• Jessica o Rasmus

    Hirschsprung del 13

    Hej!

    Kommer för tillfället inte ihåg hur man lägger till tidigare trådar men det kanske vi kan fixa någon annan dag.

  • Svar på tråden Hirschsprung del 13
  • Kottarnasmamma

    Vi har nu fått en tid till en av dr på drottningsilvias barnsjukhus i Göteborg på onsdag. Vet inte riktigt vad som kommer ske då men vi ska i alla fall dit. Övervägde ett tag att avboka tiden då hon för någon vecka sedan började bajsa.... fast de va ju då löst men det kom ju..... hade precis hämtat ut ny medicin då movicol som vi inte hann ge henne. Dock inträffade detta i samband med att en tand kom och även att vi drog ner på maten och gav lite mer välling eller ersättning om jag ska  va korrekt.  Nu sen några dagar tillbaks så ha det inte kommit så mycket avföringoch även om hon inte varit jätte ledsen än så beslutade vi oss för att ge henne klyx som vi fått utskrivet nu med. Sagt och gjort.... vi som verkligen trott att hon tömt bra fick oss en knäpp på näsan..... jag lovar att hon fyllde 4 blöjor och sen har hon varit som en solstråle i em. Gjorde faktiskt en ny bukröntgen i torsdags som vår dr skrev remiss p´å innan hon tillfälligt började bajsa varje dag. Blir intressant att höra hur det såg ut nu sen.

  • Totte23

    Till Karlbergskahemmet!

    Låter hoppfullt! Behåll tiden även om det är bättre just nu. Ni behöver ju få tips och råd om hur ni ska göra i framtiden också.

    Än en gång: Lycka till!

  • Kottarnasmamma

    Besöket på onsdag är inställt.... kommer få ny tid inomkort. Dr hade tydligen ställt in sin mottagning.... suck.

  • qlurig

    Kikar bara in en liten snabbis....
    hinner inte skriva så mycket men båda jag själv och min dotter har hs.
    Min mamma oxå för den delen.
    Om ni undrar något över sjukdomen i äldre dagar tänkte jag mest...

    Tillbaka till matkaoset...*L*


    Mamma till Prinsessan Nova och Prinsen Oliver 07-10-01
  • Kottarnasmamma

    vi fick idag svaret på förra veckans bukröntgen, vi som tyckte hon bajsat bra fick idag veta att det stod väldigt mycket avförinpå högersida vilket innebär början av tjocktarmen. Ja det va väl det som vi tack vare klyxen fick ut i går så nu blir det movicol som gäller. Vet ni om den är smaklös så man kan blanda den i tilllägget. Tänkte byta hennes morgonmål som hittills varit gröt mot en flaska tilllägg med movicolen i. Hon får äta gröt lite senare om hon är hungrig då.

  • Totte23

    Den som har fungerat bäst för oss heter Movicol neutral, men den är tyvärr inte smaklös.. Vi fick trixa mycket innan vi fick i sonen den. Det enda som har funkat för oss är att blanda den i Danonini drickyoggi (4-pack jordgubbsyoggi av märket Danone) Vi snittade i folielocket hällde i pulvret och skakade och så fick sonen dricka med sugrör. Tyvärr innenhåller yoggin massor av socker, så jag tror att du inte vill ge din dotter det än. men för oss har det varit ända sättet att lyckas. Dock fick vi ge Importal blandat i äpplejuice istället i början för vi lyckades inte få i honom Movicolen. Men med yoggin fungerade det alldeles utmärkt när han blev större.

    Movicol finns även i en vuxenvariant (dubbel styrka) med citrussmak, men surt tror jag inte att något barn gillar.

  • Jessica o Rasmus

    Hej!

    Är det någon som har tips på hur man ger barnen Flagyl, 1 ml i flytande form i munnen utan att de kräks? Min 1-åring tycker det smakar skit och kräktes upp allt han ätit ikväll. Det har ju inte så stor effekt då...

  • Kottarnasmamma

    Funkat jätte bra att blanda det i tilllägget, ingen reaktion alls kanske beror på att hon bara har en halvdos och vi blandar den i 200 ml tilllägg. Dricker det gör hon i allafall men hon har däremot blivit mer gnällig och verkar ha ont i magen. Fick trots movicolen ge klyx i går igen.

  • Totte23

    För oss funkade det med att ge en liten saftisbit innan att suga på, Kylan verkade döva smaksinnet så att den äckliga medicinsmaken inte kändes så mycket. Därefter snabbt en ny isbit efteråt. Vi frös saft (riktig sockersöt) i en miniisbitsform. 
    Jag ser att mina tips är inte dem hälsosammaste, men just för att vår son inte var van vid socker, så funkade det så bra. Lyckas man få i dem de mediciner de behöver, så får man vara glad.

  • Jessica o Rasmus

    Tack för tipsen!

    Anledningen till att vi ger Flagyl är att han bajsat ofta den senaste veckan, kanske 8-10 gånger per dag. Läkarn trodde att det kanske var något med magen. Hon undrade även om han hade mycket gaser och det hade han inte i måndags, men nu fiser han som aldrig förr. Blir ju lite småorolig och tänker på det där med Enterocolit, men då ska det väl lukta jätteilla? Jag vet att jag kanske hellre ska vända mig till sjukvården men än känns det inte så allvarligt...

Svar på tråden Hirschsprung del 13