• Skogsbruden

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Holly: Stort grattis till bebisarna! Lät väldigt stressigt under förlossningen, men skönt att allt redde ut sig.

    Själv gick jag till centrallabbet på sjukhuset i dag och frågade om de kunde hjälpa till med FBC. Sköterskan sa att det inte var några problem alls, men de lämnade normalt inte ut provsvaren direkt till patienterna. Då frågade jag om de kunde fylla i Dr D:s exceldokument och maila till honom och det verkade funka. De kunde också hjälpa mig att kolla TSH. Konstigt att vi verkar få så olika svar. Men det är i alla fall bra att kunna säga att andra har fått hjälp inom vården. Kanske hjälper något.

    Jag frågade också på BVC om de kunde hjälpa mig med Levaxin, och så fort jag blir gravid gör de det, men de får inte hjälpa mig innan. Så egentligen verkar jag ju bara behöva fixa för några veckor på egen hand. Hur snabbt kan man gå upp i dos? 50 mcg verkade ju mycket att starta med. Kan man ta 25 mcg någon vecka innan normala behandlingsstarten kanske? Frågar er för jag orkar inte tjata för mycket på honom, för jag har mailat frågor förut som han har struntat i att svara på. 

    TWH: Vad fantastiskt det lät att du får hjälp i Falun! Så mycket oro och besvär man slipper då. Blir det något mer färskförsök för oss i Sverige blir det definitivt dit vi åker.         

  • Skogsbruden

    che71: Jag visade bara sköterskan en utskrift på exceldokumentet Dr D vill att jag ska fylla i och skicka till honom + min behandlingsplan. Där står bara en lista på vilka prover som ska tas. Det enda var att de ville ha en adress att skicka till, och det verkade fungera med hans mailadress. Någon riktig remiss i svensk mening hade jag inte. Det kändes nästan för bra för att vara sant. Hoppas att det inte är det när det väl gäller, men då är det bara att hävda att jag är lovad.

  • Skogsbruden

    che71: Jag gick direkt till labbet. Tänkte att om det funkar så är det det lättaste. De ville egentligen skicka fakturan till Dr D, men det sa jag att det inte var någon bra idé. Tror inte att han skulle uppskatta att strula med mina betalningar. Då sa hon att det löser du med receptionisten då och betalar kontant. Det skulle bara röra sig om en hundring per gång. IL-droppet verkar jag också ha haft väldig tur med. Ringde min lokala VC och sköterskan sa att det inte var några problem bara jag fick en instruktion från Dr D och det fick jag när jag var nere. Hon sa att det där är ju bara vanlig näringslösning, annat hade det varit om det var cytostatika. Det verkar som om man ska träffa på rätt personer bara.

  • Skogsbruden

    che71: Jag svarar på det jag kan. Vi tog flygbussen x95 från flygplatsen till Syntagmatorget eftersom vi kom så sent att tunnelbanan slutat gå. Det kostade 5 euro har jag för mig och var väldigt smidigt.  

    På apoteken får du be om det du ska ha. De har ofta väldigt små lager så du får räkna med att gå till många. De är utmärkta med ett grönt plus och ligger bokstavligen i varenda gathörn. De allra flesta apoteken har stängt måndag eftermiddag så du vet. På helgerna är det mesta stängt. Det finns bara jourapotek öppna.

    Infon om blodprov och behandling och provsvar fick jag i samband med uppföljningssamtalet. Han skrev bara en instruktion till "min" sköterska hur hon skulle ge IL-droppet när vi var nere eftersom hon hade bett om det.

    Jag fick med mig 5 påsar IL från Dr D och sedan sa han att han kunde skicka fler om jag behövde. Resten av medicinerna har jag bara tillräckligt till jag eventuellt blir gravid, klurar på hur jag ska lösa det. I värsta fall blir det en resa ner till Aten igen då, men blir jag gravid känns det som om allt kvittar, det löser sig. En del tjejer har hittat svenska läkare som skriver ut.      

  • Skogsbruden

    Che71: såg dina andra frågor nu. Vi var så sena dit så vi åt på kafeterian på kliniken. Ingen höjdare direkt, men man blev ju mätt. Det enda vi betalade kontant på sjukhuset var en registreringsavgift. Har för mig den var på 15 euro. resten kommer på faktura. IL-droppet kanske någon annan kan svara på för det fick inte jag.

  • Skogsbruden

    Emmaochper: nej vad tråkigt att du skulle råka illa ut bara för att du var snäll. Vad konstigt, för det är ju inte första gången sånt nämns. Jag försöker nog inboxa dig sedan om det är ok, men då vet jag att du kanske inte kan se det. säg om du inte vill, för jag vill inte orsaka problem för någon.

    che71: här nedanför ser du förhoppningsvis vad det kostade för mig. Support för ev. graviditet betalar vi för när det händer. Han tog väldigt många olika tester på mig eftersom inget var gjort på så länge här i Sverige.vet inte varför jag inte fick IL. Antagligen för att han upptäckte att jag behövde operera bort äggledarna innan nästa behandling.
      


    IMMUNE SUPPORT medical fees


    650


    650


    Chicago blood tests


    850


    850


    Courrier FedEx


    50


    50


    Consultation


    150


    150


    Greek blood tests 18/2


    200


    200


    IL bags X 5


    175


    175

  • Skogsbruden

    Jag håller helt med om den enorma frustration man känner när man tvingas vara i den här världen. Ingen som inte har tvingats leva i det kan förstå. Jag har genom terapi lyckats lämna många trauman bakom mig, men med barnlängtan har han gått bet. För hoppet finns där ju hela tiden. Man kan ju inte sörja och gå vidare från något som inte har hänt. Ända till klimakteriet finns ju en chans. För mig hänger det här med barn ihop med de sjukdomar dom gör att jag inte kan jobba vilket ännu mer ha tvingat mig att leva i det på heltid. I mer än 10 år har jag letat efter lösningen. Vanliga vården har varit ett skämt så man får leta, leta, leta på egen hand och ibland hittar man guldkorn och ibland provar man något som gör att det går bakåt. Och det kostar så mycket pengar hela tiden. Pengar som är svårt att få ihop när man dessutom är sjukskriven.  

    Vad gäller Dr D så var mitt första intryck när jag träffade honom en väldigt stressad människa som tagit sig vatten över huvudet. Han for runt som en stormvind. jag tror fortfarande han är en mycket duktig läkare och än så länge har han levererat det han har lovat. Han är den noggrannaste läkaren jag har träffat och är honom evigt tacksam att han hittade min hydrosalpinx som alla andra läkare har missat. Han nämnde inte med ett ord att han skulle operera utan sa bara att jag skulle hem och tjata på läkarna tills jag fick operation. Jag frågade själv om han kunde hjälpa mig om jag fick nobben och först då sa han att han kunde det vilket jag ser som väldigt positivt. Jag känner mer att det är vi i tråden som säljer in honom är han själv. Däremot är det oförsvarbart att låta bli att svara under en behandling. Som någon sa räcker det ju med ett tomt mail om man inte ska ändra något. Är det större anstormning av patienter än man klarar av måste man självklart säga nej. Allt annat är oprofessionellt oavsett avsikt. Jag har ju inte kommit till behandling än så jag får väl återkomma med betyg då. Utan er här hade allt kännts mycket mer skrämmande. Ni är ett enormt stöd! kramar till er allihop

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!