• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Pratade med dr D idag, kändes mycket bra, och fick senare min behandlingsplan, men då blev jag så osäker på ett par grejer. Hjälp, please! Jag får kanske kontakta honom, men vill inte gärna bombardera med dumma frågor - så om ni vet svaret på något av nedanstående får ni jättejättegärna hjälpa.

    1)
    När vi pratades vid och han frågade om äl sa jag att den varierar lite, från cykeldag 13-16. Sen skrev han i behandlingsplanen att jag ska ta IL dag 14-17 - Vill han att jag ska ta IL-droppet direkt EFTER äl, eller är det helt irrelevant och bara viktigt att jag tar det ungefär vid äl?
    Likadant med prednisolon.
    Kan medicinerna påverka äl om man tar dem för tidigt?

    2)
    Vidare vill han att jag ska ta fiskolja "Fish oil supplement capsules 1500 mg - start from now, twice a day." För alla övriga preparat har han skrivit på ett annat sätt så jag blev lite osäker. Menar han 1500 mg x 2 = tot  3000 mg per dag eller ska det totalt vara 1500 mg och uppdelat på två tillfällen? Vad har ni fått för rekommendation?

    3)
    Också står det att jag några dagar efter droppet ska ta "FBC with the LYMFOCYTER count". Vad är det? Jag är så osäker på vad som är rätt. Han verkade nöjd med det förra jag tog, men då saknas ändå mycket av det som finns med i excelfilen jag nu fått att fylla i.

    4)
    Också det där med excelfilen. Jag har kolumner för cykeldag 1-14, sen börjar det om. Det står PROGERSTERONE day 0 och sen dag1-dag21. Jag får inte progesteron i min behandling? Min första tanke var att bara göra om filen och skriva in cykeldag 1-30 och sen fylla i efter bästa förmåga.

    Oj, förlåt nu blev det väldigt många frågor. Är kanske lite trött efter två nätter med lite sömn och långa resor... Flört  Tack för att ni orkade läsa hela harrangen!

  • aylak

    Tack snälla Maxad, Angel och mum för hjälpen!  Glad

    Dr D har inte bett mig ta progesteronprov. Det står progesteron både längst ner till vänster under övriga blodprover, högre upp till vänster under medicinerna samt överst i den 17e kolumnen. Men han har inte nämnt något om progesteronmedicin och det står inte med på textfilen med info och listan över mediciner. Jag tror jag sonika gör om filen så den passar min behandling.

    Vill man ta IL och pred tidigt för att det ska hinna verka ordentligt, är det så du tänker Maxad?

  • aylak

    Tack che för all bra värdefull info - såg inte ditt inlägg igår, det bara rasslade till med inlägg i tråden vid den tiden. TACK!

  • aylak

    Tack Maxad! Jag är rätt känslig för kortison. Har tidigare vid hypo-behandlingen fått hydrokortison i låga doser och reagerat på det. Dr D vet om det så jag tror att det är därför han vill att jag "bara" ska ta det halva månaden. Håller med om att det är jättesvårt när man inte vet vad som är bäst för en själv! Försöker se första månaden på behandling som en provmånad.

  • aylak

    Jag har en liten fråga till om behandlingsplanen, det är lite oklart om jag ska ta Baby aspirin med start cykeldag 22 eller om jag ska ta hela cykeln. Hur ser er plan ut?

    Tack snälla söta ni som hjälper till så mycket!!!!!!! 

  • aylak

    Blingbling: Förstår hur du känner dig. Stor kram.

    Det är för illa att svenska läkare förvrider begreppet "vetenskap och beprövad erfarenhet" så till den milda grad att vetenskapens kärna helt urvattnas - det unika med just vetenskapen är ju intentionen att ständigt ompröva och uppdatera sina teorier. Men inom läkarvetenskapen och särskilt i Sverige har man klantat till det fullständigt så att det i princip blir omöjligt att ompröva teorier på annat sätt än i stora och dyra randomiserade dubbelblinda placebo studier. Vård som kräver individualiserad läkekonst är svårare att studera på just det sättet och då blir vi sonika helt utan behandling för att våra läkare inte orkar läsa in sig och resonera logiskt. Skärpning läkarSverige!!!

  • aylak

    Dr D använder sig inte av LiT eller gjorde iaf inte när vi var nere förra veckan.
    Vi fick också faktura några dagar senare och betalade bara en registreringsavgift i receptionen på 15 euro.
    Katt12: Maila igen och be om betalningsuppgifter istället. Vi kunde betala fakturan via vår internetbank, men det tog ett par dagar. Annars kanske du kan ordna det på Forex eller liknande och ta pengarna med dig. Lycka till!

    Hej blåvingen!
    Varma kramar till dig. Jag kan inte besvara så många av dina frågor, men som jag förstår dr D och min behandling så står IL för den största effekten och Prednisolon och blodförtunnande är kompletterande. Behandlingen är individualiserad så det kanske också kan ta ett tag för dr D att tolka hur just din eller min kropp svarar på behandlingen, doser och intervaller. Kram

  • aylak
    blåvingen skrev 2013-10-17 19:24:30 följande:
    Hade mitt fjärde eller femte missfall i fredags, ringde till Grekland i måndags men då var inte Dr D inne på mottagningen, ringde till London och fick en tid igår. Var i London och betalade en liten förmögenhet i samband med alla blodprov och konsultation hos Dr Gorgy, för mig och min pojkvän fick mitt första IL-dropp. De har sänkt priset på Intralipid numera kostar det 275 pund och en konsultation kostar 1900 pund  Fick även recept på IL, Prednisolon 25 mg och Clexane, men inga apotek hade det i lager, har en liten burk kvar från Sverige, så ännu så länge klarar jag mig, men nu undrar jag, efterso doktorn var så svår att förstå:
    Om man använder IL , men inte för IVF, hur ofta skall man ta droppen? 
    Hur omvandlar fettemulsionen antikropparna i blodet, vill veta mer?
    Vet ni något apotek som kan ta emot recept från Dr Gorgy på IL?
    Vad säger ni till era vanliga gyn ang missfallsutredning i Sverige och utomlands?
    Teoretiskt hur skulle en penicillinkur (bredspektra) fungera på immunförsvaret
     
      
      
    Jättetråkigt att höra blåvingen!!!
    Jag får, som någon annan skrev, ta IL bara en gång i månaden precis vid ägglossningen och återkomma vid ev. gravkänsla.
    Tror inte riktigt att ens de läkare som arbetar med IL vet exakt hur det påverkar immunförsvaret, bara att det det gör det. Tror dr D beskrev det som att immunförsvaret typ ruskas om/ur sitt överaktiva sätt att fungera.
    Jag pratade med mitt apotek senast idag och enligt dem så ska recept skriva av läkare i EU-land kunna användas i Sverige, men att det är viktigt att medicinen som används också finns registrerat i Sverige och man få bara hämta ut medicin för tre månader framåt. 
  • aylak
    Skogsbruden skrev 2013-10-17 21:41:01 följande:
    Tänkte bara säga att i dag var vi på köns-UL i Linköping (vi ska få en flicka) och då berättade jag att vi tom åkt till Grekland för att få hjälp med att få barn. Då frågade han lite om mediciner etc även om han verkade tycka att det mesta som inte föll inom det svenska traditionella är humbug. När jag nämnde IL så hajade han till och sa att det var ju någon som hade varit där i huset och frågat om hjälp med det (utan att få det förstås) och då plötsligt blev han mer intresserad och ville veta namnet på kliniken och läkaren. Det nya kanske börjar dyka upp på så många ställen och från så många olika håll att de svenska läkarna inte kan värja sig längre.

    Min nya BM som verkar mycket öppen sa dessutom häromdagen när jag berättade att min svenska och grekiska läkare har kommit överens, att snart måste de svenska läkarna bli mer öppna. De har inget val. Det verkade som om hon tyckte att de sitter på lite för höga hästar för tillfället. Kändes bra när hon sa så. 
    He he, det kanske kan vara så att det bl.a. är lilla jag som härjat runt som en tok i Linköping. Har pratat med vansinnigt många människor, haft vårdlotsarna som ringt runt åt mig och pressat verksamhetschefen på min vårdcentral att ta kontakt med RMC två gånger ang. IL. Helt utan lycka dock, men gott att höra att karl iaf hajade till!! SkrattandeEtt pyttesteg för patienterna, men ett gigantiskt kliv för vitrockarna....
    Känner att jag gillar din BM skarpt, berätta gärna vem hon är.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!