• Luella

    BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF

    Lycka till med val av namn Pållan

    Idag var jag hos BM. Hon tog lite blodprov och vi fick lyssna på hjärtljud Hjärta. Men hon kunde inte kolla så mycket mer så jag ska till en läkare imorgon för sammandragningarna och trycket nedåt. När hon kollade blodvärdet så konstaterade hon att järnvärddet är för lågt så nu ska jag börja med Niferex två ggr om dagen istället. Inte undra på att jag känner mig så flåsig jämt.

  • Luella

    Neam, jag minns tyvärr inte. Hoppas att min man lyssnade lite bättre än mig, jag får fråga när han kommer hem.

  • Luella

    coerulea: jag var ju hos BM för någon dag sedan i v. 21 men det var för att jag hade sammandragningar och ville träffa någon. Annars är det vecka 25 i Stockholm. Lite sent tycker jag faktiskt, nu såg dom ju att mitt järnvärde var dåligt och säga att jag ska äta mer järn.

    Idag var jag hos läkaren. Livmodertappen är helt opåverkad av sammandragningarna. Sammandragningarna och trycket nedåt är vanligt när man är omföderska. Läkaren sa att sammndragningar i samband med stress är kroppens naturliga försvar för att skydda barnen i livmodern mot smällar etc. Dvs när man känner sig stressad eller rädd reagerar livmodern med att spänna musklerna så skulle magen skadas skyddas barnen med en mur av muskler som spänner sig samt fostervattnet. Han sa att om jag får sammandragningar när jag är helt avslappnad så är det nog idé att ringa gynakuten. Den typden av sammandragningar är ytterst ovanliga innan v. 26.  Så nu kan jag semestra i lugn och ro .

  • Luella

    Vad skönt att det inte var något Ladycocos men så klart jättetråkigt att du har ont även på natten.

    Sola, det är inte roligt med foglossningar heller. Men du verkar ha en skön kväll framför dig.

    Hoppas att ni alla får en härlig midsommar!

  • Luella

    Hej hej!

    Humöret är inte på topp och dessutom har min dotter kommit in en fruktansvärd 2-årstrots. Men magen växer och bebisen sparkar och lever om och det är så mysigt. Jag  blir så glad när jag går förbi en spegel och ser magen, tänk att vi lyckades att bli gravida. Vilken lycka!

    Grattis till vagnen Sola, vad köpte ni för vagn?

    Vi har lag handpenning på en syskonvagn, den borde komma i september och jag längtar så mycket tills dess. Vi beställde en Bugaboo Donkey om jag inte skrivit det förut.

    Kram

  • Luella

    Sola, vi använde tvättmaskinen som skötbord de första månaderna. Sen växte hon och fick inte plats, i samma veva ville hon bara stå och stå och stå så vi slutade med skötbord och bytt blöja stående. Men bra att ha nära till är iaf blöjor, torra servetter och våtservetter. Det är oslagbart att ha nära till vatten, dsv i badrummet. Någon extra body är bra om det får plats också.

    Jag har varit på semester på Mallis i två veckor och vi har haft det så bra verkligen. Sammandragningarna jag hade är borta och jag mår toppen. Dessutom köpte jag en hel låda häxvrål på taxfreen så lyckan är gjord . Nu är jag i v. 25+1 och bebisen sparkar hela tiden. Mysigt!

  • Luella

    Hej, vi väntar med spänning på en bild

    Fy vad jobbigt med foglossningar! Jag har varit förskonad i två graviditeter (hittills iaf). Jag har inte svullnat något men det värker i vader, fötter och rygg.

    Fast det spelar ingen roll, jag är också lycklig och stolt över min mage. Den här graviditeten är det mycket som sitter åt kring magen som gäller, det är så härligt att den är där.

  • Luella

    Välkommen tillbaka Pållan! Skönt att foglossningen blivit lite bättre och skönt att få jobba halvtid!

    Jag börjar jobba nästa vecka Förvånad. Som tur är blir det en kort vecka, jobbar bara tisdag, torsdag och fredag.

  • Luella

    Vi har nog det mesta klart men det är lite kvar att handla. Jag är i v. 28 nu och jag kommer vilja ha allt helt klart senast vecka 35 för det är urjobbigt att hålla på med inköp när man är höggravid och det gör ont överallt. Då köper man helt utan eftertanke, bara det går så fort som möjligt.

    Saker vi har:
    Barnvagn (beställd)
    Spjälsäng (m sängkläder)
    Vagga (m sängkläder)
    Kläder i stl 50, 56 och 62 (kommer behöva köpa mer eftersom det är en kille den här gången och dessutom vinterbebis)
    Mobiler att ha ovanför vagga och skötbord
    Tillfälligt skötmadrass att ha på tvättmaskinen, (kommer bara funka första månaden)
    Filtar
    Cosy sack (www.elodiedetails.com/images/popups/Cosy_retro.jpg) Att ha mindre kalla dagar i nov-dec
    Nappflaskor
    Babyskydd
    Spjälskydd
    Kuddar
    Badbalja

    Saker att köpa:
    Babynest
    Lammskinn
    Åkpåse
    Amningskudde
    Små söta blöjor
    Vinterkläder (typ ordentlig mössa, kläder i ull och varma koftor)
    Litet mjukisdjur som bara är bebisens
    Ny skötväska
    Bärsjal
    Ordentlig skötbädd i hårdare material
    Ny bil så familjen får plats (suck)
    Amningstoppar

    Hm, det är allt jag kommer på nu... Bra att du frågade. Jag behövde strukturera upp en lista för att ha koll

Svar på tråden BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF