Inlägg från: Momalicious |Visa alla inlägg
  • Momalicious

    Sjuksköterskestudenter!

    Grattis vackert! Och vad kul för er som snart tar examen! Själv börjar jag snart termin tre och det går fasligt fort! På måndag börjar min första VFU som vi gör blandat på vårdcentral och i hemsjukvården och jag är riktigt nervös och samtidigt ska det bli jättekul! Är mest nervös för att ta venprov och ge intramuskulära injektioner för det har jag bara gjort två respektive en gång skarpt. Men det blir säkert bra!

  • Momalicious

    Får man förresten fråga vad ni som är färdiga eller snart färdiga tänkt begära i ingångslön? Har en kompis som är nyexad sen årsskiftet och hon fick 25. Hon jobbar inom hemsjukvården i Göteborg. :)

  • Momalicious

    Tack! Jag är på en vårdcentral i göteborgsområdet. Fick tagit ungefär 1000 kapillärprov idag så det känns som jag behärskar det nu ;) labbet var sjukt hektiskt idag så jag ska få öva på venprover imorgon eller så. Men oj så trött man blir av alla nya intryck.

  • Momalicious

    Låter spännande mammatillmy! :)
    Bomman, jag går T2. :) så två veckor primärvård och två veckor hemsjukvård gör vi nu :)

  • Momalicious

    Vår första anatomitenta var riktigt köttig. "Alla" ben, leder, stora artärer och vener, muskler, hjärtat, tarmen, magen.. Ja vem vet.. Vet iaf att jag hade 200 flashcards med latinska termer att nöta.

    Det är såå kul med VFU men oj så slitsamt. Åker hemifrån 6.15 och kommer hem 18. Sen plugga. Kommer vara helt slut efter denna kursen.

    Apropå erfarenhet av venprov innan det utövas praktiskt. Det var inte mycket, jag fick sticka skarpt två gånger. Alla andra fick göra en gång, jag gjorde två för jag fick öva på en T4 när vi var på fältstudie. Nu har jag gjort fyra gånger.

  • Momalicious

    Åh! Idag blev jag tillfrågad på min VFU om jag kunde tänka mig att jobba extra till sommaren för att de gillar mig så mycket :) himla kul att höra! Känns som bästa betyget nästan :)

  • Momalicious

    Jag tror vi har runt 19 veckor också. Dock har vi ju väldigt mycket fältstudier. Uppskattningsvis 1 vecka per termin hittills så det ger ju mer tid ute. Tror vi har upplagt som så att det är fyra veckor i T2, fem veckor i T4 och 8 veckor i T6, men jag ska inte svära på det.

  • Momalicious

    H2O mineral: det är möjligt att det är så men det verkar skilja sig mellan oss också, vi ska t.ex ha mer läkemedelsberäkning i t6.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!