• Skogsbruden

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Kom på en sak till jag funderar på. Vet någon ungefär hur lång tid efter operationen man måste vänta innan man kan göra ett nytt försök? Dr D pratade om att man har ett fönster efter en operation på två månader då det är extra positivt att göra ett nytt försök eftersom kroppen är i chock (om jag förstod det rätt). Då verkar det ju som om det är snart efter.

  • Skogsbruden

    Strumpan81: Vi fick en faktura i efterhand så det ska nog inte vara några problem. Jag bad om det för säkerhets skull i ett mail innan.

    Snart lycklig: vad roligt att det ser fortsatt bra ut! Lycka till på lördag! Förstår vad du menar med att det kändes konstigt att han kom in. Fast man har vant sig vid att visa det heligaste för alla och envar så slår det en plötsligt hur sjukt det är när något händer som man inte räknat med. Önskar OT att de började med skynken över vid undersökning här i Sverige också. Hjälpte mycket tyckte jag.

    Singhatjejen: Tack för ditt svar. Orkar du skicka en kopia på ditt svar till Snart lycklig till mig också vore det jättegulligt. Om jag får fråga, varför valde du Serum? Har ingen koll på skillnaden. Är de mer avancerade än Lifeclinic?

    Har just pratat med min hemläkare och sa att läkaren vi fick träffa när jag fick ont under vår helgtripp i Aten såg vätska i äggledaren. Gick bättre än förväntat. Hon tyckte absolut de skulle bort innan nästa FET om det var sant. Fick en tid på torsdag hos henne och ser hon det också skickar hon en remiss till sjukhuset och säger att det är bråttom. Mer kunde jag inte önska att få ut av samtalet. Hoppas bara hon ser det nu. Vet någon om det är svårare att se vissa tider i månaden? Dr D sa ju att det var optimalt att jag var där vid ägglossning. Strunt samma, dumt att oroa sig mer nu. Tyvärr är det ju det jag är bäst på numera...

  • Skogsbruden

    Strumpan81: Vad roligt att samtalet gick bra. Visst är det konstigt att man vill att läkaren ska hitta fel, men det hoppas jag verkligen hon gör.

    Är det någon som vet hur snart efter att man tagit bort äggledarna man får göra en FET?

  • Skogsbruden

    Snart lycklig: Förstår att det känns jobbigt nu, med en sådan berg- och dalbana av känslor som jag bara har en aning om hur det är att gå igenom. Men jag hoppas att något av de fem är guldägget, och som de andra sa, du är i de bästa händer. kram

  • Skogsbruden

    TWH och ni andra som hjälper till, vad fantastiskt att ni drar i det här med intralipiderna! Det kommer förhoppningsvis att göra det mycket lättare i framtiden. Hoppas att jag också snart kan bidra med en historia med lyckligt slut.

  • Skogsbruden

    Plötsligt känns det som om vi har lite flyt mitt i allt. Jag har fått remiss till operation av äggledarna till mitt lokala sjukhus. Det känns fantastiskt eftersom jag var helt övertygad om att det skulle bli Aten och massor av pengar.

    I går pratade jag med dr D om provresultaten, och till min stora förvåning var allt utom anti-TPO helt i sin ordning. Han var helt övertygad om att det berodde på hydrokortisonet jag har ätit, så det var bara att börja med det igen fram till nästa försök. Han frågade om jag hade fått tillbaka några krämpor under uppehållet och det hade jag ju tyvärr. Behandlingsplanen såg ut som det verkar för er andra förutom att jag är tvungen att ta Levaxin under försöket. Det vet jag inte hur jag ska få tag på. Är det någon som har över att sälja, eller möjligen skulle kunna köpa hem från Aten? Jag kan ju inte behöva så mycket, eller ska man fortsätta med det om man blir gravid? Lite otydligt i instruktionerna. 

    För att få ta full blood count, måste man ha remiss från en svensk läkare? Hur har ni gått till väga? Jag funderar på att gå till labbet på sjukhuset och fråga vad de behöver. Kan det vara lönt? Om det räcker med Dr D:s instruktioner. Vet ni hur viktigt det är att ta blodprov exakt den dagen man får embryot? Det är fysiskt omöjligt för mig att klara på en dag om jag inte hittar någon i Uppsala eller möjligen Stockholm som skulle kunna göra det. Tips? Om ni tycker jag har många frågor jag borde ha ställt till honom är det säkert så, men telefonledningen var så dålig så jag höll på att få panik. Man kan ju inte fråga om i varje mening.       

  • Skogsbruden

    HollyGolightly: Då måste jag nog hitta någon ny läkare, för jag har vecklat in mig lite eftersom det var så många som inte tyckte man skulle berätta för sin klinik om Grekland. Vi var på en semesterresa när jag plötsligt fick ont och träffade Dr D som hittade hydrosalpinxen... Dessutom är inte TSH högt, det låg på 1,7 och det är väl ok? Jag har svårt att förklara varför jag har kollat anti-TPO utan att ha frågat henne först. Hatar att ljuga, det kommer alltid ifatt en till slut... 

  • Skogsbruden

    Strumpan81: Adressen i trådstarten stämmer, tror du fick fel på någon bokstav i gatuadressen i ditt inlägg. (Jag kommer aldrig att glömma den adressen eftersom jag i nervositeten gav taxichauffören DrDs efternamn i stället för gatuadressen. Det skiljer bara två bokstäver, men då hamnar man vid en skola i andra änden av Halandri. Tog ett tag innan vi redde ut det...)

  • Skogsbruden

    Emmaoch Per: Tack för svaret. Jag vet inte vilket TSH han rekommenderar. Bara att han var nöjd med det nu. Det enda han inte var nöjd med var anti-TPO. Konstigt att han rekommenderade Levaxin om det inte kan påverka det. Det kanske bara var för säkerhets skull eftersom det var något tjall med min sköldkörtel. Om jag inte får tag på Levaxin vore det jättesnällt om jag fick köpa ditt. Naturligtvis betalar jag för det. Det var förresten 50 mcg han ville att jag skulle ta. ursäkta, men jag är lite seg i huvudet pga den sena timmen, vad menade du att jag skulle göra hos barnmorskemottagningen? ha ett ställe att testa TSH på, eller att de kan skriva ut Levaxin?  

    TWH: Jag önskar att jag hade gjort som du sa, men nu kan jag inte komma och säga att vi visst var i Aten för utredning, inte semester. Skulle ha sovit bättre då... Funderar på att berätta för min andra läkare som har försökt balansera mina hormoner. Dr D var ju väldigt nöjd med var han hade åstadkommit.

    Prickigchokladmal: Tack för tipset! Jag letade runt på engelska webshopar och så vitt jag förstod fick man inte köpa utan recept, inte ens till hundar. Någon annan som vet?

    Zinfandel: Jag uttryckte mig nog lite luddigt. Jag önskar just nu att jag hade bott kvar i Stockholm, men vi bor i Västervik och där inser jag att jag måste hitta något ställe på egen hand. Vår klinik ligger i Uppsala och det är därför jag undrar hur viktigt det är att blodprovet tas exakt samma dag som återföringen. För vi hinner inte med att ta hemma. Så om någon har något tips på provtagningsställe i Stockholm/Uppsala vore jag tacksam. Har jag förstått det rätt att man behöver en läkarremiss för att få ta FBC? Har det räckt för någon med Dr D:s instruktioner?      

  • Skogsbruden

    TWH: vet inte varför han vill ha så många FBC. Speciellt inte eftersom det såg bra ut. Han vill att jag ska ta ett par dagar innan första IL som ska ske 2-3 dagar innan mens, sedan ett nytt FBC 3-5 dagar efter IL. Återföringsdagen vill han ha ett nytt FBC igen, dessutom med progesteron och 6 dagar efter återföring vill han ha ännu ett FBC.

    Hade vi gjort i Falun hade jag berättat för dem för de verkar ganska öppna, men vi gör på CvL och de har inte visat något intresse för något jag har tagit upp tidigare. Deras svar på allt är otur och dålig embryokvalitet fast alla våra embryon har sett perfekta ut.

    Jag tar tacksamt emot tips på provtagning så jag inboxar dig.       

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!