• Anonym

    misshandlar han mig psykiskt?

    vardag skrev 2010-04-01 18:13:37 följande:
    varför skulle han skälla ut dig för att du betalar räkningarna?det där låter verkligen som psykisk misshandel om du inte vågar göra saker för att du är rädd att han ska bli arg....gå o be och få tala med en psykolog hos vårdcentralen fortast möjligt!
    ja, eller han menar på att jag int ska stressa o betala dom, utan man brukar betala dom först när man fått en påminnelse... så resonerar han!
    o när jag nu har panik o vill få bort dom fortast möjliga, för det blir ju inte bättre o skjuta upp dom, då mena han på att jag förstör våran privata budget...
    så ja, vad jag än gör är det fel. o hur han sedan går o säger till folk att firman går runt av sig själv (det vi tjänat på o sälja saker på blocket bekostar tex leasingen av bilen osv), men det gör det inte, för JAG får sitta o pytsa in mina privata pengar. o han verkar inte göra det.. men ikväll SKA han fan sätta in pengar så jag kan betala bort dom sista räkningrna!
  • Anonym
    vardag skrev 2010-04-01 18:40:30 följande:
    ojoj,han är ute på farligt vatten..varför anser han att de inte ska betalas förräns man fått en påminelse?nej man förstör INGENTING genom att betala räkningar I TID,hälsa han det!firman går runt utav sig själv? jo du tjena i nattmössan.hälsa honom att det finns moms och arbetsgivaravgifter osv som ska betalas om man har eget företag,så vill han plocka ut en lön på 20.000kr så MÅSTE företaget dra IN MINST 60.000kr DEN MÅNADEN!!LÖNEN MAN KA TA UT ÄR UNGEFÄR 1/3 utav resultatet den månaden.
    alltså, vi tar inte ut någon lön, o lär inte göra det på ett bra tag heller, vilket vi är mycket medvetna om!
    moms registrerar vi, o bokför det vi handlar i ett program som swedbank har för företagare!

    o ja... detta med räkningar, jag har då aldrig sett han betala en räkning under de 6 mån vi varit itllsammans...
  • Anonym
    Anonym (A) skrev 2010-04-01 18:35:12 följande:
    Varför vågar du inte lämna honom?
    jag vet inte...
    jag har själv sagt till honom att jag nog intes kulle våga lämna honom, iof hade han berättat lite vad han gjort mot sitt ex efter det tog slut, eller rättare sagt vad andra, plus han själv gjort mot hans ex nya pojkvänner..
    skurit sönder däck, o sen såg han till att hennes lägenhet blev totalförstörd, han har berättat för mig att han tänkte på fullaste allvar mixtra med hennes pojkväns bil så han skulle köra ihjäl sig...
    ja.. typ det!
  • Anonym
    Anonym skrev 2010-04-01 19:14:44 följande:
    jag vet inte... jag har själv sagt till honom att jag nog intes kulle våga lämna honom, iof hade han berättat lite vad han gjort mot sitt ex efter det tog slut, eller rättare sagt vad andra, plus han själv gjort mot hans ex nya pojkvänner.. skurit sönder däck, o sen såg han till att hennes lägenhet blev totalförstörd, han har berättat för mig att han tänkte på fullaste allvar mixtra med hennes pojkväns bil så han skulle köra ihjäl sig... ja.. typ det!
    Har du tagit reda på om det över huvud taget ligger något i det han säger?
    Han låter som en korkad ynkrygg snarare än en våldsverkare. 
    Jag tycker att det låter larvigt att du inte vågar lämna honom. En man som du inte ens bor ihop med. 
    Vad ska förresten kvinnorjouren göra och säga som du ska lyssna på? Det finns ju människor i den här tråden som ger dig helt adekvata råd som du ändå väljer att inte ta till dig. 
  • Anonym
    Anonym (Anna) skrev 2010-04-01 19:56:55 följande:
    Vad ska förresten kvinnorjouren göra och säga som du ska lyssna på? Det finns ju människor i den här tråden som ger dig helt adekvata råd som du ändå väljer att inte ta till dig. Fast TS har visst tagit till sig råd i tråden. Jag tycker att det märks att hennes ögon öppnats för att det inte är så här det ska vara i ett förhållande. Och alla som berättar om hur mycket värre det kan bli har säkert också gjort intryck. Det har bara gått några dagar sedan trådstarten och TS har redan kontaktat kvinnojouren och fått en tid, plus mejlat med en kompis om problemet och visat tråden för sin mamma. Alla måste få ta saker i sin egen takt. Det går inte att snabbspola till att göra slut bara för att folk runt omkring och på fl tycker att det är så självklart. Ni som har varit i samma situation vet att det är en process både psykiskt att ge upp tanken på att det ska bli ett fungerande förhållande och praktiskt att få grepp om vad som ska hända. I TS fall handlar det om att hitta en annan bostadslösning än att bli sambo med killen, och att avveckla företaget eller få bort killen ur det utan att själv lida ekonomisk skada. De här sakerna hade varit jobbiga även om det handlade om en helt normal kille som TS inte hade rätt känslor för. Lägg till att det finns underförstådda hot och att TS är rädd för hur killen ska reagera på allt hon gör... Ge tjejen lite tid!
    Ja, ni får stötta henne ni som vet hur.
    Jag är nog inte till någon hjälp i den här tråden. Jag tycker hela saken låter tramsig.
  • Anonym

    han gav mig otroligt nog beröm för middagen jag gjorde! sa att jag ville äta lagad mat men han föreslog halvfabrikat som vi typ lever på hela tiden!
    så jag gjorde middagen o hans ungar sa t.o.m också att det var gott! det blev jag iaf glad över!
    o då för en stund kändes allt bra!

    sen kom det ett helvetes baksteg vill jag lova..
    bad han hjälpa mig vika tvätten (som jag tidigare idag föröskte få honom o hjälpa mig med, men då började vi med maten istället), såg att han inte ville det, för det var hockey på tv som han ville se. men fick hjälp iaf, tycker dock inte det är mer än rätt för det var faktiskt hans kläder också, o hans barns kläder, o jag har nog med tvätt o vika själv.
    så kom vi in på företagets ekonomi och han säger rakt ut att jag inte kan nånting om ekonomi och att jag förstör våran gemensamma budget om jag fortsätter göra som jag gjorde nu. jag sa då att jag inte vill ha fler påminnelser och att det är jobbigt, o att ena faktiskt skulle gått itll inkasso om jag inte hade tagit o gjort som jag gjorde.
    han säger att våran ekonomi kommer gå åt helvete om jag gör såhär fler gånger, för om jag ska ändra nått så ska han va med på det!
    sa även att han ju måste fatta att det måste betalas, för det var 12.000kr i räkningar, o vi hade ca 6000kr att ta av.. det är 6000kr som fattas, o alla ska va betalda nu.
    han blev fly förbannad iaf, o skyllde allt på mig!
    jag försöker ju orda upp min ekonomi, o han tycker vi bara ska köpa mer o mer... o jag sa till honom att jag inte kommer ha pengar på flera månader till, men han insisterade att jag kommer ha pengar i juni när juag flyttat till honom. men nej, jag kommer fortfarande ligga efter, o kommer ju fortfarande ha massa utgifter.
    dessutom skulder till mamma o pappa.
    han sa tydligt att han iaf vet hur man sköter en firma o får ekonomin att gå ihop! ännu ett "slag i magen" när han sa det!

    sa även att jag vill kanske också kunna köpa nått till mig själv eller min son, vilket han typ ignorerade, o menade på att vi ju har gemensam ekonomi! ja inte fan märker jag av det inte!

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-04-01 19:21:47 följande:
    Har du tagit reda på om det över huvud taget ligger något i det han säger? Han låter som en korkad ynkrygg snarare än en våldsverkare.  Jag tycker att det låter larvigt att du inte vågar lämna honom. En man som du inte ens bor ihop med.  Vad ska förresten kvinnorjouren göra och säga som du ska lyssna på? Det finns ju människor i den här tråden som ger dig helt adekvata råd som du ändå väljer att inte ta till dig. 
    återigen, det är inte bara att lämna! skulle det va det skulle jag ju bara sagt till honom att dra härifrån!
    o om han daskar till sina barn på rumpan, hotar dom med att göra det om dom inte är snälla (då han blir arg mot dom), han har sagt att han klappat till sitt ex (polisanmälning gjord), han har även berättat vad han tänkt göra mot hans ex nya kille.. är det inte några varningssignaler då? eller kanske är normalt att man ska tänka att man ska mixtra med en persones bil så personen ska köra ihjäl sig?
    o att han pendlar nå fruktansvärt i humör, lägger skulden på mig när det gäller alla fel!
    eftersom du varken känner mig eller honom tycker jag att dina uttalanden snarare själper än hjälper mig just nu.. o med tanke på att 99% av alla andra i tråden sägr att jag ska fly fort som fan från honom innan det blir värre... så känns det som att jag kanske tar deras ord mer på allvar än det du skriver.
    hade du själv varit i ett sådant förhållande? sa du iså fall åt din partner att det är slut?
    o jo, jag tar till mig, men som alla även säger, om man blivit manipulerad så börjar man tveka på det som sägs.. o jag tvekar fram o tillbaka hela tiden!
    (du kan ju läsa mitt sista inlägg innan detta hur det kan pendla).
  • Anonym
    Emil06 skrev 2010-04-01 21:11:55 följande:
    Ni har känt varann i 6 månader, bor inte ihop, hur kan ni ha gemensam ekonomi???! Min sambo å jag har bott ihop i 5 år, har 2 barn ihop, å har INTE gemensam ekonomi för det!
    i dec hade haninga pengar men jag hade pengar, så då fick jag stå för det mesta, o nu är det tvärtom..
    vi har istort sett "bott" med varandra sen i okt, umgåtts varje dag sen dess med undantag kanske 2-3 dagar... så mjo, vi bor väl tillsammans, meninte blivit sambos!
  • Anonym
    Anonym (skild) skrev 2010-04-01 21:31:33 följande:
    Fly för sjutton! Det är inte självklart för någon som blir manipulerad att de är det. Annars hade de inte urtsatt sig själva för det. Det är liksom det som är grejen med manipulera. Få de och tveka de som man manipulerar. Alltså kan du inte ta kontakt med ngn polis (kanske du känner ngn kompis kompis). Du måste ju kunna avsluta företaget? Bestäm en fika på en allmänn plats och ha med dig den här polisen och avsluta llt där. Försök i förväg ha kammat hem alla dina saker till dig och skit i det som inte är viktigt. T ex kläder osv. Sne bara säger du att tyvärr så vill jag avsluta både företaget och förhållandet. Just i den situationen kan han ju inte göra ngt. Sen måste du ha en vän nära dig hela tiden somdu kan kanske ha boende hos dig. Du kan inte med hjälp av hans ex sätta dit honom? Hon måste ju dör för att göra det? JAg menar vittnar du mot honom att han daskar till sina barn så lovar jag dig att han inte får träffa de på ett tag iaf inte ensam. Vittnar du också om att han ska mixtra med bilen osv så måste han ju åka dit på det. Sätt dit honom!!!! Du måste ju kunna få skyddad identitet.Fy stackare vilken skit du är i. Hoppas du reder ut det. Jag hoppas du reder ut det. Kan du kanske inte kunna få honom och vilja lämna dig`Typ bli skitslapp och inte göra ngt. Varken disk el mat el tvätt. Totalt ointresserad av sex. KAnske spela skitdúm inför polarna och göra bort honom som bara den?  Sen när han blir aarg så bara låter du det rinna av som vatten på en gås...Äsch jag vet inte men lycka till....
    vet ärligt talat inte hur jag ska gå tillväga... ska se vad kvinnojouren säger på tisdag!
    känner ju inga här, så är helt ensam, har mitt ex här i närheten, men det är allt.. o är osäker om han skulle stötta mig igenom detta pga alla problem jag har med honom också (inget som ens är i närheten av detta, o mycket har nog blivit värre pga min kille inser jag nu)..
    också funderar på o få honom o lämna mig istället.. men tror det skulle bli vääääldigt långdraget.. o är jag otrogen mot honom så kommer han HATA mig, o då finns stor risk att han ger mig ordentligt med skit efteråt (typ som med hans ex)..
  • Anonym

    o så hann det pendla en gång till..
    han kommer in i köket där jag sitter, o han ser att jag sitter o småler, o han frågar på en gång vad jag ler åt så finurligt, o man såg på honom att han tog det till sig..
    sen ställer han sig på andra sidan bordet o börjar säga att han förstår mitt brev jag skrev nu, att det "börjar sjunka in nu", o att han också tyckte det gick lit för fort fram o blev för mycket..
    o han stod o förklara att han tänkte för mycket på sitt ex, att hon bestämde så mycket över saker, o han hatar när någon bestämmer över honom, han sa även nått där om att han ville ha "makt" (vilket fick mig o reagera), o han menade på att jag tog beslutet själv om att avsluta med trekanterna.
    (andra gången idag han säger att jag bestämme för mycket, dels där när vi vek tvätten o pratade om ekonomin i firman o att jag ville få bort räkningarna)

    dock så kände jag ju då att han kanske ändå inte är ett svin, o att han kanske bara va i nån fas.. o då känns allt ju bra! men han var tvungen att börja spinna på det igen, om att han ville vi skulel träffa tjejer sen igen..
    sen efter vi hade diskuterat detdär ett tag gick han fram till mig o kysste mig massa o sa nått om att han ville ha sex med mig.. alltid detta slutskämtande om sex när han pratat/gjort om "gulliga" saker...

    så det pendlar som fan, o jag vet inte vad fan jag ska tro längre!
    så känns det helt plötsligt ok..

    måste gå o sova nu, jobb imorgon, o så föröksa få till så jag får va hemma med min son själv i helgen.. dock kommer han nog tycka dom ska åkapå lördag istället (eftesom jag slutarkl 17, o blir sent o åka hem till dom då..)... o då sitter jag ju i klistrt med o komma med en undanflykt... :( får komma på nått bra på jobbet imorgon!

Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?