• Luella

    BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF

    Den 27/10 kom min fina son till världen. Operationen gick bra och alla mår toppen. Jag har förvisso ont i magen efter op och dessutom i bröstvårtorna efter amning men jag är så lycklig.

    Stor kram och hoppas att era bebisar är här nu eller kommer snart!

  • Luella
    {#emotions_dlg.flower} Våra älskade barn{#emotions_dlg.flower}

    Sola: BF 31/10 Född 21/10 Flicka Vikt: 3700gr Längd:53cm
    Karmosin: BF 4/11 Född 27/10 Pojke Vikt: 3630 g Längd: 50 cm
  • Luella

    Stort grattis Neam! Tänk vad snabbt det kan gå

    Hur går det med amningen för dig? Jag har lyckats få sår på ena bröstvårtan och det gör så ont . Och det känns som om bebisen är hungrig hela tiden och att min mjölk inte räcker till.

  • Luella

    Maria: Tack för tips! När jag ammade min dotter så hade jag så såriga bröstvårtor att jag var tvungen att använda amningsnapp. Jag köpte då den minsta sorten men det gjorde så himla ont när hon sög för bröstvårtan drogs liksom in i nappen. Nappdelen där bröstvårtan är var för lång så min bröstvårta drogs liksom ut. Men det blev helt klart bättre med nappen, dessutom så blev nappen fylld av bröstmjölk som låg omkring den skadade bröstvårtan och hjälpte till att läka. Men jag tyckte det gjorde så himla ont så jag väntar lite och ser hur det går först. Jag fick en amningsnapp med mig från BB men jag vet inte vad det är för storlek på den.

    Ladycocos: Jag mejlade Amningsmotagningen i helgen (den är öppen måndagar och fredagar)  och trodde att dom skulle höra av sig igår. På kvällen insåg jag att dagen gått och ingen ringt. Så nu är nästa kontakt med BVC på torsdag då det är hembesök. I går var vi och gjorde PKU och jag ammade medan dom tog blodprovet och då sa barnmorskan att det såg bra ut. Men det gör ju iaf ont, även om det ser bra ut . Och då har jag ändå smärtlindring från snittet som jag äter dagar och nätter.

    Förra gången fick jag en tid på amningsmottagningen och fick sitta där och amma i typ 30-40 min. Jag bytte bröst med jämna mellanrum och barnmorskan tittade vid varje byte på greppet och sen satt vi och småpratade och hon såg till att jag fick vatten hela tiden. Det var så himla bra verkligen, jag skulle behöva något sådant igen och när dom aldrig hörde av sig i måndags så fick jag nästan panik av att veta att nästa gång dom har öppet är på fredag. Dom har ju en amningsmottagning på Danderyd också och även om jag inte födde där så funderar jag på att höra av mig och fråga om jag får komma ändå. Fast nu måste jag bara härda ut kvällen och hela onsdagen, sen är det ju torsdag och BVC kommer hit. Jag tror att alla amningshormoner gör saken värre också, det är ganska lätt att börja gråta för ingenting just nu känner jag .

    Ladycocos: Vad härligt att det går bra för dig. Jag kan tänka mig att det är skönt när de är syndade . All respekt verkligen för att du klarar att amma tvillingar. Och 20-60 ml är verkligen ingenting.

  • Luella

    Hej tjejer, jag läser allt ni skriver. Mina dagar bara försvinner utan att jag hinner något alls. Aningen sitter jag i soffan och ammar eller springer runt och försöker fixa saker eller sover. Nu har kraken ätit mängder av mat och det är dags att sova innan han får för sig att han vill ha mer.

    Var förresten på amningsmottagningen och nu känns det mycket bättre. Självförtroendet är bättre och han hade dessutom gått upp 110 gram på 4 dagar.

    Ha det bra!

  • Luella
    Maria123 skrev 2011-11-09 11:12:25 följande:
    Jaha, BF idag då, tänk va man har väntat på denna dagen. Och troligen passerar den som om det inte var något speciellt alls. Men min dotter väckte mig 4.20 idag för hon fick en hostattack och kunde inte somna om så imorse höll jag tummarna för att det inte skulle sätta igång. Men det återstår ju att se....Man längtar ju verkligen nu, speciellt när man läser om er som fått. Men jag är lite orolig för sömnbristen, eftersom dottern är väldigt morgonpigg men man får ju intala sig att det bara är under en period och att man kan sova sen...
    Ja, det är en magisk dag den där BF-dagen. Hoppas att det vill sätta igång snart!
  • Luella

    Ja kom igen nu bebisar och kom ut!

    Här flyter allt på. Jag är trött men det är härligt att vara hemma med lillebror.

  • Luella
    coerulea skrev 2011-11-13 17:41:33 följande:
    Det blev en 11-11-11!
    Kl 10:46 tittade Hedvig ut. 3090g och 52cm. Vattnet gick på kvällen innan under en promenad och sen satte värkarna igång under natten. Förlossningen gick bra, men var jobbigare än den förra. Hon kom lite snett med huvudet så de drog ut henne med sugklocka.
    Vi mår bra hela familjen och har kommit hem.
    Kramar!
    Vad roligt Coerulea! Stort grattis till 11-11-11-bebisen!

    Kram
Svar på tråden BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF