• Triplet lady

    Epilepsitråden 9

    happy2 skrev 2009-10-14 14:11:25 följande:
    Hej! Vinkar lite att jag lever  o försöker hänga med,, men de går inte så himla bra ,, så jag vinkar o håller tyst tills jag kan säga något mer sammanhängande,, Vardagen har massa svarta hål jag inte vet vad som har hänt,,, så jag blandar dagar o tider o till o med månaden,, i går undra jag villket år jag va i,, Nä så jag hänger me o läser om er lite nu,,o sen om jag kan ha något mer possetivt att säga så, ska jag ge er den mer possetiva vinken,,kram på er tänker ofta på er plötsligt som de är,, så kommer ni i tankarna o era barn,, Kram !
    happy,
    Tack för att du vinkar till oss! Tänker på dig!
  • Triplet lady
    Tjiho skrev 2009-10-15 08:55:59 följande:
    Men herregud! Fattar ingenting! Igår fick vi provsvaren från Lund. Den visade på helt frisk hjärna förutom ep:n då. Nu kliar sig läkarna ännu mer i huvudet, de var sååå säkra på att man denna gång skulle hitta orsaken till hans extremt svåra ep. vår läkare sa att han inte på många år träffat på en så svårmedicinerad kille (provar just nu sin 18e medicin). Jag tänker iallafall njuta av provsvaren:) Vad konstigt det är!!!
    Visst ar det mysko, men vad skont anda att fa det beskedet! Kommer de att fortsatta utreda honom eller har alla tester gjorts vid det har laget? Hoppas verkligen att de snart lyckas stalla in en medicinering som fungerar.
  • Triplet lady
    Smuliz skrev 2009-10-15 20:04:30 följande:
    Idag fick jag svar på EEG vi gjorde sist. Och vet ni....EP-aktiviteten är nästan helt borta är såå glad! Hon som har haft störningar hela tiden i hjärnan, har nu bara några få i främre delen som de inte riktigt vet om det är EP-verksamhet eller annan störning.Härligt med lite positiva svar
    Underbart Smuliz och Amanda!! Jag blir verkligen genuint glad av att lasa detta - kram pa er
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-10-15 22:39:16 följande:
    Hade ni vågat åka till usa med ert ep-barn?Jag ska till 90% åka till Disney World i Florida ensam med barnen i mars (kommer hem 2 dagar innan Mino fyller 2 år).Men har hört att när man har vissa sjukdomar får man inte åka in i usa!Undrans om det gäller ep med...Vet inte ens hur sjukvården funkar i usa om något skulle hända.. Vet bara att det är DYRT!Men åh vilken semester detta skulle vara.Önskar att hans ep är bättre än nu, även om den är okej nu, så att man kan åka och känna sig säker. Men jag kunde åkt nästa vecka med, men är rädd för orkaner så därför väntar vi till mars.Är jag helt jäkla galen som gör detta??
    Later underbart! Jag tror inte att du behover vara orolig over sjukvarden i USA, men se till att du ar ordentligt forsakrad ifall du skulle behova aka in. Otroligt modigt av dig att aka ensam med barnen!
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-10-16 22:44:51 följande:
    tack! förstår att man blir avis.åh jag kan inte slappna av och sova.. :pmåste hitta en syskonvagn som funkar i usa som båda barnen kan sitta i och som inte Mino slår sig halvt fördärvad på... *vart hittar jag en sån tro :o*
    En Maclaren Twin Techno kanske? Vi har en san, men jag vet inte om den funkar for Mino. Men den ar i alla fall latt och smidig att falla ihop (paraplyvariant).
  • Triplet lady
    lillis23 skrev 2009-10-16 23:04:13 följande:
    Hej allihopa!Kul med så mycket positivt!Grattis till alla som fått positiva provsvar från EEG, Schnappi till underbar resa!!! och alla andra.Har själv en ganska jättestor nyhet!!!Idag ringde Länsförsäkringar ang Gravidförsäkringen, som av händelse ska tas upp i Plus nu på torsdag...he he.. och nu helt plötsligt har de kontaktat en annan läkare som håller med oss och vi får rätt till ersättning!!!Jag är så glad och lite stolt att jag orkat kämpa, vilken underbar nyhet eller hur!!!Upprättelse, ekonomisk hjälp och fått knäppa dom på näsan:) Kommer få rätt till olika saker, är inte helt klar än över vad, men ersättning i samband med sjukhusvård, som var 7v vid födseln och Elliots skada ska utredas anv inviliditetsgrad, där 100% motsvarar 400 000kr, så vi hoppas på en del därifrån:) Vilken underbar avslutning på veckan och jag hoppas att många kollar på torsdag och att fler nu orkar kämpa! Det kan löna sig!!!Så glad för E skull, kan betyda mkt för honom i framtiden och ha en sparad slant. Känns helt otroligt!!!kram på er alla
    Grattis, underbara nyheter!!
  • Triplet lady
    Smuliz skrev 2009-10-19 15:54:59 följande:
    Nån mer som vet hur man blir av Iktorivilen? FÖrutom det som står i fass...Amanda har 1+1+2 droppar per dag. Det är väl inte mycket??Men hon är hyperaktiv. Och jag har för mej att läkaren sa i början när hon började med medicinerna att hon skulle bli tröttare och lugnare av dom Och det har vi inte sett ett spår av haha
    Hej Smuliz,
    Joar var väldigt, väldigt trött när han gick på klonazepam (som ju är det verksamma ämnet i Iktorivil, har ett annat nämn här). Men vi vet inte om det var en biverkning av medicinen eller om det var för att han krampade hela tiden. Klonazepam hjälpte ju tyvärr inte ett dugg mot Joars kramper och vi fasade ut den samtidigt som vi körde igång med kortison. Då försvann kramperna och han blev pigg igen. Men jag kan inte säga att klonazepamen orsakade någon hyperaktivitet här inte! Utom möjligen första dygnen, då var han ganska rastlös.
  • Triplet lady

    Hej alla
    Läser alla inlägg men har inte hunnit skriva så mycket på sista tiden. Tänker mycket på er som har det jobbigt just nu!

    En fråga till er vars barn har gått på Sabrilex. Hur länge pågick den behandlingen, vilka biverkningar märkte ni av och vad hände när ni fasat ut den?

  • Triplet lady
    Puff 2008 skrev 2009-10-20 14:51:26 följande:
    Vi har haft Sabrilex sedan Maj. Ett kortare uppehåll utan Sabrilex i början av sommaren dock. Vet inte hur längre vi skall ha den, just nu vågar man inte göra några ändringar på Myran eftersom vi ändå har ett läge som är hyfsat under kontroll. Rubbar vi balansen kan det bli riktigt illa igen ochdet vill vi inte. Hon har ju intitialt behandlats med Sabrilex för sin IS. Nu har hon inte haft någon hyps på ett bra tag men man anser att Sabrilexen hjälper henne mot den vanliga epn också. Biverkningar...ja svårt att säga. Ingen aning egentligen. Vet ju inte hur Myran är utan mediciner och vi har gjort så sjukt många ändringar under hennes första år så jag vet inte vad som är vafd...
    Hej Myran, tack för svaret. Vi vet inte heller vad som är vad... J har ju haft Sabrilex sedan slutet av mars nu och läkaren vill inte vare sig ta bort den eller sänka dosen nu när kramperna är under kontroll, och vi ska inte tillbaka till neurologen förrän i februari. Men jag är övertygad om att medicinen påverkar honom på ett eller annat plan så det är intressant att höra vad ni andra har för erfarenheter.
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-10-20 22:52:31 följande:
    Så nu ligger videon på

    ni ser även om den ligger på sniskan! :pNu ska jag försöka sova lite, börjar bli trött nu.. :p
    Schnappi, jag har tittat pa filmen tre ganger och aven visat maken. Vi tycker inte att det ser ut som ep-anfall, atminstone inte IS. Dessutom kommer oftast IS nar barnen ar betydligt yngre an vad Mino ar nu. Joars IS-anfall var betydligt mer "rytmiska" och dessutom nickade han alltid till. Alla mina barn rycker sa dar i somnen, aven de 2 som inte har ep. Tycker absolut att du ska visa det for lakaren, men forsok att sova lugnt inatt. Som sagt, att Mino skulle fa IS nu vore extremt ovanligt.
  • Triplet lady
    han ska faktiskt sövas och då ska de köra lp:n också. men lp har ju vart en sak jag fasat för ända sen detta började men men nya ångest tanken skulle väll vara ett sånt där eeg där elektroderna sticks in i hjärnan usch eller en vagus nerv stimulator. men som sagt det finns en tid och plats för allt vi är bara inte där än och behöver förhoppningsvis inte det heller. nej ingen lp har gjorts tidigare det är som sagt olika rutiner lite överallt. vi har diskuterat det tidigare men som sagt allting har sin tid.
    Du kan vara lugn over LPn, lusken kommer inte att kanna nagot alls. Joar gjorde LP direkt efter MR nar han var sovd och det gick finfint. Jag ar tacksam over att du antligen har traffat en lakare som tar honom pa allvar. Hoppas hoppas hoppas att det nu vander till det battre. Kram.
  • Triplet lady
    Morrisey skrev 2009-10-20 18:34:26 följande:
    Emil har också Sabrilex och har haft det sedan februari. Vi har fått veta att vi ska fortsätta i alla fall fram till årsskiftet med samma dos för att sedan ev trappa ner. Även här har Sabrilex fungerat väldigt bra och tagit bort både IS och vanligt ep-knas. På Emil är det svårt att säga något om biverkningar men jag kan inte säga att vi märkt några.
    Tack for svar! Jag ar lite orolig dels for att fortsatta med Sabrilexen och dels att ta bort den... Vill ju inte att han ska fa tunnelseende, samt att jag tror att den kanske motverkar hans inlarningsformaga lite. Men sjalvklart vill jag ju heller inte att kramperna ska komma tillbaka. Catch 22, som med alla ep-mediciner.
  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-10-21 10:36:08 följande:
    Men nu är is borta ur tankarna och det var inte is heller som var frågan utan mer ett "vanligt" ep-anfall.Tror ni det kan ha varit något sådant? Han rycker en del även dagtid och detta kom från ingenstans mitt i sömnen när han sovit en liten stund.Sen slutade han och så var han som vanligt (still) när han sov. Vaknade sen och var någorlunda som vanligt, trött men ändå som vanligt.
    Jättesvårt att säga, tror att du måste visa för läkaren. Jag tyckte som sagt att det såg ut som "drömryck" på filmen, men om han håller på likadant när han är vaken så kanske det är något litet knas. Är (än så länge *peppar peppar*) inte expert på så många olika anfallstyper. Kanske någon annan kan ge bättre input.
  • Triplet lady

    Instämmer med AnnaSC!

    Lillis, vilket elände. Hoppas Elliots kramper försvinner när febern går ner. Ska försöka spana in er på SVT Play ikväll!

    Mopsan, vet inte vad jag ska säga. Hur mycket ska lusken behöva genomlida. Topimax verkar vara en jäkla medicin. I våras var det tal om att Joar skulle börja med den men vi slapp den gången, tack och lov. Tänker på er hela tiden, kram kram kram.

  • Triplet lady

    Mopsan -epilepsi ett mer avancerat sätt att sova! Haha, du har bjudit på morgonens skratt!

    anne h, det låter lite läskigt det där. Hoppas att du snart får tag på läkare som kan titta på killen.

    annaSC, ha en jätteskön minisemester!

    Och Myran, Mopsan och Smuliz, ni borde verkligen starta bolag ihop!

    Själv hade jag en jobbig dag igår, rent mentalt, men idag känns det bättre. Ringde neurologsköterskan igår morse egentligen bara för att fråga om vaccin m.m. men kom in på en massa andra saker. Slutade med att jag började böla i telefonen (på jobbet dessutom!!) och nu ska hon fixa besök åt mig hos psykologen... Ja ja, det skadar väl inte att få lätta på trycket ibland...

    Det blev inte mycket bättre när jag kom hem för där låg ett brev från sjukgymnasten och väntade. Det var resultatet från ett test hon gjorde här om veckan. Hon har bedömt att Joars kognitiva utv ligger på 7 mån, finmotoriken på 8 mån och grovmotoriken på 10 mån. Och han är ju 16 mån nu, 14 korrigerat. Ingen rolig läsning även om jag givetvis inte blev ett dugg förvånad. Min man tycker att vi ska vara optimistiska eftersom grovmotoriken har tagit ett stort skutt framåt på sista tiden, och att den andra utvecklingen förhoppningsvis följer. Men vissa dagar känns det bara bläää. Svårt att glädja sig åt de andra pojkarnas framsteg.

  • Triplet lady
    lillis23 skrev 2009-10-28 10:47:07 följande:
    Triplet lady skrev 2009-10-28 10:29:01 följande:
    Förstår dig, det är tufft att få svart på vitt. Kämpa på, det blir bättre och våra barn kämpar!!Bra idé m.företag, hjälpmedlen vi "får" är klumpiga, fula och som ni säger skriker jag är handikappad och kan inte själv. Go girls, you can do it!!!Här är det jobbigt med ep fortfarande, trots att vi nu höjt absenor till 4,5 ml på kvällen, trots att maxdos är 3,5ml. Detta är första gången han inte direkt reagerat positivt på höjning och det är bara 4v sen vi höjde sist..känns såklart inte bra. Vaknar fortfarande och är jättelessen, spänd i kroppen och verkar haft anfall..suck vad gör man?Gav 2drp Iktorivil och välling och igår somnade han gott utan skrik så fort han såg sängen och det efter "bara" en timme, så bättre än förut.Var så glad sist när jag var hos läkaren och hon sa att ep kommer nog inte att vara så jobbig för honom och han svarar så bra på medicin och ett utbrott med feber, så raseras allt. Nu har han kramper på nätterna, dåligt humör och mår inte alls bra, trots att han är frisk. Känner att ep helt ändrat "utseende" och nu måste vi lära oss det.Happy, hur mår du?Får du det stöd du behöver? Du är hemma nu eller?Mopsan, håller tummarna...Annasc det låter underbart, kosa er!!!Anneh, känner inte igen, tyvärr..kram allihopa
    Tack lillis, ja visst är de kämpar! Och motivationen saknas verkligen inte. Men du vet hur det är som mamma, man har bra och dåliga dagar.
    Vad tufft för er att ep:n har blivit värre igen. Det är ju det man verkligen INTE vill ska hända. Tänker på er!
  • Triplet lady
    Smuliz skrev 2009-10-28 13:52:01 följande:
    Triplet lady skrev 2009-10-28 10:29:01 följande:
    Ja nog är jag lite sugen på att hjälpa till, men frågan är ju om man har den TIDEN som krävs?! Tål att tänkas på dock Ibland bryter man bara ihop sådär, även om man kämpar emot. Och det är konstigt nog alltid på de "sämsta" ställena det händer... Ja brukar spara mej till kvällen när alla andra sover, men ibland kan man inte styra det, utan då kommer det bara... Och jag är inte bekväm med att gråta inför folk.Intressant test sjukgymnasten hade gjort, vi har inte fått gjort något sånt. Läkaren har bara tummat på hur han bedömmer Amanda och tror att Joar och hon är väldigt lika! Hennes finmotorik ligger på en 8 månaders, utvecklingen i hjärnan (kommer inte på nåt passande namn haha) är ca 10 månaders, hon förstår många ord, och hennes grovmotoriska bit är lite blandat. Han sa som en 8-9 månaders sist, men nu har hon börjat dra sej upp och står, så jag vet inte om hon skuttat fram lite eller inte Glada är vi iallafall över de små små framstegen.Däremot har hon inget prat alls, och väldigt lite bebisjoller också. Kommer mest skrik ur hennes mun... Vissa dagar är man stark, men vissa dagar vill man bara ligga kvar i sängen och tycka synd om sej själv, om sina barn, om ALLT som går emot en. Man måste få ha såna dagar, tror att man liksom laddar upp sej litegrann då, bara man fått ur sej skiten.Vad kan Joar kroppsligt? Muntligt? Vad förstår han?Som sagt, jag har fått för mej att han och Amanda är rätt lika Kanske blir ett par i framtiden
    Jaaa, vilket gulligt par de skulle bli Amanda och Joar
    De verkar onekligen lika.

    Testet sjukgymnasten gjorde heter Bayley, det är visst ett amerikanskt test där man jämför barnets färdigheter på olika områden med barn i samma ålder. Grovmotoriskt så kryper Joar fort nu och han ställer sig upp mot bord och andra möbler, han börjar utforska tillvaron. Han jobbar hårt på pinceppgreppet men det är inte färdigutvecklat än, när han tröttnar greppar han med hela handen. Jag tror att hans finmotorik försvann lite när spasmerna kom så han har haft mycket att ta ikapp där.
    När det gäller det kognitiva, inlärningen (eller utvecklingen i hjärnan som du säger) så är det tyvärr det område där han ligger sämst till just nu. Jag tycker nog att han förstår ganska många ord, eller i alla fall några, men han verkar inte fatta vad saker och ting är till för. Leksakstelefon t ex - han vrider och vänder på den och trycker på knapparna, men han sätter inte luren till örat. Detta är bara ett exempel, hoppas ni förstår vad jag menar. Syskonen har börjat lägga små pussel och bygga torn och sånt, så där ligger Joar långt efter.
    Det enda ord han använder är "mamma". Annars säger han "bababa", "däjdäjdäj" osv. Men för några veckor gjorde han inte ens det, då var det mest skrik. Så språkutvecklingen har tagit ett liiiitet steg framåt. Han verkar mest ha ägnat sig åt att ta sig runt och komma upp på fötter. Jag hoppas att finmotoriken och den kognitiva utvecklingen följer nu när han börjar utforska världen på ett annat sätt.

    Hur leker Amanda med sina leksaker?
  • Triplet lady
    2små2stora skrev 2009-10-28 16:30:27 följande:
    Min son låg långt efter i grovmotoriken, kunde springa först när han fyllde 5 år, började klättra i träd som 6 åring något som 3-4 åringarna gjorde på dagis.Fin motorisk har han alltid legat bra. Började prata med mer än 2 ordsmeningar vid 4 års ålder, när han fått sin första EP-Medicin.När han var drygt 3 år gick han på samma sätt som sin 1.5 år gamla lillebror.
    Tålamod är nyckelordet. Mycket tålamod och mycket kärlek!

    Hur går det för honom nu i skolan och så?
  • Triplet lady
    Används Sabrilex fortfarande? Trodde inte det användes så mkt längre, att det kan påverka synen negativt. Vår son som nu är 13 år fick Sabrilexnär han var 6 mån och några år framåt, efter några år upptäcktes att han inte harnågot sidosynfält och vår dåvarande läkare sa att det kan bero på att han ficksabrilex. Men man vet ju inte säkert. Nu får han Orfiril long och det funkar bra.Han är dock operered mot sin epelepsi, så nu får han medicin för att undvikahäftiga blinkningar som han annars får. Vi provade för några år sen att sätta utmedicinen, men det funkade inte. Jag vill inte skrämma nån, men jag bara undrar?Det kan ju vara så att Sabrilex har utvecklats och är mkt bättre nu. Hoppas det
    Hej sannapanna,
    Ja, Sabrilex anvands fortfarande och oftast (tror jag) mot infantil spasm, eftersom det ar en av de fa medicinerna som hjalper mot det. Vi har fatt information om att en tredjedel far problem med synfaltet men i vart fall har vi inte haft mycket att valja pa.
  • Triplet lady

    Hej alla,

    Har fullt upp och hinner tyvarr inte skriva sa mycket (alla grabbar ar rejalt forkylda och ni vet hur karlar blir da...). Forsoker dock lasa inlaggen och jag tanker pa er alla som har det jobbigt just nu.

    Presentationen - Joars kortisonbehandling ar avslutad sa nu medicinerar vi endast med Sabrilex.

Svar på tråden Epilepsitråden 9