Inlägg från: Momalicious |Visa alla inlägg
  • Momalicious

    Nu ska jag operera ut en visdomstand. Uuuuusch vad det suger. Det är verkligen helt fruktansvärt. Och inte kan jag få lugnande heller för jag ska köra hem. Vill bara gråta.

  • Momalicious

    Men varför tjafsar du? Jag har inte sagt att det är säkert, bara att jag TROR att det säkert finns kvar. Jag är inte korkad, det finns ingen garanti för nånting.

  • Momalicious

    Låna på biblioteket! Där finns de flesta böckerna. På universitetets bibliotek finns all kurslitteratur men det är oftast högre tryck och kortare lånetid där än ett vanligt bibliotek. Bokus tror jag det är har ett köp och sälj torg för begagnade böcker, blocket är ju bra med.

    De böcker som jag hittills tyckt varit käcka är uppslagsboken med medicinska termer, tror den heter medicinsk terminologi. Sen har vår skola en serie böcker som heter omvårdnadens grunder som återkommer i princip alla omvårdnadskurser så de tycker jag är bra att ha.

    Jag köper typ hälften av alla böcker, förutom saker som jag vet att jag verkligen inte vill ha som jag lånar på bibblan.

  • Momalicious

    Rapporter och uppsatser är rätt bra att ha med, om den ingår i kurslitteraturen hos er. Det är i alla fall bra att ha en bok av det slaget, då i alla fall vi skriver rapporter i typ varje kurs.

  • Momalicious

    Kommunikation är ju A och O som ssk, tycker jag. Du måste kunna förklara för din patient, varesig det är en äldre man, ett litet barn eller vad som helst. Dessutom, bara för att man är vuxen betyder ju det inte att man kan alla medicinska termer så man måste ju kunna förklara på "vanlig svenska". Om man tycker det är onödigt att kunna förklara för ett litet barn bör man nog inte bli sjuksköterska. Du lär ju behöva förklara nånting för ett barn nån gång under ditt arbetsliv.

    Så många sjuksköterskor som jag stött på som inte kunnat prata med mig, och jag är ändå vuxen. Det är skrämmande.

  • Momalicious

    Jag skulle inte göra det. Har hört från flera kompisar som läser/läst i Göteborg som verkar ha extremt mycket att göra. Så jag skulle tacka nej. Det skiljer ju från kurs till kurs även där lan jag tänka mig med hur det är upplagt med schemalagda aktiviteter. Bättre att vänta tills du har läst en termin eller så och ser om du klarar av det. VFU samt seminarier och tentor kan du ju inte missa, och ofta är i alla fall tentor på förmiddagar.

    Vi hade en svensk anatomibok, minns inte namnet.

    Sen är det ju praktiskt att köpa böcker som återkommer mycket. Vi har serien omvårdnadens grunder, det är tre böcker. Är med i varje omvårdnadskurs skulle jag påstå. Så de är jag glad att jag har. Anatomiboken tycker jag är käck att ha, samt att jag kommer köpa åtminstone nån bok när vi har medicinkursen i t3.

  • Momalicious

    Atlas över människokroppen är ganska exakt det som det sägs, kroppsdelar och allt möjligt annat, typ vener, nerver osv och deras namn. Den är himla käck att ha tycker jag. Det är liksom inte ingående fakta utan mer korta små stycken.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!