Inlägg från: Momalicious |Visa alla inlägg
  • Momalicious

    Sjuksköterskestudenter!

    Jag tror i princip enda stället du kan vara rätt säker på dagpass är vårdcentraler, men även där finns det ju kvälls- och helgöppna. Hemsjukvård, sjukhus osv är det ju helger och kvällar. Osäker på om man blir tvingad till nätter under praktiken dock. De flesta som jobbar natt jobbar ju inte dag öht. Men jag kan garantera att du kommer behöva gå kväll och helg nån gång under utbildningen. Är ju inte säkert att en handledare låter dig byta till andra pass då den kan få svårt att bedöma dig och det kanske inte finns någon lämplig handledare ledig så att säga.

  • Momalicious

    Lite muntliga tentor plus skriftlig tenta, sen börjar termin 3 den 20 januari! Kan inte fatta att jag gjort hälften av utbildningen till sommaren. Går så sjukt fort!

  • Momalicious

    Jag läser på Luleå, också distans. Om man missar ett obligatoriskt moment får man antingen komplettera skriftligt eller åka dit nästa gång kursen ges. Det beror på vad för slags moment det är. Är det typ en redovisning så kan man få komplettera med en skriftlig inlämning, är det nåt praktiskt får man göra momentet vid senare tillfälle. Har inte missat nåt än men vet det ändå.

  • Momalicious

    Om ni dessutom delar på klassen vilket man oftast gör så kan du försöka byta med någon i en annan grupp så du kan vara där en annan dag/vecka. Det har jag däremot gjort.

  • Momalicious

    Enklast är att prata med kursansvarig, de vet ju. Ofta är det inga problem men ibland så har böckerna blivit omarbetade och då kan det saknas viktiga delar.

  • Momalicious

    Tycker inte heller matten är nåt att oroa sig över. Det hela är väldigt logiskt och enkelt och jag tycker inte det är ett dugg svårt även om jag knappast är ett mattegeni. Är väldigt basic. Jag hade alla rätt på första läkemedelstentan och godkänt låg på 90 %.

  • Momalicious

    Har du gamla tentor du kan kolla på så brukar man få ett hum om vad som är "viktigt". Jag brukar alltid kolla gamla tentor bara för att se så att det inte är nånting jag missat så att säga.

  • Momalicious

    Vilken skola funderar du på vinter14? På LTU är det det upplägget, varje kurs är 15 hp i t6 och är de enda 15 hp kurserna under hela utbildningen. Jag har för mig att på LTU är slutpraktiken 8 veckor, men jag vet inte exakt hur upplägget på kurserna är eftersom jag inte läser t6 än på ett tag. Man börjar med examensarbetet och gör det först, sen gör man sista kursen med slutpraktik.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!