Inlägg från: Ananda Balaganapati |Visa alla inlägg
  • Ananda Balaganapati

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Minus trots stark immunsupport och tre återförda blastocyster (ÄD). Första ÄD i maj resulterade i + men fick missfall. Detta ÄD-försöket fick jag ännu starkare immunsupport (plus neupogen och fler IL). Slemhinnan varit fin och tjock vid transfer. Gjort hysteroskopi. Hållit på i fyra år.

    Hur går man vidare undrar ledsen Ananda...

  • Ananda Balaganapati

    Inte anmärkningsvärt mycket, några svängningar. Har tagit 8 dropp. Neupogensköljning och sprutor mm. Kroppen har dock varit mysko, diarrér, candida mm före och efter transfer. Ovanligt svårstucken både blodprov och dropp. Kanske haft något skit i kroppen. Får höra vad Dr D säger och sen lägga my plan efter paus och återhämtning.

  • Ananda Balaganapati

    Tack för fint och informativt inlägg Blåvingen. Bra summering. I mitt fall har jag haft ett virus eller infektion som immunförsvaret kämpat med. Hade för några år sedan en svårbekämpad infektion av parasiter och amöbor som tog flera år att bli av med. Sedan dess har min mage varit superkänslig för infektioner och annat. Så min svara punkt är tarmarna och där sitter ju immunförsvaret.

    Frk Röd: Tack för omtanken... Nej, tyvärr inga kvar. Satte in de sista tre nu. 

    Just pratat med Dr D. Så skönt, han är toppen att prata med. Tricket för mig verkar vara tajming med immunförsvaret. Tecken som jag trott varit hormoner har troligtvis varit tecken på virus/infektion som immunförsvaret kämpat med. Man vet ju inte vad som är vad. Hade t.ex. kraftiga kramper och kunde knappt gå för en vecka sedan, trodde det var livmodern som växte. Men det var det nog inte. Men man lär sig efter varje gång.

    Nu ska jag försöka släppa allt ett tag, ta  en paus, ta hand om mig själv, få ur alla mediciner och hormoner ur kroppen, stärka upp mig både fysiskt och mentalt och hitta tillbaka till glädjen och göra saker man gör när man inte tar sprutor, tabletter, dropp och annat. Vad det nu är? Frånsett jobbet. Sen nya tag längre fram i höst! 

    Kram  Hjärta

  • Ananda Balaganapati
    mom2012 skrev 2015-07-22 21:23:19 följande:

    Ni som har tagit Neupogen och Intralipider, eller bara något av det. Hur länge skulle ni fortsätta med medicinerna om det blev ett PLUS på testdagen?

    Neupogen ca v11?


    Intralipider samma? v.11?


    Om jag hade blivit gravid skulle jag fortsatt med neupogen till v 12. Intralipider så länge det behövdes, likaså prednisolone, beroende på immunförsvaret.
  • Ananda Balaganapati
    mom2012 skrev 2015-07-23 11:00:13 följande:

    Tog din klinik blodtester då eller hur kunde de avgöra hur immunförsvaret mådde?


    Jag har inte så bra support från Serum känner jag, de vill att min svenska klinik för iVF ska ta ansvar för immunsupporten men det gör ju inte Sverige. De sa inte en enda gang att jag ska följas upp med blodprover mm men jag vet andra gör det tex hos Doktor "D".


    Jag har ingen klinik i Sverige, utan kör allt hos Dr D i Aten. Dr D avgör vilka prover jag ska ta och när och sen får jag remiss av svensk läkare. Blodstatus och B-celler = Full Blood Count (FBC) visar på hur immunförsvaret mår. Tar även progesteron och östrogen regelbundet, vilket tydligt kunnat kopplas till hur immunförsvaret mått. När det varit aktivt har mina hormonvärden sjunkit. Om du inte hittar läkare som skiver remiss så kan du använda dig av WERLABS. werlabs.nordicshops.com/category.html/enstaka-analyser

    Sen behöver du någon som kan tyda provsvaren. Om du har problem kanske du ska kontakta Dr D för immunsupport? Han är riktigt kunnig på området.
  • Ananda Balaganapati
    pink lily skrev 2015-07-23 14:52:13 följande:
    Så ledsamt att inte gick denna gången, jag håller tummarna för ett nästa lyckat försök!

    Mycket intressant att du fått ta både östrogen och progesteron regelbundet. Jag har tidigare tagit progesteron mot blödningar som inte slutade. Nu har jag fått ta det för att mensen inte startat. Senaste tiden tycker jag faktiskt att jag kunnat se mönster med rejäla förkylningsinfektioner och havererad menscykel. Alltså kan det finnas en koppling där. Har läst att livmodern krymper om alltför lite östrogen för en längre tid, så nu vill jag ha en kompetent hjälp att få rätsida på hormonerna. Ska till Dr D i september, planerat i alla fall, och då kanske jag också får gå på både östrogen och progesteron. I Sverige får jag ingen hjälp alls med östrogen, eller immunförsvaret. Att immunförsvaret är i obalans är redan i princip konstaterat över telefon med Dr D, utifrån symptom. Har dina hormonvärden trots allt blivit bättre under behandling hos Dr D? Kram
    Tack Nu är det först paus och återhämtning. Sen blir det tajming av nästa försök, är kroppen i obalans får jag vänta. 

    Uttryckte mig nog lite otydligt. Jag tar progesteron- och östradiolprover regelbundet under behandlingen. Mina provsvar har visat på att hormonernivåerna har sjunkit när immunförsvaret varit aktivt. Ex så gick östradiol från 539 till 92 på fyra dagar. Mitt progesteron från 26 till 88 till >130 och sen till 74 inom loppet av en vecka. Korrelerar med kajko immunförsvar. Jag var jätteorolig för mina låga hormonvärden just innan ET. Kroppen och immunförsvaret repade sig dock och hormonerna steg inför transfer. Men sen sjönk de igen när immunförsvaret började svaja. Har tydligen ett virus som stör. Nu har jag slutat allt utom prednisolone som jag trappar ner och svettas massor, så något är det allt i min kropp som immunförsvaret försöker bekämpa. Puhh, det är inte lätt att ha koll på allt och hur det hänger ihop. Dr D är verkligen en klippa, fullaste förtroendet för honom. Hoppas du får bra hjälp. Stort lycka till och kram
  • Ananda Balaganapati
    AnnC skrev 2015-07-23 14:02:08 följande:

    Ni som har behandlats med antibiotika, hur har det känts för er? Jag har ofta haft nån slags lätt uvi känsla, speciellt efter mens. Nu är jag på min 7:e antibiotika dag, på äl+4 och det känns som att jag nån slags inflammation i livmodern. Kan det vara antibiotikan som verkar? Fast tycker ju egentligen det borde va tvärtom att det inte känns. Eller kan det vara pga svampen?
    Det är inte mycket med mig just nu :( känner mig uppgiven på allt!!


    Förstår dig... Det är jobbigt med allt. Inte riktigt veta och inte må riktigt bra. Jag tog en dunderkur antibiotika tidigt i våras för hidden C. Det kändes bra under kuren, men sen fick jag både svamp och magen rasade. Inte fått bukt med den sedan dess. Har väldigt känslig mage pga historia med infektioner (parasiter). Kombon antibiotika och sen prednisolone och immundämpande mediciner på det, var ingen framgångsfaktor i mitt fall. Usch, nu vill jag bara sluta med allt och låta kroppen återhämta sig och få en chans att självläka. Boosta med mycket probiotika, c-citamin, träning, yoga och mediation. Stor kram och kraft till dig
  • Ananda Balaganapati
    AnnC skrev 2015-07-23 19:26:09 följande:

    Nä det kanske inte är en bra kombo för mig heller... Känns som man pressar kroppen för mycket med allt. Tog du också ery-max Ananda? Jag har 18 dagar kvar på kuren! Hur ska detta gå om jag redan nu känner att allt är galet?? Mailade serum nyss får se vad de svarar. Känns inte alls bra!!

    Men vet nån om det är svampen som kan göra att det känns som inflammation i livmoder,? Det typ ilar. Och hur påverkar det fertiliteten?? lär ju inte bli plus denna månaden!


    Jag tror jag definitivt pressat min kropp för mycket. Först antibiotikakur från Serum med följande dunderkurmix med Azithromycin och Doxycycline. Sen immundämpande inför försök 1 och sen örtkur för candida i tarmarna mellan försöken och sen immundämpande igen inför försök 2. Jag har tappat över 5 kg på kort tid, har kontinuerliga svettningar, orolig lös mage osv. Magen har fått för mycket stryk. Den har ballat ur tidigare när jag tagit för mycket antibiotika. Dr D är inte så glad för starka antibiotikakurer. När han ordinerar antibiotika är det bara några dagar och med försiktighet. Jag gjorde det på eget bevåg efter ordination från Serum efter infektionstesterna.

    Ingen aning om svampen. Låter inte bra. Jag har massor av vita flytningar, men inget annat just nu. Ska köra igång Canesten idag. Har testat Lactal Balans i en vecka men det har inte räckt.
  • Ananda Balaganapati
    mom2012 skrev 2015-07-23 16:49:41 följande:
    Jag har kontaktat honom för han verkar mer samarbetsvillig än Serum på vårt upplägg där vi gör IVF på hemmakliniken (som inte tar ansvar för immune-biten).

    Tack för mycket bra info.
    Kul! Lycka till
  • Ananda Balaganapati

    Jag tog 20 mg prednisolone, 1 fragmin/dag, babyaspirin (100 mg), IL vid behov. Tog 8 fram till testdag. Tog även neupogen 0.15/dag. Ordinationen kan justeras beroende på provsvaren.


    xxx4 skrev 2015-07-23 22:24:30 följande:

    Väntar fortfarande på svar från mensblodprovet. Blir lite orolig då jag läser om alla som behövt ta mycket antibiotika o blivit dåliga i magen mm. Själv måste jag ju vara försiktig men antibiotika för min tarm o mage. Självklrt vill man göra allt för att lyckas men hoppas jag slipper.

    För er som fått immunsupport/behandling av Dr D hur mycket prednisilon o fragmin o trombyl ordinerar han vid ÄD? Vet att han även ordinerar IL olika mängd beroende på vad blodprover visar o i vissa fall starkare immunhämmande medicin.


  • Ananda Balaganapati
    mom2012 skrev 2015-07-23 23:04:28 följande:

    Hur förhöjda va era nk killer cells mm på immunologiska testerna?


    Kollat mitt resultat och det finns 11 olika mätvärden under NK cell Inihibition Panel. Förhöjda %CD 19 (13.6) som är NK celler och förhöjda TNF-a (35.9). Tog dem för snart två år sen.
  • Ananda Balaganapati
    AnnC skrev 2015-07-24 08:12:03 följande:
    Vad är det för örtkur?
    Har inte berättat för dr D än om mitt resultat från serum eller min antibiotika kur. Svårt att veta vem man ska lyssna på. Tycker ju själv 25 dagar är väldigt långt men man vill ju verkligen bli av med ureaplasman

    Har du svampen hela tiden eller är det återkommande? Har du provat de orala tabletterna, minns inte vad de hette. Hoppas canesten hjälper för dig!
    Jag tog nejlika/malörtblandning i form av droppar mot svamp i tarmarna (4 v). Blev även rekommenderad grapefruktkärnexktrakt. Jag har aldrig tidigare haft problem med svamp. Den kom efter antibiotikakuren, säkert i kombination med prednisolone. Den vaginala kom två dagar innan ET. Upptäcktes vid ultraljudet. Ett tecken på att mitt immunförsvar svängde snabbt. Fick både kraftiga diarrér och svamp samtidigt. Har inte testat de orala tabletterna. Påbörjade Canesten igår, hoppas hoppas... Kosten superviktig. Svälta ut dem. Inget socker, vetemjöl, jäst, svamp, yoghurt eller snabba kolhydrater. Även läst att svamp tyvärr göds av soja och progesteron. Olivolja, kokosolja, tranbär, granatäpple mm  är svampdödande.

    Ja, 25 dagar är lång tid. De blev förvånade på apoteket när jag hämtade ut antibiotikan och tyckte jag skulle vara försiktig. Var själv tveksam, men valde till slut att köra hela kuren, vilket jag ångrar. Allt gott i tarmarna dog. Måste preppa ordentligt med probitioka och annat under tiden. Hoppas du hittar medlet som Redan tipsar om.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!