Inlägg från: Ananda Balaganapati |Visa alla inlägg
  • Ananda Balaganapati

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Redan47 skrev 2015-04-22 19:48:43 följande:
    Mera östrogen och e-vitamin. Promenera, öka blodcirkulation . Tar du trombyl o Fragmin ?

    PS är du nedreglerad? När har du ÄL annars?
    Snart lycklig skrev 2015-04-22 20:02:40 följande:
    B-komplex. Neupogensköljning. Som Redan säger, mera östrogen (gärna vaginalt) och E-vitamin.

    Detta tror jag mig minnas, men rätta mig om jag har fel. Börja med Trombyl/Baby Aspirin och Fragmin/Klexane tidigare än vad Dr D säger. Typ nu.
    Tack ni är underbara... Så tacksam för era goda råd.  

    Nedreglerar sedan den 3 april. CD 1 10 april. Började med progynon 2 mg 15-17, 4 mg 18-21, 6 mg från igår. Dr D höjde till 8 mg genast efter VUL:et idag (idag CD 13). Nästa VUL 28 april. FET 4 maj, dvs CD 25. 

    Kan man göra neupogensköljning själv? 
    Vad heter östrogen som man tar vaginalt? 

    Enl Dr D:S ordination ska jag börja med fragmin och aspirin 3 maj, dvs dagen före transfer. Hur mycket tog ni av fragmin och trombyl vid den här tidpunkten? 

    Kör igång med ökad dos E-vit, B-komplex, promenader, mm omgående. 
  • Ananda Balaganapati
    Snart lycklig skrev 2015-04-22 22:26:10 följande:

    Ananda, utöver de Progynon som D ordinerat, stoppa upp ytterligare en blå liten Progynon vaginalt. Det gjorde jag på eget bevåg. Meddelade sedan D bara. Likaså började jag med blodförtunnande tidigare. Kommer inte riktigt ihåg, men skulle nog börja med Trombyl/Baby Aspirin imorgon (efter lunch brukar D ordinera). Ca en vecka innan transfer också Fragmin/Klexane, om inte tidigare. Tror Serum-patienter brukar börja tidigare.

    Går säkert att skölja med Neupogen själv, om man har rätt kateter och kan och vet hur man ska göra. Den ska ju liksom in i livmoder. I Sthlm hjälper goa Marie till. Möjligen vet Zinfandel ngn som fixar det i södra Sverige. Jag gjorde två sköljningar innan transfer.

    Hur som helst, ngt var det som hjälpte, hade jättebra slh vid denna transfer som blev min graviditet.


    Redan47 skrev 2015-04-22 22:50:00 följande:

    Jag har ju alltid haft dålig utv på slemhinnan...Så 4mg vaginalt till natten kan du säkert ta i ditt läge. Och som SL oxå säger blodförtunnande omg, både för cirkulation och undvika proppar. Det är en ansenlig dos östrogen vi tar. Mitt blod tjocknar omg med 6mg....


    Tack igen för era tips. har kört igång med nattlig vaginal progynon samt 100 mg aspirin. Även gjort yogaövningar för att öka cirk i livmodern, akupunktur, extra b och e-vit, mm som ni rekommenderat. Tack SL, visste inte att cykeln började första progynondagen. Då var det CD 8 som jag hade 5.6 mm. Borde ha växt till sig tillräckligt tills kommande vecka, tycker jag... Fast Dr D vill vänta och se tills efter VUL:et tids/onsd. Vad bör den vara som minst?

    Börjar med Fragmin imorgon. Rekommenderar ni en spruta? Någon särskild tid på dygnet? Aldrig kommit så långt att jag tagit Fragmin tidigare. 



  • Ananda Balaganapati
    cooco skrev 2015-04-25 09:23:48 följande:

    Hej, 

    först vill jag tacka alla er som skriver i den här tråden, vilken kunskap som finns här det är helt otroligt! Jag hade aldrig vågat mig på IL-dropp om jag inte läst här först. 

    Efter en mängd misslyckade försök bytte jag klinik till Falun där de gav IL dropp efter äggplock, prednisolon 15 mg och trombyl samt lutinus från ET. Och jag fick ett positivt gravtest! Helt otroligt. 

    Kliniken sa att man kunde sluta men trombyl och lutinus omedelbart och trappa ned prednisolonen med 5 mg i veckan. Jag känner mig lite tveksam. Nu när det äntligen verkar ha tagit sig känns det riskfyllt att bara sluta med alla stödmediciner. Hur gör ni andra? Jag vet att många tar blodprover och därigenom får besked om dosering och hur länge ni ska fortsätta, men eftersom jag inte har provsvar att grunda medicineringen på känns det som att jag måste testa mig fram och då skulle det vara skönt att höra hur andra gör. 


    Stort varmt grattis... Toppen! Fortsätt medicinera! Lycka till
  • Ananda Balaganapati
    JZ79 skrev 2015-04-24 10:37:34 följande:

    Sitter på Landvetter, redo att snart gå på planet ET imorgon på Serum. Jag längtar!! Åker själv, men känner mig väldigt lugn..inte alls nervös men förväntansfull.


    Stort lycka till... Håller alla tummar och tår
  • Ananda Balaganapati

    Ledsen för din skull Solkattan... Du gör helt rätt som går över till ÄD. Slitsamt att försöka försöka och försöka, nya hopp som väcks och släcks. Du som bärande mamma påverkar babyn väldigt mycket, t.ex. vilka gener som aktiveras. Jag kör dubbeldonation själv. Kram 

  • Ananda Balaganapati

    Tack SL och Redan gör era goda råd !

    Just gjort ultraljud. Från 5.6 den 22 april till 7.8 idag (cd 14). Är det ok tjocklek? Insättning måndag 4 maj. Borde räcka hoppas jag, några dagar kvar dessutom.

    Tjuvbörjat med baby aspirin och Clexane. Dock bara en spruta om dagen, tog ni två?

  • Ananda Balaganapati

    Så där ja, idag har Dr D satt in två toppenfina blastocyster (ÄD), slemhinnan jättefin (> 10) kroppen och immunförsvaret lugnt. känns helt overkligt, äntligen... Bästa möjliga förutsättningar. Dr D trodde ca 90 % chans! Låter för bra för att vara sant. Tog IL i lördags samt direkt efter transfer. Känner mig lugn och avslappnad. Dr D pratade om att man kan känna tydligt när de fäster och att mina skulle fästa några timmar efter transfer efter som de redan börjat kläckas. Har känt något tryck samt samma samma känsla som när livmoderslh växer. Detta är "nerv wrecking".

    Har ni som blivit gravida alltid känt något? Eller har ni/någon blivit gravid utan att det känts alls?

    En annan fråga är hur viktigt Progesteronet är för fästningsprocessen. Har ökat dosen idag från 3 till 4.

    Ytterligare en fråga är om någon av er som screenat på Serum och haft hidden klamydia fått ärrvävnader och varit tvungna att göra en hystoskopi efter antibiotikakuren? Gjorde en hystoskopi i oktober innan klamydian upptäcktes. Har fått och haft den långt innan dess.

    Jag är såå nervös... Första gången. Blodprov nästa onsdag (13 maj). Några tips för ruvartiden?

    Tack alla fantastiska kvinnor här, som peppar, stöttar, kämpar och inspirerar... Håller tummar och tår för alla som ruvar och som är på gång. Heja, lycka till och kram alla <3

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!