• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    ....Ett sista Wiiiieeee och tack till pionärerna i denna tråd som banar väg för oss andra Hjärta

  • Vilaa
    che71 skrev 2013-03-08 06:25:43 följande:
    Fast det är ju inte samma sak. Han kan tänka sig att skriva ut så att det inte blir så krångligt med grekisk recept på svenskt apotek. Sen håller ju Dr D i själva behandlingen, när o hur mycket. Vet inte om de är redo för det stora steget. En helt vanligt VC läkare, ingen fertilitetsexpert alltså. Vet inte ens om de tror på denna behandling egentligen, men jag är så glad att de ställer upp o fixar det till mig, så att jag kan få Dr Ds ordination.

    Jag menade främst sös gynklinik :) när jag gick på sös var det inte tal om annat än trombyl för missfallsbehandling.
  • Vilaa
    TWH skrev 2013-03-08 09:51:59 följande:
    Vilaa, tyvärr åär det som Che skriver, att Sös ordinerar inte il utan de följer dr Ds ordination vilket gör att de är beroende av att vi har varit i Aten. Däremot så håller läkaren på att läsa in sig på området så det bådar kort för framtiden! Vilaa, jag undrar om inte du kan ta ett telefonsamtal med dr D, ta blodprover i Sverige och sedan få ordinering.
    Åhh okej.. Var lite snabb i min glädje där.
    Nä men jag åker nog helst och träffar Dr D så det blir helt rätt, om man måste det. Alltså grejen är att visst vi skulle säkert kunna låna oss till pengar och satsa på det här men iochmed min sambos olycka och det så är våran ekonomi så osäker, det är ständigt strul med försäkringsbolag och försäkringskassa, hade han jobbat som vanligt och man hade vetat att lönen kommer in varje månad hade man kunnat satsa på ett annat sätt.. Men just nu är det jätte mycket pengar för oss för vi ligger efter med allt när hela livet vändes upp och ner. Men då vet jag i alla fall att det finns hjälp att få när man kommer tillbaks till Sverige med ildroppet och mediciner, så det är alltid något =)

    Dessutom har jag ju äntligen tagit och satsas på att skicka mensprovet, och jag tycker faktiskt att det senaste året har något inte varit som det ska där nere, jag har aldrig luktat innan men nu tycker jag det luktar dåligt där nere jämt, det känns liksom inge bra.. Behöver nog en antibiotika kur. Så jag börjar i den änden och så får vi se =)       
  • Vilaa
    Lotus13 skrev 2013-03-08 09:55:21 följande:
    Nej tyvärr, SÖS kan inte hålla i en immunbehandling eller skriva ut IL utan ordination från Dr D eller någon av de andra utländska läkarna. Jag och TWH skrev om detta tidigare i tråden om vår läkare som har ett intresse av detta med immunologi och håller på och läser på om det då hon inte har så mycket kunskaper ännu. Hon kanske skulle vilja träffa fler i vår sits men vi skulle återkomma i så fall:)

    Men det är i alla fall ett stort steg från att inte skriva ut alls, att alltså en gyn på sös lyssnar på ordination från en utländsk doktor. Då krävs det "bara" ett besök där för att sedan få hjälp här hemma. Förut har det ju varit lönlöst.
  • Vilaa

    Vet nån hur lång tid det brukar ta att penny får mensblodet? Jag skickade i måndags och hade hoppats att hon skulle få provet idag, skickade det ju med vanligpost så oroar mig att det ska ha kommit bort. Och om annat klarar det att ligga i posten över helgen och så?

  • Vilaa

    Förlåt om jag upptar er tråd, jag som inte ens varit i aten.. eller på väg dit..
    Känns bara som att jag är så trött på allt. Orken är nästan slut. Jag har hängt på familjeliv i 3 år och hela tiden varit ute efter medicin som ska hjälpa mig,  först var det levaxin, sen trombylen jag trodde var lösningen, sen efter mycket tjat på läkare progestron som jag trodde skulle hjälpa oss. Fler besök på gynakuten än jag vill räkna, har väll en journal där som en jäkla bibel. Sen besök hos mer eller mindre underliga (dyra och privata) doktorer i jakt på prednisolon som skulle göra underverk inbillade jag mig.. Sen äntligen napp hos missfallsspecialist och fick Fragmin och prednisolon och hela fadderuttan, sen ändå ingen lycka.. Sen massa andra "bra att äta" naturläkemedel, vitaminer osv.. Det blir svårt att känna att man vågar få ihop flera tusen för Aten och ytterligare en medicin.. =( 

    Förstår att ni andra också lagt ner pengar, tid och mycket känslomässig smärta i allt.. Så jäkla jobbigt.   

  • Vilaa

    Ahhh.... Jag mailade Serum igår och dom hade inte fått mitt prov =( Skickade förra måndagen.. Tror ni något hänt med posten??? Blir så stressad av sånt här! Kräks

  • Vilaa

    Nu hade det kommit =)  (Alltså ni förstår att jag inte kommer klara det här med Dr D om han är svår på att svara på mail med tanke på mitt kontrollbehov? Drömmer)

    Men hur betalar man då? Jag har Swedbank men fattar 0, ska jag översätta det till svenska kronor?  

  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2013-03-12 14:03:19 följande:
    Vilaa: betala i euro!

    Skogsbruden: åh jag vet precis! Jag låg hela dagen i sjukhussängen och väntade på operation när jag till slut fick veta att den var inställd pga akutfall.. Som tur var kom det ett återbud dagen därpå så jag kunde opereras då. 

    TWH: jag tror att frågan var "utredningen" och då tror jag att Angels och kanske andra vill veta vad allt kostar och inte bara proverna så drygt 20´ ligger det väl på nuförtiden?

    Tack =) Det stog rätt bra nu hur man gjorde så nu skulle jag bara vänta i 2 timmar på att banken skulle verifiera mottagaren och sen försöka betala. Håller tummarna för att jag lyckats göra rätt, är ju fan efterbliven när det gäller sånt här =(
  • Vilaa

    1,7 hade jag i TSH sist, och äter 75 mg om dagen, min endokrinolog tycker det värdet är perfekt. Min gyn tycker man kan pressa det lite mer åt 1 hållet. Jag har blivit gravid när jag haft runt 1.5-2.5, det brukar skjuta upp fort när man blir gravid. Mensprovet ivägskickat nu och det är betalt =) (Hoppas jag jag lyckades med haha)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!