Inlägg från: Ananda Balaganapati |Visa alla inlägg
  • Ananda Balaganapati

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Yes!!!!! Jag är gravid... Wow, kan inte fatta det. Känns helt overkligt efter alla dessa år. Trodde inte det var möjligt! Väldigt tidigt ännu, bara ruvardag 9 men likväl ett plus. Blev lite dramatiskt (i min värld), fick veta mina FBC-provsvar först och leukocyter och neutrofilia hade ökat. Svettades floder igårkväll. Så det blev taxifärd och dropp direkt utan konsultation med Dr D. Under taxifärden blir jag uppringd om det positiva provsvaret på hcg. Taxichauffören var road, gratulerade så mycket och bad om ursäkt för att han inte kunde köra fortare... Kände mig lite som en drama queen.  Kanske har jag överreagerat, men har inte så bra koll på vilka värden som är ok och inte. Väntar på svar från Dr D. Nu när det/de väl fäst vill jag ju inte äventyra något... Oj, många tankar. Förstår att det är början på en thriller och kamp mot immunförsvaret. Oavsett så är jag sååååå tacksam och helt överlycklig att jag plussat för första gången i mitt liv! Nu ska jag fira men en schysst film och lite god mat. Kram på er alla

  • Ananda Balaganapati
    AnnC skrev 2015-05-13 17:45:43 följande:

    Stort grattis ananda!

    Tack solkatten och minsne! Hmm speciella apotek, vilka är speciella? Finns det någon i närheten av dr D? Eller kan kanske fråga honom...


    Tack !

    Annars kan du säkert beställa på ett apoteket när du kommer till Aten. De har sällan intralipider på lager, men beställer åt en. Säkert samma med utrustning.

    Dr D kör samtal, VUL och blodprover. Ja, han är skicklig på VUL. Kul att du är på gång ! Stort lycka till...
  • Ananda Balaganapati
    Frk Röd skrev 2015-05-13 18:29:52 följande:
    Stort GRATTIS!!

    Hoppas så innerligt att jag också ska få uppleva ett plus innan veckan är slut!
    Tack ! Din tur på fredag... Håller tummar och tår.
  • Ananda Balaganapati
    Frk Röd skrev 2015-05-16 13:45:51 följande:

    Tack snälla ni som håller tummarna för mig. Har värmevallningar sedan några dagar tillbaka och har tappat lite i vikt sedan jag kom hem från Aten. Låter inte direkt som graviditetssymptom. Penny är dock inte orolig så jag håller hoppet uppe.


    Håller tummarna... Har också gått ner i vikt på sistone. Alla byxor börjar "hänga". Ett tecken ! kram 
  • Ananda Balaganapati

    Tack för alla grattis... Går genom värsta berg-och-dalbanan - från eurofori och glädje till oro och uppgivenhet. Haft immunattacker och fått åka ta dropp akut. Förhöjda leukocyter och neotrofilia. Mitt hcg är lågt (21), men hade dubblerats från onsdag till fredag, vilket var mot alla odds. Enl Dr D så kan lågt hcg bero på flera saker, antingen att embryot avstannat i utveckling eller att immunförsvaret "vunnit", det kan även vara så att ett aktiv immunförsvar hindrar embryot från att utsöndra hcg. Han har sett flera fall där hcg stegrats när immunförsvaret lugnat sig. I mitt fall så dubblerades hcg, vilket är positivt . Hoppas hoppas hoppas... Ska njuta av att jag lyckats bli gravid och vara glad för varje dag jag är det. Mina symptom, som var helt borta några dagar, har dessutom kommit tillbaka. Illamående och "växt/mensvärk" igår och idag.  Ser det som positivt! Nytt BHCG och FBC på måndag. Spänningen fortsätter... Kramar

  • Ananda Balaganapati
    Missne skrev 2015-05-16 18:03:52 följande:
    Förstår att det känns som berg och dalbana. Men vad bra att hcg fördubblats och att du fått tillbaka gravidsymptomen. Det är ju positivt. Troligen har droppet hjälpt. Får man fråga hur höga dina leukocyter och neutrofila är? Jag har själv dessa förhöjda sedan ET. Håller tummarna! 
    Innan ET låg leukocyterna kring 4, efter ET kring 10 och nu i veckan 15. Neutrofila låg på 1.9 innan ET och efter ET 6.5 till över 11 nu i veckan. Hade immunattacken i tisdagskväll, innan första hcg. 
  • Ananda Balaganapati
    Missne skrev 2015-05-16 20:16:30 följande:
    Ok, intressant. För mig har det inte ökat lika mycket, men från 5-7 innan ET till 11 efter ET för Leukocyter och från 4-5 före ET till 8,7 efter ET för neutrofila. Jag har dock inte känt av någon riktig immunattack heller. Bara lite milda nattsvettningar. Hur yttrade sig din immunattack? Sen har mitt Hb också stigit och ligger på 156. Vet ej vad det betyder.
    Immunattack = kraftiga svettningar. Badade i svett under ett par timmar. Jah har precis som du milda svettningar under dagen och på morgonen när jag vaknar. Men attacken var ett svettbad...  Jag tog dropp förra fredagen och då var mina leukocyter kring 9-10. Därefter tog jag inte förrän efter blodprovet i onsdags. Hade behöv ett dropp på måndagen tror jag. Mitt HB har inte ändrats så mycket,legat mellan 141-145. Ingen aning vad har för roll. Det är en hel vetenskap. Är så tacksam för Dr D. han kan verkligen lugna en och få en att tänka positivt, även när det känns hopplöst

    Hur långt är du/antal v? Hur går det med dina hcg-stegringar? Har du andra symptom? Eftersom jag känner lite mer symptom igen så hoppas jag att det hänt ännu mer med mitt hcg tills på måndag.
  • Ananda Balaganapati

    Missne skrev 2015-05-16 21:56:36 följande:

    Ananda: Ja, det är skönt att ha Dr D  som har koll på värdena. Jag har dock inte fått ngn respons på blodprovsvaren jag skickade igår. Ibland svarar han supersnabbt och ibland tar det flera dagar. Antar att det inte är så bråttom när han inte svarar snabbt. De var ungefär som senast så jag misstänker att jag ska ta ett nytt dropp i början av veckan. Jag har precis gått in i v 6 (5+1 idag). I fredags var mitt hcg på 6814 (v 5+0). Fyra dagar tidigare på 1290 och ytterligare 4 dagar tidiagare på 220. Ska göra tidigt VUL på måndag (5+3) för att min gyn vill se och är nyfiken och sen den 28 maj för att kliniken i Riga vill. Så det känns bra med täta kontroller. JA jag har en del symptom, illamående, yrsel och knäsvaghet och molande värme i ryggslutet. Håller som sagt tummarna att du nu klarat immunattacken och att embryot kan få utvecklas i fred som det ska så att hcg ökar som det ska.


    Tack Missne ! Ja, det är en stressfaktor att inte få svar snabbt. Fick inte svar efter mina prover (höga leukocyter och neutrofilia) i onsdags utan först i torsdags eftermiddag. Började googla istället och fick panik när jag insåg hur lågt hcg var i kombination med att mitt immunförsvar var aktivt. Efter samtal med honom på torsdagen blev jag dock mycket lugnare, kunde ju finnas en rimlig förklaring. Nu blir det nog dropp varannan eller tredje dag för att "rädda/hjälpa" embryot. Dr D tyckte att mitt immunföärsvar "well settled" och det var det, bättre än någonsin och därmed inte orolig. Men jag klarade inte så många dagar utan dropp. Vilka fantastiska stegringar du haft, grattis ! . Det normala är dubblering var tredje dag, som jag uppfattat det. Ger mig oxå hopp tack ! Låter som Dimitris teori om att immunförsvaret kan hindra utsöndring av hcg är korrekt. Jag är nu i v 4 +3. Symptomen måste betyda att det är händer något... Nu ikväll har jag även molande värk i ryggslut och håll i sidan samt milt illamående och det är jag såååå glad över  
  • Ananda Balaganapati

    Tyvärr så håller jag på att få tidigt missfall... Hcg minskat samt att jag börjat få småblödningar och rejäl värk i ryggslutet. Vilken känslomässig berg-och-dalbana detta är. Hade ff inte hunnit smälta att jag lyckats bli gravid förrän det var över. I sorgen känner jag ändå tillit till att det kommer att funka. Jag lyckades ju faktiskt bli gravid för första gången i mitt liv och måste kunna bli det igen ! Samtal inbokat med Dr D imorgon. Hur har ni andra gått vidare?
    Tack alla ni fantastiska kvinnor som ger hopp att fortsätta kämpa!
    Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!