• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Yrväder! Ja, precis som Zinfandel skriver är det till v12 man brukar äta Prednisolon. Precis så ser min behandlingsplan också ut som jag fick från Athen.

  • Lully Hill
    Nikki GBG skrev 2011-09-05 12:17:15 följande:
    när jag läste den här tråden började jag fundera på om jag kanske kan ha ngn typ av immuna fertilitetsproblem..
    började försöka i januari blev gravid med en gång men fick tidigt missfall redan i v 4+6 sen blev jag gravid 2 månader senare igen men även detta blev missfall dagen efter bim. nu har vi försökt 4 månader till men inte blivit gravid än..
    de ser inga fel på mig på vaginalt ultraljud.
    men min kropp har alltid stött bort främmande material, opererade öronen när jag var tonåring och fick ha ett drenage men min kropp reagerade kraftigt mot plaströret som skulle drenera, sen gnisslade jag tänder som liten och skulle bygga på tandfasader på mina nedslitna tänder men mitt tandkött reagerade på det nya materialet och kröp uppåt för att slippa komma i kontakt med det främmande materialet.
    2000 förstorade jag brösten men min kropp stötte bort inläggen och bildade en kapsel av vävnad kring inläggen så brösten blev stenhårda, fick opereras igen då med inlägg av ett nytt material som kroppen skulle tåla men även då stötte kroppen bort det..
    jag blir lätt förkyld och hade gluten som liten så vad tror ni?
    finns det ngt jag kan göra själv för att kroppen inte ska stöta bort embryot nästa gång jag blir gravid??
    Hej Nikki GBG.
    Visst kan det vara immunförsvaret som är orsak till dina fertilitetsproblem. Det är svårt att säga konkret. Vissa har symptom från ett överaktivt immunförvar, men andra har det inte. Sedan finns en rad olika immunproblem som inte ger någon symptom pg a att immunproblematiken endast finns när det handlar om att göra barn. Det kan vara antikroppar mot mannensceller etc. 
    Jag vågar inte ge dig något annat råd än att du skall läsa på på internet om reproductive immunology eller söka dig till en klinik utomlands.  Andra tjejer här på FL försöker medicinera på egen hand med kortisonpreparat och/eller blodförtunnande.

    Det är så jättetråkigt att det inte finns hjälp i Sverige. Söker man på reproductive immunology hittar man massor av forskningsrapporter, det mesta från USA, lite från danmark, men allt är ännu så nytt så det har inte börjat praktiseras här än. I USA finns många kliniker, och två i UK. (Tydligen gör en IVFklinik i Falun viss typ av immunbehandling med kortison.)

    Kämpa på Nikki och ge inte upp. Samla kraft och information. Ni måste än så länge själva dra lasset på egenhand, ta er utomlands för att göra testerna och betala dyra pengar för det.

    Jättetrist ,men samtidigt ger det ju hopp att hjälpen kan finnas där ute! 
  • Lully Hill
    Den lilla M skrev 2011-09-05 08:18:34 följande:
    lully tänkte bara fråga dig då jag precis ska till och fylla i alla blanketter och registrera mig på life clinic i athen. hur många ggr har du varit tvungen att åka till athen och hur mycket kan man sköta ifrån Sverige gällande själva grundutredningen?
    Hej,
    Först fick jag en lista med prover som jag skulle ta här hemma i Sverige och sedan skicka resultaten till Athen.Telefonsamtalet jag fick efter att ha fyllt i alla papper var jättebra (och gratis!).
    Sedan behövde jag bara åka en gång för att ta USA-testerna. De är dessa tester som verkligen visar om du har immunfaktorer och vilka i så fall. Det finns fem olika kategorier som kan vara aktuella, och till dessa hör olika former av behandling.
    Då fick jag också möjlighet att ställa fler frågor till doktorn. det var bra. Tyvärr är det dock svårt att få tag på doktorn i efterhand. han är väldigt upptagen. Det går att nå honom på hans mobil men han hinner inte alltid att prata. 

    Nu har jag en ordination på behandling som jag skall påbörja så snart fertilitetsbehandlingen drar i gång. Antingen IVF eller ÄD. Jag står i kö till ÄD och eftersom jag är så gammal kan inte IVF göras på alla mina cykler. måste invänta en cykel som är fertil, dvs FSH och östradiolvärdena är rätt på CD2. Då drar man igång det hela. jag har alltså IVF medicinen klar hemma. 

    Jag har en bokad Hysteroskopi den 19 september på CFC. Något jag tyckte var likabra att göra för att verkligen veta att det ser bra ut där inne, när man nu skall dra igång hela apparaten.. Jag skall då se om de kan hjälpa mig med IVF.en för jag vill helst inte åka till Athen för den också.

    Då kommer jag vara tvungen att bara åka till Athen för Intralipid transfusioner ca var 4.de vecka. Detta kan jag vara tvungen att göra fram till v 20-28 tror jag. Samt att jag skall äta Prednisolon, dos vet jag ännu inte.
    /LH
  • Lully Hill

    En fundering som jag har:

    Jag har aldrig, aldrig drabbats av vinterkräksjukan trots att jag varit utsatt ett par gånger.
    Kanske inte har något samband med överaktivt immunförsvar, men vill bara kolla om det kan ha det.
    Hur är det med er? Har ni haft det?

    (Peppar, peppar ta i trä )

  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-09-06 14:17:08 följande:
    Sötisa: beklagar verkligen alla dina tappra försök. Det har forskats en del på just sekundär infertilitet och det finns tydliga teorier om att första graviditeten lär kroppen att det är ett främmande föremål så den är på sin yttersta vakt till nästa gång. Jag tror faktiskt inte att någon ska behöva göra så många försök, då finns det ett problem som måste åtgärdas. Förlåt min ständiga upprepning men läs Boken, det står särskilt mycket om just ditt problem på s 44-45, ".... women with one livsborn child followed by a history of infertility, IVF failure or miscarriage have the highest incidence of autominnume disorders." Gör en ordentlig utredning i tex USA, UK eller Grekland innan nästa försök! Vänta inte! Lycka till ;)
    Hej Sötisa,
    Jag håller med Zinfandel här! Ditt fall är en klassisk bakgrund till många med infertilitet där immunförsvaret är boven. Jag tycker som Zinfandel vänta inte och starta utredningen nu. Om jag vore som du skulle jag spara mitt ägg i frysen tills jag fick immunproblematiken utredd. Då kan du göra ett nytt FET tillsammans med imunterapin. Vi skall trots allt vara rädd om våra ägg och pengar!

    Börja med Boken och googla sedan fram en klinik som kan passa. London, Nottingham, Athen eller New York (mfl. USA kliniker) finns tillhands för immunproblematiken. Sedan kan du om du fortfarande har åldern inne göra IVFen i Sverige!
    Lycka till!

    Lycka till!
  • Lully Hill
    korfu08 skrev 2011-09-06 16:03:33 följande:
    Jg har inte ätit pndesonel eller vad det heter, jag blev jättesjuk förra vintern och fick problem med nässelutslag och fick t om gå på ljusbehandling och börja med astmamediciner och är fortfarande trött och anfådd för för långa promenader och orkar mindre än tidigare.
    Hej Korfu,
    Har du någon läkare som hjälper dig med dina immunproblem och astma? I så fall tycker jag du skall ta upp infertiliteten till diskussion med honom el henne. Här får du stå på dig om de avfärdar dig. I värsta måste du argumentera om forskningsrapporter etc. Har du tur kan du via din immunläkare få immunbehandling samtidigt som du gör IVF.
    Om det inte funkar är mitt råd samma till dig som övriga, läs på kontakta klinik utomland för att få utrett om immunproblemen kan vara en orska. Du verkar ju ha kraftiga immunproblem som det är troligen i vart fall en bidragande orsaka!
    Lycka till önskar Lully

    Ps till alla i tråden. Jag gick in på en hemsida och läste om en immunsjukdom SLE . Infertilitet är en av symptomerna på  SLE. Intressant i sammanhanget!
  • Lully Hill
    Sötisa skrev 2011-09-06 16:01:43 följande:
    Åh tack för era snabba svar tjejer!

    Jag kommer absolut se vad som kan göras men jag vet inte hur mycket min sambo klarar av i barnfråga, han kämpar tillsammans med mig men har nog inte samma inställning att man gör vad som krävs, jag däremot blir bara mer och mer triggad till att göra ALLT i min makt. jag tänker inte låta alla turer fram och tillbaka vara till ingen nytta och stå syskonlös till slut. Jag tänker inte ge upp!
    Jag är "bara" 31 så jag har många år kvar, det är ekonomin som det skulle falla på.
    Jag har massor med frågor så har ni tid så svara gärna.
    Är det någon som fått hjälp för att sedan lyckas bli gravid?
    Exakt vad för metod görs om man nu ser att det är något fel?
    Det finns ju flera som tillslut efter måååånga försök blir gravida och kan behålla barnet, är det då när kroppen har en dipp eller vad man kan kalla det enligt teorin?
    Hur ska man orka åka fram och tillbaka i världen och lägga ut ännu mer pengar för forskning som inte ens sverige tagit emot? Jag är så rädd att man gör allt förgäves om ni förstår. Än mer undrar jag hur jag ska få min sambo att hålla med mig i frågan, men det kan ju inte ni svara på ;)

    Jag tycker ju att Athen eller London låter mest aktuellt med tanke på avståndet till USA. Hur går man tillväga, var hittar jag klinikerna? Jag som dessutom är kass på engelska, hur bra förstår man alla termer vid en ev telefontid?
    Hej och tack!
    Jo, du är inte ensam att brottas kring alla dessa frågor! Precis dessa kval har vi alla. Ändå drar längtan efter att hålla en liten i famnen oss framåt och på nått sätt överkommer vi ändå hinder och svårigheter.
    Du vet ett litet steg i taget. Som att bestiga ett berg, ett steg i taget och inte titta uppåt eller nedåt. kämpa vidare ett steg i taget som en envis åsna. 
    Min klinik i Athen (Lifeclinic) hittar du på nätet. Du kan i lugn och ro maila dem till att börja med. Ja språket är lite svårt men i det stora hela funkar det ändå. Man förstår varandra på något sätt. Var inte rädd att fråga om. Detta är privatkliniker, du är kund och du betalar för dig. Du har rätt att ta plats!

    Jag kan nog svara för de flesta här i tråden, "göra barn projektet" är i mångt och mycket en kvinnogrej tror jag. Vi gör vanligtvis grovjobbet, titta bara här på alla trådar på FL, mest tjejer!
    Räkna med att du får dra lasset. Det är väl nått i våra gener att barnlängtan är så stark trots alla hinder. Modersinstinkten är så stark. Om du segar på så kommer din man nog att stötta dig, vara där och göra sin insats när det krävs , men lasset, dvs kontakterna med kliniker, blodtester, mediciner, resor och planering det drar DU! 

    Därför är det skönt med FL vi kan få kraft och hjälp av varandra, som ett systerskap!

    Vad säger ni andra tjejer?

     
  • Lully Hill
    Lully Hill skrev 2011-09-06 16:32:30 följande:
    Hej och tack!
    Jo, du är inte ensam att brottas kring alla dessa frågor! Precis dessa kval har vi alla. Ändå drar längtan efter att hålla en liten i famnen oss framåt och på nått sätt överkommer vi ändå hinder och svårigheter.
    Du vet ett litet steg i taget. Som att bestiga ett berg, ett steg i taget och inte titta uppåt eller nedåt. kämpa vidare ett steg i taget som en envis åsna. 
    Min klinik i Athen (Lifeclinic) hittar du på nätet. Du kan i lugn och ro maila dem till att börja med. Ja språket är lite svårt men i det stora hela funkar det ändå. Man förstår varandra på något sätt. Var inte rädd att fråga om. Detta är privatkliniker, du är kund och du betalar för dig. Du har rätt att ta plats!

    Jag kan nog svara för de flesta här i tråden, "göra barn projektet" är i mångt och mycket en kvinnogrej tror jag. Vi gör vanligtvis grovjobbet, titta bara här på alla trådar på FL, mest tjejer!
    Räkna med att du får dra lasset. Det är väl nått i våra gener att barnlängtan är så stark trots alla hinder. Modersinstinkten är så stark. Om du segar på så kommer din man nog att stötta dig, vara där och göra sin insats när det krävs , men lasset, dvs kontakterna med kliniker, blodtester, mediciner, resor och planering det drar DU! 

    Därför är det skönt med FL vi kan få kraft och hjälp av varandra, som ett systerskap!

    Vad säger ni andra tjejer?

     
    Glömde säga. Köp boken "Is your body babyfriendly". Finns på nätet. Samt läs på här:
    http://www.rialab.com/
    http://www.reproductiveimmunology.com/
    och forskningsrapporterna på :
    http://www.elsevier.com/wps/find/journaldescription.cws_home/506024/description

    samt om den Danske läkaren Ole Bjarne Christiansen på Rigshospitalet i Köpenhamn. Detta har han publicerat:
    http://www.labome.org/expert/denmark/hs/christiansen/ole-bjarne-christiansen-189545.html

    Jag vill påstå att Socialstyrelsen och svenska kliniker är långt efter!
  • Lully Hill
    Kalashatt skrev 2011-09-07 09:19:12 följande:
    Jag skulle jättegärna vilja prova det här "prednisolonet", men hur ska man få det utskrivet? Ingen som vet någon läkare som är insatt i det här i Skåne-regionen?
    Hej kalashatt!
    Man kan ta upp frågan med sin gyn, husläkare eller då man gör IVF. Jag gick till en privatläkare som jag visste var "öppen" för lite olika grejer och att hjälpa tjejer som behandlas på utländska kliniker med provtagning och recept. . Kostade mig 1200:- bara i läkarbesökskostnad. Kolla på de utländska klinikerna om de samarbetar med någon i närheten.
    Vad jag förstått så är inte Pred. receptbelagt i alla länder. Utomlands heter det "Medrol" eller likande (rätta mig här ni som vet) och kan köpas på apoteken.
  • Lully Hill

    Intressant med alla tjejer med immunologiska problem som inte haft vinterkräksjukan tycker jag!!
     Självklart kan man inte dra något starkare samband men det är en intressant reflektion ändå!

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.