• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skogsbruden: Härligt att höra att allt är under kontroll med liten, att du fick IL och att du fortsätter med prog. ett tag till!

  • Blingbling

    Jag vet inte om ni har koll på det som jag nu tänkt berätta - men jag hoppas det är glädjande nyheter för många här i tråden Har ju läst här inne i tråden att det inne på CFC:s hemsida stått ett blogginlägg om att de i Köpenhamn funderat på att dra igång tester för NKC och APA. På Copenhgen Fertitity Centers hemsida står också att om man är intresserad av att ta dessa prov får man gärna höra av sig till dem, så att de vet att ett intresse finns. Nu vet jag inte hur många som hört av sig till dem gällande detta, men jag skickade ett mejl dit igår och nu har jag fått svar från någon som heter Svend Lindenberg. Han svarar mig att jag ska återkomma om en månad för att då drar de igång tester för NKC och APA på kliniken i Köpenhamn!! Känns som en bra början på helgen, eller hur?

  • Blingbling

    Japp, ni som undrar om man nu kan åka över till Köpenhamn för att göra tester (nkc och apa) för att kolla om det är immunförsvaret som ställer till upprepade missfall och/eller att man alls har svårt för att bli gravid - om en månad kommer vi att kunna göra det! Själv hade jag mitt 6:e missfall i veckan som gick och nu kommer jag att kunna åka till Köpenhamn istf att dra iväg till London, Aten eller på egen hand styra upp hela den här provproceduren och på Arlanda få iväg proverna med flyg till Chicago. Det är inga problem att skriva på svenska, det gjorde jag igår och då får man svar på danska - smidigt och enkelt. Mejla gjorde jag på CFC:s infoadress: info@copenhagenfertilitycenter.com

  • Blingbling

    Tack för omtanken södertjej och april12! Fast det är ingen fara egentligen, allt kom ut själv utan någon smärta (fattade inte ens att det var MF jag hade) och när man tidigare haft 5 st MF tidigare så börjar man bli van...nu ser jag denna bebisverkstad mer som ett projekt som ska i hamn och i alla projekt finns det motgångar och hinder som måste forseras och komma över. Ser allt på detta sätt för att orka kämpa vidare, även om vissa av er kanske upplever min taktik som aningen "känslokall". Missfallen har alltid kommit i vecka 5-7 och denna gången var den första som jag inte hade frossa (extrem sådan), feber- och bakfyllekänsla samt influensa vid implantation - jag mådde konstigt nog bara väldigt bra. Men denna gång hade jag i princip gjort allt - förutom IL och Fragmin - som man vanligtvis rekommenderar på en immunbehandling för att pressa ner immunförsvaret...men det räckte inte hela vägen. Fast NÄSTA gång SKA det bara funka!! Ska bara ta en tur till Köpenhamn om en månad och kolla upp ifall det verkligen är mitt immunförsvar som krånglar och vad det i så fall är i det som är galet.

  • Blingbling

    För att peppa er ytterligare som känner att ännu ett missfall skulle få er att ge upp, så vill jag gärna dela med mig av en tanke jag använder mig av för att få lite mer perspektiv på tillvaron och för att få en spark i baken att ändå fortsätta. När man är 80 år och sitter på servicehuset, tänk då att sitta där i sin ensamhet och fundera på om det kanske hade lyckats bara man försökt EN gång till eller om man bara gått vidare på ETT nytt spår. Jag tycker att den känslan/tanken är vansinnigt mycket hemskare än att få mängder av missfall...och om man försöker precis ALLT man kan och lagt ut en massa tid och pengar på den här "karusellen" som vi alla här är mitt uppe i, så kanske belöningen är besök av barn och barnbarn när man är pensionär! Mitt motto i livet är förresten; Stå på dig - annars gör någon annan det!

  • Blingbling
    TWH skrev 2013-08-31 11:39:16 följande:
    Blingbling, jag tänker på det D sa till oss, att il står för 80 procent av jobbet, fragmin 15 och resten för de 5 sista. Vi har ju väldigt lika symptom minfluensakänsla osv så då är det ju en stooor förbättring när du lägger till fragmin o il. Om vi ju lider av samma sak, nk cellerna😉

    Skulle tro att vi har ganska lika problem du och jag...så därför är det nog en nödvändighet med IL för mig...hur mycket jag än vill försöka nu med samma så kommer nog med all säkerhet den graviditeten att gå "åt fanders" också om jag inte får IL. Mitt immunförsvar är nog uppbyggt med en hel armé av krigarceller efter dessa missfall och att tro att en stackars graviditet ska kunna stå emot dessa styrkor, ja det är nog bara att glömma. Tålamod finns det ju något som heter... Intressant info om procentsatserna - tack för den!
  • Blingbling

    april12: Jag kan ju inte svara för alla, men de tidigare gånger jag varit gravid har jag varje kväll o natt varit extremt frusen av mig och när jag sedan fått MF (också i vecka 5-7) så har frusenheten släppt. Jag har ju inte gjort någon utredning, men den här sista gången när jag gjorde en massa saker för att pressa ner immunförsvaret så gott som jag kunde - ja då mådde jag fin och var varmare än normaltemperatur. Finns nog fler som kan svara på din fråga hoppas jag - och som gjort utredning.

  • Blingbling

    Gulle er - tack för fina ord! Kommer fortsätta peppa er, för ni är SÅ värda att lyckas! Leah2012: Kolla in min profil, där står lite av det som jag brukar göra.

  • Blingbling

    Välkommen tillbaka Zin! Tråkigt att höra att det har hänt jobbiga saker i familjen, men vi är glada att du är här hos oss igen... Du undrade hur jag mår. Det är inga problem, börjar få vanan inne när det gäller att vara med om MF känns det som Skämt å sido, jag hade inga stora förhoppningar om att det skulle lyckas utan IL - vilket det heller inte gjorde. Så nu håller jag på att vända upp och ner på hela Försäkringskassan för att få svar på några frågor (eller ganska många frågor) om hur den här nya lagen Patientrörlighet i EU kommer att fungera när den börjar att gälla från 1 oktober. Det är bara så märkligt att det knappt är någon som vet om den, har fått undervisa ca 4 kundtjänstmedarbetare där om vad lagen innebär (satt en bra stund och läste hela lagtexten häromkvällen). Nu har jag mejlat FK och hoppas få lite mer info snart. Såå...om jag får veta lite mer och om jag får tag i en blankett att ansöka på, ja då kastar jag in en ansökan om immunutredning så fort det bara går (gällande Grekland, England eller kanske nykomlingen Danmark) ! Måste få både hjälp med IL och Fragmin nu...för annars blir det bara ett 7:e MF och det är inte med i min planering.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!