• Luella

    BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF

    Maria123 skrev 2011-11-14 11:18:14 följande:
    Grattis grattis!!

    Vill ha min bebis nu!!!! Förra gången kom våran bebis mitt emellan jul och nyår så då hade man ju fullt upp med allt annat, men nu i tråkiga november efter tre veckor hemma är ju allt såååå långtråkigt.

    Har gått över 5 dagar nu men det känns som en halv evighet. Och alla bara tjötar, tjötar, tjötar!!

    Men nu ska jag åka till MVC, ska nänma det där med att gå över tiden när man gjort IVF och se hur det funkar här, Vill ju inte bli igångsatt men om den inte kommer självmant så finns ju inte så¨mycket att göra....      
    Ja usch, när jag gick över tiden med min dotter ringde folk varje dag och frågade om babisen kommit och om jag kände något osv osv. Jag höll på att bli galen. Till slut slutade jag svara i telefonen men då trodde alla att jag var på BB istället. Suck!
  • Luella

    Maria: skönt med slutdatum, förr eller senare kommer dom ju dom små liven men det är himla segt innan dom behagar att dyka upp.

  • Luella

    Stort och varmt grattis till tjejen Pållan {#emotions_dlg.flower}. Vad skönt att hon mår bra trots allt!

    Hoppas att ni får en fin tid nu med bebisen.

    Kram

  • Luella

    Varmt grattis Maria! Vad härligt att det gick bra

    Jag håller med, IVF är mirakel.

    Min son är drygt 3 veckor idag och jag gråter fortfarande en skvätt då och då

  • Luella

    Åh vad jobbigt med navelbråck Coerulea!

    Här går det bra men det är mycket som händer hela tiden.

    Lillkillen mår toppen och älskar att äta. Min mjölk räcker inte och det har jag accepterat nu. Efter ca 30-45 minuters amning äter han glatt 100 ml ersättning. Han sover bra och står ut med sin stolta storasyster som klappar och pussar hela tiden.

    Svärmor kommer i december för att se underverket men eftersom jag inte står ut längre stunder i hennes sällskap ska hon bo på hotell på våran bekostnad .

  • Luella
    coerulea skrev 2011-11-29 22:30:44 följande:
    Jag har varit jätterädd för att amningen inte skulle fungera eftersom det inte gick alls med sonen. Vi har verkligen kämpat denna gången och jag har testat alla möjliga ställningar. Jag har upptäckt att hon suger väldigt olika mycket beroende på vilken ställning man ammar i. Den bästa ställningen är att ha henne som om man ammade tvillingar, dvs åt "fel" håll. Även BVC- tanten rekommenderade det om man har lite problem med att få barnet att suga. Kan kanske vara ett tips för er andra som också har svårt att få till det. Det är också skönt att variera mellan olika ställningar om bröstvåran börjar bli öm.

    Ha det bra alla!
    Åh, ett tips som jag aldrig fått. Det måste jag testa, tack för det!
  • Luella

    Hej hej!

    Får man välja flera saker som det bästa? Dom bästa sakerna är vårt babynest som han alltid ligger i och som vi sen flyttar mellan soffa, säng, vagga, babysitter och när vi går runt och vyssjar till söms. Sen babysittern från Fisher Price som jag köpte på Blocket. Den vibrerar med lågt burrande ljud och han bara älskar den. Jag kan inte riktigt komma på något vi köpt som inte är bra... men vaggan använder vi inte jättemycket eftersom han sover bredvid mig. Men den har vi sen tjejen och är dessutom samma vagga som jag, mina systrar, min systers barn och min dotter sovit i.

    Här är det inga problem med magen men däremot har han fått vattkoppor 6 veckor gammal. Vi fick sitta isolerade i ett eget rum istället för i väntrummet på Astrid Lindgren och det var ju skönt. Dom släppte in oss genom en altandörr då det är så himla smittsamt. Men det är ingen fara och han har inte ens feber.

  • Luella

    I dag var vi och vägde sista gången innan jul-helgerna och nu väger han 5150 gram och är 57 cm lång. Eftersom hans kurva ser så bra ut så behöver vi inte komma förrän om en månad då det är dags för vaccin. Så himla skönt att slippa komma dit och väga hela tiden!!

    Och till min stora lycka startar föräldragruppen den 11/1. Hoppas hoppas att det blir bra den här gången. Förra gången var det verkligen katastrof eftersom knappt hälften dök upp och sen flyttade eller slutade i princip alla utom jag och en tjej till som jag inte hade jättemycket gemensamt med. Jag var verkligen besviken.

    God Jul alla Tomte

  • Luella

    Neam, vad tråkigt med bråck . Hoppas att operationen går bra! Upptäckte dom det direkt vid födseln?

    Min lilla bebis börjar natten i sitt babynest i våran säng mellan oss. Någon gång under natten vaknar han och vill ha mat, då får han ligga brevid mig och amma men då somnar båda två så ligger vi så hela natten. Jättemysigt på morgonen att vakna med en fin liten bebis tryckt mot sig. Min man sover i samma rum och håller koll på storasyster så hon inte råkar sparka lillebror i sömnen. Hennes säng står bredvid våran och hon kommer ofta över under natten.

Svar på tråden BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF