• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Nån som vet om det är någon fara att äta antidep medicinen sertralin ihop med penys antibiotika??? Jag läste något om att viss antibiotika hämmar bla bla och kan ge överdos... Mega hypokondri här just nu när jag ätit båda medicinerna.

  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2013-03-30 10:47:57 följande:
    Vet dessvärre inte, ring 1177 och fråga!

    Zinfandel skrev 2013-03-30 10:47:57 följande:
    Vet dessvärre inte, ring 1177 och fråga!

    Tack dom hänvisade bara till att fråga på ett apotek för dom hade ingen kunskap om mediciner, så skickade iväg killen till ett jouröppet apoteket sa dom att det var lugnt när man inte äter så höga doser, tydligen kan knarkare boosta liksom med den antibiotikan så det kan bli en form av överdos men det gäller högre mängder. Usch otäckt ändå men samtidigt ska dom väll ha koll på apoteken när man frågar om sina läkemedlen.. Skrev till peny med och frågade. Sorry för att det blir dubbelt vet inte varför på ipaden och kan inte heller svara på mail. Glad påsk allihopa!
  • Vilaa

    che71 skrev 2013-04-03 08:21:58 följande:
    Fick precis samtal från läkaren på VC att de inte kan hjälpa mig med IL droppsättning mer.Gråter
    ssk gick alltså till chefen o klagade o sen fick min läkare säkert bannor att det inte är vetenskapligt beprövat o allt sånt, så nu drar han sig ur,men fortsätter hjälpa med blodprovsremisser i alla fall.

    Men jag förstår inte riktigt det här, om IL bara är näring och helt ofarligt som många säger här i tråden, hur kan man då inte vilja ge det? Svaret är då att det inte är vetenskapligt beprövat? Bevisat?
    För det är ju massor av ordinationer man ger till tex upprepade missfall som inte är bevisat, som tex trombyl som man fortfarande forskar på, progestron är också en sån där "vet inte om det funkar men slänger in ändå" och egentligen prednisolon med, svenska läkare vet inte riktigt om det fungerar men prövar ändå, varför då inte pröva il? Det måste ju ligga något i just det där med il som är så dramatiskt?
    Inom vården ger man också cytotec fast det inte är godkännt för att få ut missfall, man använder det för att sätta igång förlossningar fast det inte är godkännt för det eller beprövat, så jag förstår inte riktigt vad det är med detta il som sätter igång sådran rabalder.
    TWH: Vad är senaste från Sös? Vad säger dom om IL på sin klinik?
  • Vilaa

    Har snart ätit klart min antibiotika kur från Peny men känner tyvärr ingen skillnad =( Tycker det luktar lite illa fortfarande, främst vid sexuell aktivitet och vid mens. Men kanske blir bättre när jag ätit klart helt.

  • Vilaa
    cff skrev 2013-04-13 08:35:13 följande:



    Jag gjorde en sökning på www.janusinfo.se (Stockholms läns landstings öppna gratistjänst där man kan söka på interaktioner - man behöver bara registrera ett konto - gratis och öppet för privatpersoner) och där kom inga interaktioner mellan Trombyl och Fragmin upp (gå gärna in och kolla på siten).

     Tack, reggade mig där, smidigt! Men va fan både Fragmin och trombyl integrerar med min antidep Sertralin =( Hmm.... Inre blödningar lät ju sådär..
  • Vilaa
    stumpan81 skrev 2013-04-10 20:06:03 följande:
    vilaa: jag blev av med mina infektioner efter en kur, men efter några månader hade det blossat upp igen så jag fick ta ytterligare en. Nu ska jag ta en kur vid nästa graviditet också, det brukar visst kunna blossa upp då. Det är inte säkert att man kan bli helt fri från det någonsin, känns inte så kul.

    Hmm, det sa Peny inget om till mig. Bara äta 20 dagar och sen frisk typ...
    stumpan81 skrev 2013-04-10 19:11:58 följande:
    Vilaa: tycker också att det luktar från mitt underliv främst vid sex och efter mens, trots ab-kur från peny. Tycker också att mitt kiss luktar dåligt(jag har inte uvi).
     Ja, det luktar inge bra här.. Trots 20 dagar antibiotika från Peny =( Vad är nästa steg då? Bakteriell vaginos hos Ludmilla? Fast fick inte utslag på det när jag testade hos Peny, så vad fan är vajsigt med mitt underliv dåra?
  • Vilaa
    EmmaoPer skrev 2013-04-10 22:58:41 följande:
    Svarade just på ett annat inlägg, har din sambo tagit antibiotika samtidigt?

    Ja, vi har ätit kuren ihop. Men fick inte utslag på vaginos, utan bara på ureaplasma.
  • Vilaa
    TWH skrev 2013-04-10 22:05:24 följande:
    Vi är alla olika när det gäller varför vi vill ta prover och vad vi vill ha dem till. Om man har DQ alpha problematik så syns det inte i blodprover som tas när man inte är gravid, eftersom immunförsvaret endast går igång då du har graviditet på gång. Jag har tänkt att ta blodprover när jag inte är gravid längre för att se om jag har höga nk celler även då. För mig var det en stor lättnad att få reda på orsaken till alla missfall. Jag fick ju dessutom ett missfall m den graviditetemn så då var jag tacksam i efterhand att vi hade tagit proverna. Jag har försökt tjata på svenska läkare att ta prover när jag har varit gravid och inte efteråt men ingen har velat då de har sagt att vi ändå inget kan göra!? Oktaviakliniken gick dock med på att ta sköldkörtelprover i samband m ett missfall och där visade sig mkt riktigt förhöjda värden varpå min vanliga läkare ordinerade levaxin, det hade jag aldrig fått då samtliga prover mellan graviditeter visat perfekta värden. ❤

    Konstigt det är med sjukvården, jag tog alla mina missfallsprover när jag redan var gravid!! (förutom amh värde och koll så man har ägglossning ordentligt) Och skulle vilja ta om dom nu när jag inte är gravid och se om något är annorlunda efter det gått 2,3 år sedan? Men fick höra att det inte gjorde något att jag tog mina tester som gravid.. ;)
  • Vilaa
    TWH skrev 2013-04-14 22:02:32 följande:
    Ja, verkligen skumt, var det vår förra gemensamma läkare som gjorde din utredning? Den visade inget va?

    Nä, det var sös gynmottagning. Inga fel hittades nej =(
  • Vilaa
    che71: Jag är hemskt ledsen, vet för väl hur det känns!! Jag tror tyvärr att inte se något i vecka 8+2 inte är bra. Men dom alltid vill vänta en vecka ändå, så det har ju sina andledningar, det kan ju vara något som gömmer sig? Men jag vet hur hopplöst det känns och för mig skulle det vara över vid ett vul så pass sent ändå.. =( Du har några jobbiga dagar framför dig, men bäst att vänta in extra vul ändå!
    Kanske kan du även söka någon annans utlåtande redan nu? i v 9 som du är så ska det inte vara några problem att få till ett ultraljud hos någon mer, är man tidigare vill dom inte gärna titta liksom. Sen är det ju olika på ultraljudsapparter, det kan ju vara en idé att söka till ytterligare en också. Det är jätte stor skillnad på den min nya gynekolog har mot de vi sett på sjukhuset!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!