Inlägg från: Momalicious |Visa alla inlägg
  • Momalicious

    Sjuksköterskestudenter!

    Underbart med sommarlov! Skrev sista tentan igår och på måndag ska jag bli sjukskriven. Riktigt tråkigt men sånt är livet.

  • Momalicious

    Lazymama: jag läser på Luleå och första terminen är rätt okej. Ingen VFU men fyra dagar fältstudier uppdelat på två gånger samt två träffar som är obligatoriska med examinerande moment. Det går säkert bra men om du ska läsa med en bebis hemma krävs det ännu mer motivation och sådär. Vet att det var i alla fall två tjejer som fick barn under första terminen. Jobbigaste var sista två kurserna som vi läste omlott, alla tyckte det var mycket svårare att få grepp om vad man höll på med och hur mycket tid man hade osv. Om du inte bor nära Luleå/i norrbotten så tror jag det blir väldigt tufft eftersom det kan vara svårt/omöjligt att få fältstudieplats i hemlänet.

  • Momalicious

    Det vet jag faktiskt inte. Jag såg dom inte efter men det säger inte så mycket med tanke på att det inte är så ofta man är hela klassen. :)

  • Momalicious

    Jag läser på distans, T2. Jag lägger nog 6-8 timmar varje dag. Beror lite på. Jag läser heldistans bör tilläggas. Har 4-5 obligatoriska träffar per termin. Det kan vara allt från 1-5 dagar per gång. Tycker det funkar superbra och är såå nöjd med distans. :)

  • Momalicious

    Jag brukar först kolla igenom sammanfattningen för kapitlen om det finns för att få en överblick, sedan skumläsa, sen djupläsa de viktiga delarna och sedan göra en sammanfattning och så brukar jag kolla igenom gamla tentor för att kolla hur frågorna brukar vara upplagda och så jag inte missat nåt återkommande. Men huvudsaken är ju att du hittar ett sätt som passar dig!

  • Momalicious

    Nästa vecka har jag tenta i två kurser, sex tentor sammanlagt. Uuurk. Efter det ska jag på weekend med mina svägerskor och svärmor. Kan behöva en liten semester!

  • Momalicious

    Jo men gör jag inte alla delarna får jag ju göra omtenta på det ;) men jag gjorde alla och ett G blir det nog. Nu är det bara att fortsätta plugga för på torsdag är det ytterligare en tenta.

  • Momalicious

    Även om det inte räknas som omtenta, vilket jag inte har koll på, så måste jag ju fortfarande göra det på omtentatillfället vilket krockar med kursintroveckan på en annan kurs så jag var inte sugen på det.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!