Inlägg från: Anonym ("Micke") |Visa alla inlägg
  • Anonym ("Micke")

    Min fru bedrar mig - och jag är totalt lurad

    Flickanx2 skrev 2013-04-04 13:19:59 följande:
    Åh, jag lider med dig. Fy, så hemskt... har du inte sagt nåt till henne? Att du vet? Har inte läst hela tråden utan bara ditt inlägg och jag blev verkligen så lessen för din skull. Vet inte vad jag skulle ha gjort i ditt ställe men jag hade nog haft väldigt svårt för att inte ta upp det med henne. Det måste du nog, förr eller senare för såhär kan du inte ha det. Hoppas verkligen att det löser sig till det bättre för dig. Hur det än går... kram
    tack
  • Anonym ("Micke")

    som sagt....jag har inte haft tid att göra några uppdateringar här på ett bra tag och egentligen har jag det inte idag heller. Men bara en kort rapport.

    Vad har hänt sedan sist - en månad sedan?

    Vi har fortsatt att träffa vår terapeut och samtalet kretsar hela tiden runt min fru och hennes känsloliv, hennes behov och hur hon mår och känner. Terapeuten vägleder och min fru berättar. Om hur förvirrad hon är när det gäller närhet, sex och åtrå. När det gäller vad hon vill i livet. När det gäller andra män. Mig. Och om mycket annat. Det är inga pekpinnar eller förmaningar utan bara ett sätt att sakta "skala löken". Lager efter lager. Min fru har träffat "pappan" ibland under denna tid. Det vet jag därför hon har sagt det ibland när hon kommer hem sent. För några veckor sedan föreslog terapeuten att hon skulle sätta sig ner och på allvar reda ut med pappan hur hon känner och vad hon vill. Känna efter själv och låta det ta lite tid. Inte bara över en timma en kväll. Så min fru och pappan tog en kryssning till Helsingfors en helg strax efter det. Jag har frågat hur det gick och hon har bara sagt att "det gick bra". Men det är ju klart att jag fattar att dom  hade sex ombord på båten. Och även när dom träffats dom andra kvällarna. 

  • Anonym ("Micke")
    Anonym skrev 2013-04-20 14:13:26 följande:


    Håller med! Vad tycker du då TS? Vad känner du? Du finns ju också!!!!!! Din frus behov får stå för henne men DU då?
    Mina behov får stå tillbaka i den här processen heltenkelt.
  • Anonym ("Micke")
    Med Lem skrev 2013-04-26 07:08:03 följande:



    Och, enbart bedömt från din beskrivning, påstår jag att terapeuten egentligen räknat bort och slutat se dig som en komponent i processen. Byt terapeut! Den nuvarande sysslar med att hjälpa henne på din bekostnad.
    Lite så är det nog...men det är ju runt henne som all osäkerhet och vånda ligger så det är väl inte så konstigt att det är hon som är huvudkomponenten i processen och därmed också i fokus.
  • Anonym ("Micke")
    Anonym (insikt) skrev 2013-04-26 11:15:42 följande:
    TS. Menar du på fullaste allvar att du tolererar att din fru fortfarande träffar pappan regelbundet. Att hon får åka på kryssning med honom. Att hon får göra vad helst som faller henne in medan du sitter och väntar. På vad? Kan du verkligen leva ditt liv så här.
     
    Ja....jag gör det just nu i alla fall.

     
    Och var är kommunikationen? Det minsta du kan begära är att hon delar med sig av sina tankar, att hon berättar vad hon gör med pappan, vad de diskuterar. Hur kan du veta att hon  inte i just denna stund planerar att lämna dig?
    Helt bergsäker kan man väl aldrig vara men det här är en av frågorna vi har haft uppe i sessionerna med terapeuten och där har hon i alla fall klart och tydligt sagt att hon inte vill skiljas från mig.
    Och vad gör terapeuten för dig? Vad gör hon/han för att främja ert förhållande. Din beskrivning av terapeutens tillvägagångssätt låter mycket märkligt. Inget av det ni gör på mötena gör något för att främja er gemensamma relation. 
    Var finns du i allt det här? Vem tar hand om dig och dina känslor. Var finns ni och ert gemensamma liv? 
    Men hon (terapeuten) har beskrivit sitt arbetssätt så att hon känner in oss och efter att ha analyserat vårt inbördes spel väljer den väg som hon tror gagnar oss bäst. Alltså i det här fallet att kretsa samtalen runt min fru, hennes känslor och behov istället för att tvinga in mig och mitt perspektiv i ekvationen och då riskera att hon "tappar greppet" om min fru och de framsteg hon försöker nå där.

    Vårt gemensamma liv har vi ju. Det har inte försvunnit. Vi är tillsammans varje kväll (i stort) och de flesta helger. Vi gör saker tillsammans som de flesta par gör (förutom sex). Planerar semestrar, hem och hus osv...
     
  • Anonym ("Micke")
    Anonym (insikt) skrev 2013-04-26 14:02:45 följande:
    TS, det låter som om du för tillfället nöjer dig med situationen som den är. Att ni planerar semestrar tillsammans låter bra men jag undrar fortfarande om ni pratar om er relation - hemma. För ni några samtal om hur ni ser på framtiden. Har du gett henne någon deadline (det är tre månader sen du startade tråden)?

    Och din fru. Frågar hon hur DU mår. Vill hon veta hur du känner och vilka tankar du har. Är hon intresserad av DIG? Visar hon att hon älskar dig? Får du någon närhet av henne (förutom sex?)? Är hon attraherad av dig, åtrår hon dig som man? 

    Jag förstår inte att du finner dig i att hon har en sexuell relation med en annan man och inte med dig. Med vilken rätt utesluter hon dig från den delen av sitt liv? Hon har tidigare sagt att hon inte haft någon sexlust och att det var därför ert sexliv dog. Men nu har hon bevisligen det. Så vad är anledningen till att hon inte vill dela detta med dig. Tycker du ska fundera över detta eftersom det tycks vara den springande punkten.

    Det borde vara enkelt - hon säger att hon älskar dig och vill leva med dig och det enda som felades i er relation var hennes obefintliga sexlust. Nå, nu har hon funnit den så varför står ni fortfarande och stampar på samma fläck? Vad är det hon funderar över? Vad är det hon är så förvirrad över? Det kan väl möjligen inte vara så att hon fått känslor för den andre?
    Jomen det är ju klart att jag nöjer mig? Vad är mitt alternativ? Jag vill ju inte skiljas och ett sexliv avstod jag ju från tidigare på eget initiativ. Så inget är egentligen i sak nytt för mig även om hon har hittat en sexlust.

    Hon frågar nog inte så mycket om mig just nu. Inte rakt ut i alla fall. Däremot har vi en fysisk närhet. Vi rör vid varandra och är ömma och vänliga mot varandra. Men det finns inget sexuellt i det.

    Att hennes sexlust har vaknat har ju inget med mig eller med vår relation att göra utan den har väckts av en annan man. Hon har ju ingen lust till mig. Och jag har ju avvecklat min. Så att hon bara skulle ta sin väckta sexlust och vända den från den andra mannen till mig istället funkar ju inte. Det låter så enkelt men det funkar inte så. Sen är jag inte mottaglig heller. 
  • Anonym ("Micke")
    Förbluffad2 skrev 2013-04-29 21:29:44 följande:

    Jag tror inte heller att TS har givit upp sex som en del av sitt liv. Han har ju hittills bara levt hälften av sitt vuxna liv. Läs vad han skriver själv i trådstarten om att onanera med bilden av hustrun och älskaren framför ögonen t.ex. Vad utrycker det om inte en längtan att det var han som var i stället för älskaren.


     


    Jo...det är just vad jag har gjort det. Att jag sen onanerar är väl iof också ett sexliv. Men när jag säger att jag har gett upp ett sexliv så avser jag ett gemensamt sexliv med min fru. Det är borta iom att jag har bränt ut mig på mina försök över åren.

    Att jag onanerar med henne och älskaren för ögonen (eller gjorde ...har inte gjort det på ett tag) har absolut inget att göra med att jag skulle vilja byta plats med honom. Jag vet inte varför jag lockades och tände på tanken. Tycker själv att det är sjukt.

    Av texten har jag förstått att era barn inte längre bor hemma, men vet dom om vad deras mamma sysslar med bakom ryggen på deras pappa?


    Vet era vänner om detta? Talar du/ni om det med någon annan än familjeterapeuten?


    Nej...självklart är det ingen annan som vet något om detta. Och nej....jag pratar heller inte med någon annan om detta heller. Vi har ju engagerat terapeuten för att "prata av oss".
    Förbluffad2 skrev 2013-04-29 21:29:44 följande:

    Tag som exempel när hon åkte på sin "kärlekskryssning" till Finland med sin älskare, var detta något som ni pratat om innan och var överens om att hon skulle göra eller blev du bara i efterhand "upplyst" om vad hon gjort eller beslutat?


    Har hon nu i efterhand pratat med dig om denna resan och vad den gav för resultat förutom att du antagit att de haft ytterligare gott om tid för sex med varandra? Har hon t.ex. medgivit detta?


    Visar hon någon ändrad attityd gentemot dig efter resan? Har hon t.ex. fjärmat sig ytterligare?


    Har ni haft ytterligare sessioner med familjeterapeuten efter hennes "kärlekskryssning"?


    Alltså...hon talade ju om för mig att hon skulle tillbringa en helg med sin älskare för att försöka få ordning på sina tankar, och reda ut hur dom skulle ha det. Att dom skulle åka på en finlandskryssning talade hon också om innan hon åkte hemifrån. När hon kom hem berättade hon att resan gått bra och att dom hade pratat en hel del. Jag har valt att inte hålla på och jaga henne och grava fram en massa detaljer utan istället backa lite grann och ge henne "fri luft" istället för att kväva henne. Det här är i enlighet med förslag och rekommendationer också från terapeuten. Och visst antar jag att dom hade sex. Jag har inte frågat och hon har inte skrivit det på näsan på mig heller. Hon har ju i samtalen med terapeuten medgett att hon har sex med den här mannen och jag har inte ställt några ultimatum om att hon måste avhålla sig från sex (som jag gör) och inte ha sex med någon annan. Kan inte påstå att hon har förändrats på något sätt efter kryssningen. Och ja....vi har träffat terapeuten efteråt men hon (terapeuten) har inte fiskat efter några detaljer heller runt kryssningen (som hon känner till).-
  • Anonym ("Micke")
    Anonym (xx) skrev 2013-04-27 09:35:34 följande:
    Frun har jag lättare att förstå, att älska nån, äntligen fått lust men inte för sin man, det måste vara svårt att avstå. Samtidigt som 20 års kärlak ömhet och liv ihop inte är nåt att kasta på soptippen heller. Hon är egoist och sårar TS, visst, men jag förstår henne och skulle inte vilja vara i hennes sits att behöva välja mellan sin livslånga kärlek och sex. TS säjer ju att det inte skulle hjälpa om hon tände på honom för han är inte mottaglig längre.

    Jag skulle vilja ha mer förståelse för hur TS tänker, om han är rätt nöjd som det låter ibland, eller om han egentligen bara låter sej trampas på av rädsla att bli lämnad. Jag fattar inte det riktigt och kanske gör inte TS det riktigt själv heller?  
    Ja ...du har antagligen rätt i din analys av hur min fru kanske tänker och känner. Vad mig anbelangar så har du kanske också rätt....jag vet varken ut eller in. Men jag känner att mitt agerande nu är det rätta.
  • Anonym ("Micke")
    Anonym (Kvinna 2) skrev 2013-04-27 00:22:22 följande:
    Som jag uppfattar det så kommer din fru lämna dig så fort hennes älskare är redo att starta ett riktigt förhållande med henne! Du kämpar ju inte för din kvinna och hade det varit jag som varit din fru hade jag inte haft någon som helst respekt för dig eftersom du varken visar svartsjuka eller att du vill ha sex igen! Jag hade inte klarat av att leva med en man som inte vill ha sex med mig!!
     Hon vill helt enkelt inte leva själv, liksom du! När Pappan eller en annan man visar intresse för henne att han vill gå vidare med förhållandet kommer hon antagligen att lämna dig och jag tror att er terapeut har insett detta och därför lägger energin på att reda ut hennes liv och inte ert gemensamma liv.
     Vi kvinnor behöver massor med sex och kärlek, speciellt när vi blir äldre så ökar vår sexlust!

    Det är nog dags för dig att se dig omkring efter en annan partner eller leva ett singelliv trots att du inte vill. Du verkar ju inte ens vilja försöka återskapa lite glöd och passion i ert förhållande.
    Håller inte med dig. Jag tycker att jag har kämpat...och kämpar. Kanske inte genom att skrika, hota, slåss med hennes älskare osv. Men jag har kämpat genom åren. Kämpat att försöka få hennes åtrå. Att väcka hennes lust till att ha sex med mig. När jag till slut fick ge upp det så har jag kämpat med att anpassa mig till hennes nivå och sakta dövat min lust. Till att vara där jag är idag. Utan sexlust.

    Jag hoppas (och tror) inte att hon kommer att lämna mig. Hon har ju sagt det på min fråga och även på terapeutens fråga. Och jag väljer att tro på henne och att lita på henne.

    Så avslutningsvis till din avslutande fråga eller kommentar: Nej...jag har ingen glöd att ge henne längre. Och är det så att hon nu behöver glöd i sitt liv så får jag vara beredd att hon får den glöden från någon annan. Bara hon stannar hos mig i övrigt. 
  • Anonym ("Micke")
    Med Lem skrev 2013-05-03 23:59:57 följande:
    Normalt är det så att om man förlorar en kroppslig funktion, typ sexualdriften så bör det ses som ett problem som ska lösas. En terapeut som ens låter dig tro att det är OK ett tag är inte direkt professionell.

    Det kommer att slå er allihop med kraft rakt i ansiktet.
    om man förlorar den ofrivilligt ja...men om man själv väljer bort en funktion, drift eller del i livet som man uppfattar som negativ och genomgående problematisk?
Svar på tråden Min fru bedrar mig - och jag är totalt lurad