• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    En annan sak jag tänkte skriva om här hittade jag i en läkartidning när jag var med sambon till sjukan häromdagen. Som jag skrev så har han tyvärr råkat ut för en allvarlig olycka så blir mycket kontakt med sjukvården och väntan i olika väntrum, då läste jag detta: På postpoliomottagningen vid danderyds sjukhus har man under flera år get immunglobulin intravenöst till patienter med postpolio. Det är fortfarande den enda medicinska behandlingen av postpolio som finns. Självklart är det viktigt att ta reda på vilka som har störst förutsättningar att få ett gott resultat av behandlingen. Det är ju onödigt att behandla patienter som inte har någon nytta av behandlingen. Man har studerat effekterna av behandlingen hos 113 patienter för att ta reda på vad som karakteriserar dom som svarar bra på behandlingen. Xepol är det som ges där och dom som har postpolio har en pågående inflammation i kroppen liksom.. Ja massa sånt stog det och att det var ett svenskt läkemedel, det stog inget om negativa eller farliga bieffekter. Men visst är det det man funderat kring också till missfall och fertilitet? Det är väll ivig? Eller är jag helt ute och cyklar? Men när alla mediciner finns här i sverige varför kan man inte testa iallafall suck.

  • Vilaa
    Lotus13 skrev 2013-02-14 11:05:55 följande:
    Ninnin: Varsågod! Hade du någon fråga om TNF förut? Jag träffade en läkare i förra veckan som ska hjälpa mig med IL, FBC och annatGlad Och det hon sa, som var väldigt intressant, var att man har kollat/kollar på detta med TNF här i Sverige. Hon är väldigt intresserad av detta med immunologi och fertilitet (samma läkare som TWH har nämnt tidigare) och har gjort något litet arbete själv om detta och är intresserad av att lära sig mer. Tyvärr hade vi inte så mycket tid då så att jag kunde fråga mer om det som har gjorts eller görs i Sverige men ska göra det nästa gång tänkte jag. Men det lät på henne som att man är på gång med något även härFlört Däremot vet hon inte så mycket om NK celler men är väldigt intresserad av även detGlad Och som TWH nämnde tidigare så håller hon på och läser in sig om allt detta, jippiGlad

    Låter underbart! Har inte råd med Aten, vad kan hon hjälpa en med? Kommer sös ge en gratis IL då? I "värsta" fall behöver man åka till Aten ändå för att få diagnosen men sen IL på sös?
  • Vilaa
    förväntansfull skrev 2013-02-26 07:13:18 följande:
    Hej!
    Har gjort flera ivf och varit hos Dr D. Läser att många köper intralipiddropp hos Dr D. Jag har fått  alla mina mediciner både som ivfkliniken ordinerat och Dr D ordinerat utskrivet av  gynekolog i Sverige så att det går på högkostnadsskyddet,trots min höga ålder, snart 46. Är det någon som behöver hans info så kan jag inboxa. Lyckat till allihopa i tråden.!
    Jag tar hemskt gärna info =)
  • Vilaa

    Twh vad duktig du är som fixar för vår sak :) och att det verkligen fungerat för dig!!! Avundsjuk blir jag..fast inte missunsam :) Jag vill åka till aten nu men måste ta lån om vi ska ha råd, ekonomin är rätt körd i botten sen olyckan då båda är sjukskrivna i olika grad. Därför behöver jag sen veta att allt fungerar här hemma sen med mediciner osv. Har testat att sexa lite nu men än så länge tyvärr inte napp, får bara hålla tummarna att det inte ska börja strula på den fronten med ovanpå allt annat..

  • Vilaa

    Hur får man medicinen här i sverige om peny hittar något? Ninnin, fick du mitt mail? Tycker familjeliv strular jämt när jag har ipaden. Mitt urin luktar också :(

  • Vilaa

    Jag har ju faktiskt mens nu.. Hur gör man? Det står ju pån zins sida men funkar vanlig post eller bättre med feedex? Hur betalar man? Håller det sig när man skickar?

  • Vilaa

    Har mailat peny nu iallafall men exakt hur gör jag med skickning och betalning? Och hur får jag medicinen?

  • Vilaa

    Enligt svar från Peny kan dom skicka recept på medicinen, kommer det funka att ta ut då? Eller ska jag be om att dom skickar medicinen? Om jag nu har något, men det misstänker jag att jag har.
    Ninnin: Jäkla ipad, om nån annan saknar svar från mig får ni hojta till =)

    Tror jag väntar till på söndag, borde ha mens då med, känns bra att börja med något konkret som inte är alltför dyrt och krångligt att ordna =)     

  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2013-03-01 08:34:04 följande:
    Ja de flesta i alla fall.

    Vi har skrivit mycket om detta med recept tidigare.

    Det måste vara original, mail funkar inte. Läkarens namn, adress, telenr osv. Patientens namn, personnummer osv. Läkemedlet måste finnas på FASS, ordination, mängd måste tydligt anges.  

    Inget i Sverige är "bara att" men det går efter ett antal om & men Flört 

    Men då kan inte peny maila recept då alltså?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!