• Anonym

    Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?

    Känner mig så ensam just nu. Jag vet att det jag gör är fel men samtidigt så vill jag inte sluta, för jag vill inte känna. Medicinerna får mig att må bra, inte känna smärtan inom mig... Har hållt på i ett halvår nu med tradolan.

    Finns det någon annan i samma situation?

  • Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?
  • Anonym

    Anonym (fri sen 13 år) skrev 2009-12-29 02:45:22 följande:


    Och mot deprissioner finns det advekata mediciner, men jag tillhör en grupp patienter som absolut inte kan äta antidepp. Då måste man lära sig att hantera deprisionerna på annat sätt det går, jag är ett levande bevis för det. Jag har konstaterad kemisk depprision men lever ändå ett bra liv, har Theralen vid behov annars ingenting.
    Är jätteglad att det fungerade så bra för dig, men det är naivt att ta för givet att det fungerar på samma sätt för alla andra. Dels har man olika förutsättningar, dels finns det olika grader av depression. Mitt liv som deprimerad är inte ett liv värt att leva.
  • Anonym (illamående)

    Anonym (fri sen 13 år) skrev 2009-12-29 02:45:22 följande:


    När man är inne i det och inte vill sluta hittar man alla skäl man kan till varför det inte är skadligt att hålla på.Jag som själv har ett missbruk bakom mig anser att när man börjar använda en medicn till vad den inte är för då missbrukar man medicin.Och bland det farligaste som finns är att självmedicinera sig med mediciner som inte är till för den åkomman.Plus att det är ni rent krasst som ställer till det för oss med kronisk värk, vi får inte den medicinen vi behöver för att det finns folk som missbrukar den.Och mot deprissioner finns det advekata mediciner, men jag tillhör en grupp patienter som absolut inte kan äta antidepp. Då måste man lära sig att hantera deprisionerna på annat sätt det går, jag är ett levande bevis för det.Jag har konstaterad kemisk depprision men lever ändå ett bra liv, har Theralen vid behov annars ingenting.
    Vc försökte med antidepressiva också; Maprotellin (? äldre "familjen"), Remeron (blev enormt dåsig), Zoloft, Cipramil - ingen märkbar effekt. Och jag har haft en väninna som var helförtjust i Zoloft, hennes mamma och vuxna dotter gick också på det. Så olika effekt!!!
  • Anonym (Stesolid)

    Anonym (illamående) skrev 2009-12-29 10:40:28 följande:


    Anonym (fri sen 13 år) skrev 2009-12-29 02:45:22 följande: Vc försökte med antidepressiva också; Maprotellin (? äldre "familjen"), Remeron (blev enormt dåsig), Zoloft, Cipramil - ingen märkbar effekt. Och jag har haft en väninna som var helförtjust i Zoloft, hennes mamma och vuxna dotter gick också på det. Så olika effekt!!!
    Inte heller jag har klarat av att äta antidepressiva några längre perioder - har provat ett par olika SSRI. Har fått förklara och försvara mig mot läkare många gånger som verkligen försökt få mig att prova igen. Även neuroleptika tycker jag är läskigt och ville inte äta det igen.
    Samtidigt vet jag att många andra blir oerhört hjälpta - så jag kan inte döma ut läkemedel helt och hållet.
    Det är väl kanske främst när patient och läkare har olika åsikt om diagnosen som det blir problem kring medicineringen.
  • Anonym (sara)
    Anonym skrev 2009-12-29 10:26:51 följande:
    I mitt fall så är svaret på den frågan - Nej jag vill inte leva MITT liv. För mig spelar det ingen roll hur välmåendet skapas, det är fortfarande mer värt än att må dåligt, vilket är vad mitt liv utan kemiska preparat består av. För mig står det inte mellan att leva ett bra liv med mediciner, eller att leva ett bra liv utan mediciner. För mig står det mellan att vilja dö, eller att leva ett bättre liv med mediciner.
    Om du använder en beroendeframkallande medicin en längre period vet du inte om det är din grundsjukdom eller biverkningar du mår dåligt av.

    Min ångest blev värre och värre. Så jag tog den ångestdämpande Sobril oftare och oftare och i högre och högre doser.
    Det var tabletterna som framkallade ångesten. Samt alkohol, som jag också använde.

    Nu när jag blivit av med båda är faktiskt ångesten helt borta.

    Jag tar Cipramil och Lamictal mot depressionerna, en kombination som började användas för ett par år sedan. Första gången som jag känt mig fri från depression, helt underbart.
  • Anonym (illamående)

    Anonym (Stesolid) skrev 2009-12-29 11:47:01 följande:


    Anonym (illamående) skrev 2009-12-29 10:40:28 följande:
    Inte heller jag har klarat av att äta antidepressiva några längre perioder - har provat ett par olika SSRI. Har fått förklara och försvara mig mot läkare många gånger som verkligen försökt få mig att prova igen. Även neuroleptika tycker jag är läskigt och ville inte äta det igen. Samtidigt vet jag att många andra blir oerhört hjälpta - så jag kan inte döma ut läkemedel helt och hållet. Det är väl kanske främst när patient och läkare har olika åsikt om diagnosen som det blir problem kring medicineringen.
    Jo, vi var oense om diagnosen. Jag trodde aldrig att det var seretonin eller något annat som saknades. Eftersom läkaren skrev ut och väninnan lovordade så hoppades jag på "lyckopiller".

    Och när jag kom ifrån en arbetsplats med mobbande chefer blev jag frisk!
  • Anonym

    Anonym (sara) skrev 2009-12-29 16:18:27 följande:


    Om du använder en beroendeframkallande medicin en längre period vet du inte om det är din grundsjukdom eller biverkningar du mår dåligt av. Min ångest blev värre och värre. Så jag tog den ångestdämpande Sobril oftare och oftare och i högre och högre doser. Det var tabletterna som framkallade ångesten. Samt alkohol, som jag också använde. Nu när jag blivit av med båda är faktiskt ångesten helt borta. Jag tar Cipramil och Lamictal mot depressionerna, en kombination som började användas för ett par år sedan. Första gången som jag känt mig fri från depression, helt underbart.
    Nej jag vet att medicinerna i sig kan orsaka symptomen, man jag tar inte på daglig basis, endast när det är som värst. Kan gå flera veckor emellan.

    Jag har faktiskt hört ett par stycken som blivit bättre på lamictal, trots att det inte är en ssri. Ska faktiskt be läkaren om att få prova den. Har du "vanlig depression" eller någon form av bipolär? Trodde den främst var för bipolära, men det finns tydligen en bipolär variant som enbart innebär depression och inte mani.
  • Anonym (sara)
    Anonym skrev 2009-12-29 16:44:19 följande:
    Har du "vanlig depression" eller någon form av bipolär? Trodde den främst var för bipolära, men det finns tydligen en bipolär variant som enbart innebär depression och inte mani.
    Lamictal var ursprungligen en medicin mot epilepsi. Du kan kolla på fass. se.

    Den nya forskningen delar in bipoär i massor av varianter. Det går ju inte att testa vad man har, men eftersom jag reagerade bra på den här medicinen är vi överens om att jag måste ha den bipolära som inte ger några manier.
  • Anonym

    Anonym (sara) skrev 2009-12-29 16:50:53 följande:


    Lamictal var ursprungligen en medicin mot epilepsi. Du kan kolla på fass. se. Den nya forskningen delar in bipoär i massor av varianter. Det går ju inte att testa vad man har, men eftersom jag reagerade bra på den här medicinen är vi överens om att jag måste ha den bipolära som inte ger några manier.
    Det har du rätt i, man vet ju inte förrän man provat. Kanske får söka sig till en psykiatriker, antar att vårdcentralen inte är riktigt hemma på det här med alla bipolära varianter.
  • Anonym (sara)

    Eftersom du har så allvarliga och långvariga problem tycker jag definitivt att du ska söka en psykiatriker. Vc bör kunna remittera dig.

    Hittade detta på Wikipedia, bipolär sjukdom, medicinering:

    "Antiepileptika har visat sig ha en oväntat bra effekt som stämningsstabiliserande. Lamotrigin under namnet Lamictal var det första antiepileptikat som godkändes av svenska Läkemedelsverket för underhållsbehandling av bipolärt syndrom. Lamictal fungerar dock inte bra mot manier och skall inte användas som enda medicin om en person uppvisat upprepade maniska episoder."

  • Anonym

    Anonym (sara) skrev 2009-12-29 17:04:22 följande:


    Eftersom du har så allvarliga och långvariga problem tycker jag definitivt att du ska söka en psykiatriker. Vc bör kunna remittera dig. Hittade detta på Wikipedia, bipolär sjukdom, medicinering: "Antiepileptika har visat sig ha en oväntat bra effekt som stämningsstabiliserande. Lamotrigin under namnet Lamictal var det första antiepileptikat som godkändes av svenska Läkemedelsverket för underhållsbehandling av bipolärt syndrom. Lamictal fungerar dock inte bra mot manier och skall inte användas som enda medicin om en person uppvisat upprepade maniska episoder."
    Tack!
    Har du provat med enbart lamictal eller det krävdes att man kombinerade det med cipramil för dig?
Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?