnade om igen till kl 07 då jag väckte honom för att vi skulle till dagis..Så idag är jag helt "fucking" slut... Vill bara sova, men det går inte det heller...Är bara så glad att han inte fick g m med tanke på sen medicin och att han inte kom i säng som vanligt utan 1½ timme senare än vad han brukar och så den jävla natten sen...Triplet: Härligt med såna bra framsteg! :) Grattis!! :)
    Tack Schappi, men alltså stackars er! Tur att han inte fick anfall, men ändå. Är det medicinen som gör honom så rastlös tror du? Och så övertrött på det kan jag tänka mig, känner igen det där. Hoppas att du får en lugn natt inatt så att du kommer igen lite! Värsta tortyren att aldrig få sova.
Svar på tråden Epilepsitråden 9