• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    NinaCamilla skrev 2013-10-25 18:56:39 följande:
    Aylak: Jag får Fragmin,IL, Prednisolon och baby aspirin vid ÄD i Grekland. Det verkar vara samma som ni andra får vid ivf. Jag kollar med Peny om hon kan ge mig nån slags follow up vid graviditet.
    Och samma vid "spontana" försök. Intressant att hon använder samma!! När blir nästa ÄD? Lycka till!
    Cathy skrev 2013-10-25 18:36:28 följande:
    lill; och ja, cytotec används inte för dess skonsamhet utan för dess kostnadseffektivitet. Man vill göra så få skrapningar som möjligt för att hålla nere kostnaden. (säger inte att skrapning är bra, den har sina nackdelar men att låta patienten går omkring med ett MA för att man villl spara - det är inte etiskt rätt!).
    Nej, det låter verkligen inte etiskt rätt. Jag blir mörkrädd ju mer som uppdagas om vårdSverige, både här och i andra sammanhang. Min underbara grannes bror dog häromdagen av gallstensanfall (!) som de inte tog på allvar och behandlade i tid. Gråter Å samma sak hade hänt bara två veckor tidigare på samma ställe... Vad är det som händer???????
    leah2012 skrev 2013-10-25 18:35:26 följande:
    Så härligt att höra att flera verkar lyckas! Jag har aldrig sett ett plus.
    Låt oss hoppas ihop att vi båda plussar för första gången snart!!


    Tack snälla Strumpan! Är också nyfiken på hur många och hur ofta du fått ta IL...
  • aylak
    NinaCamilla skrev 2013-10-26 00:15:20 följande:
    Aylak: Jag har nedreglingsperiod på 4 mån pga.endo så att Jan eller Feb gör vi ett försök.
    Då håller vi tummarna inför nästa år!

    Stort tack Strumpan för att du delar med dig!! Känns skönt att veta lite hur det fungerat för dem vars fotspår jag följer. Hur ofta fick du IL och annan medicin innan graviditet och när i cykeln?  

    Trevlig lördagskväll till er alla! 
  • aylak
    lelle75 skrev 2013-10-27 09:19:11 följande:
    Läste en artikel om att D-vitamin ska vara bra, är det ngt er läkare har sagt till om?

    illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitami...

    Har ni några andra knep så dela gärna med er! 
    Intressant lelle! Mina lägsta leukocytvärden någonsin (första gången inom normalvärdet) uppmättes 2010 samtidigt som jag fick en hög dos D-vitamin av min näringsterapeut. Då mådde jag också bättre än på många år (CFS). Har tyvärr inga fler knep än de som redan listas - Lycka till!!

    Fenan: Grattis till graviditeten!! Försök att inte oroa dig! Stor kram!

    Glad

    che: Grattis till 30% 
  • aylak
    Skogsbruden skrev 2013-10-27 13:34:46 följande:
    Ursäkta att jag tjatar om Cytotec, men nu är jag riktigt förbannad. Ni kanske har sett senaste dagarna att 8 av 10 förlossningsavdelningar använder det för att sätta igång förlossningar fast Läkemedelsverket inte stödjer det och det kan ge livmoderbristningar. De intervjuade chefen för Karolinskas förlossningsavdelning på radio precis och då försvarade hon sig med att hur många läkemedel som helst används för andra indikationer än de som de är avsedda för så det är inget man kan gå efter. Va!? Varför i h-e är det då så viktigt att göra det med IL av alla läkemedel!? Det är ju inte så heller att de upplyser patienterna om att det finns andra alternativ eller att det är kontroversiellt, så de flesta vet nog inte ens att de får en medicin som inte är avsedd för deras problem. Det visste inte jag vid min MA, de bara gav mig en tablett. Vi är ju ovanligt upplysta om vad vi tänker göra med vår kropp. Mer pålästa patienter får de väl leta efter. Nu känns det bättre, var tvungen att få ur mig lite ilska.
    Bra att du "tjatar" om Cytotec - det är ju helt förskräckligt. Det finns ju tydligen andra bra alternativa mediciner, men de är dyrare....
    Förmodligen är det väl där skon klämmer. Det kostar lite, men ändock kostar det, för sjukvården att sätta droppet. Om man då kan drämma till med lite "vetenskap och beprövad erfarenhet" och avvisa patienten så kostar det noll (iaf för den avdelningens budget). 
    Fega skitläkare som inte står upp för sina patienter!!!!!!!!
     
  • aylak
    blåvingen skrev 2013-10-27 12:16:58 följande:
    Är så orolig så jag håller på att gå sönder, igår fick jag plus på Stickan, jag har bara hunnit få ett IL-dropp, är uppe i 25 mg prednisolon, men känner att febern hela tiden håller på att bryta igenom, var uppe på 38'grader för en timma sedan. Christinakliniken ville inte sätta droppet utan en medicinsk plan från Dr G och VC-centralen vägrade efter att ha först blivit lovad, skall prova att ta en telefonkonsultation med honom imorgon och försöka få Neupogen utskrivet ni som har haft det kan det hjälpa mot låga vården på LAD- testet. Nervig!
    Grattis till plusset! Hoppas du snart får tag på dr G så det ordnar sig med droppet. Försök ta det lugnt så länge! KRAM
  • aylak

    Louise Follin: 0752-47 33 01 (47 30 00-reception)

    Det var jag som jagat socialstyrelsen. Jaga gärna vidare!! 

  • aylak

    Väntar nu på mina blodprovssvar för att skicka ner till dr D. Han vill också gärna veta om man känner sig gravid. Stön, jag har aldrig plussat så jag vet ju inte riktigt hur det ska kännas... Är så himla förvirrad!?! Har känt av som ett hårt tryck på en punkt (livmodern) tidigare när jag trott att jag varit gravid, samtidigt som tårarna bara börjat spruta av sig självt också influensakänsla på det -  och det tyckte dr D lät som en "correct description". Men nu...

    Jag har VÄRSTA MOLVÄRKEN, känner av ett mild tryck i livmoderområdet (men inte så där på en punkt) konstant sen igår morses och brösten är blytunga, men jag är bara på cykeldag 21 och min temphöjning kom natten till dag 17 (även om äl-känsla redan dag 14). Det verkar väldigt jättetidigt! Vad jag än gör känner jag av både livmoder och bröst HELA TIDEN. Som om hela jag bara består av de två delarna.
    En vanlig cykel känner jag inget alls som liknar detta, förutom obehag i livmodern några dagar innan mens.

    Känner mig så löjlig, så himla löjlig.  Vet inte riktigt varför... Kanske efter alla svenska läkares hån över mina beskrivningar. Igår var jag så trött att jag mest låg ner hela dagen, så jag är lite av ett vrak. Ursäkta mitt förvirrade inlägg!! Finns det någon som känner igen sig?

     

  • aylak
    Bars skrev 2013-10-28 12:58:14 följande:
    Hej Aylak, molande värk har betytt gravid för mig och så beskriver många av mina gravida väninnor det också. 
    Tack snälla Bars! Jag hoppas så oerhört, men är emotionellt helt labil Skämsoch freakar ut. Sitter som på nålar och väntar på mina provsvar så jag kan kontakta dr D. Tack!
  • aylak

    blåvingen: Har du fått tag i dr G och fått en behandlingsplan? Lite IL kanske kan hjälpa den goda sidan.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!