• Anonym (Sorgsen)

    Jag hade lämnat om det inte vore för.....

    Jag känner mig förbrukad. Jag fyller 44 i år och har två barn. Om de vore äldre och hade flyttat, eller om jag hade råd att bo kvar i storstan som singel och ha en 4a. Om min man inte vore min bästa vän. Jag har missat alla chanser för ett liv i passion och fullständig kärlek. Om jag inte vore så rädd för att ingen nånsin skulle vilja ha mig, hade jag jag lämnat. Hur ska jag tänka.? Ge mig lite uppmuntran är ni snälla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-05 17:50
    Jag är inte längre rädd och egentligen inte längre sorgsen. Jag är rädd om min familj men har påbörjat min inre resa mot ensamheten. Jag ska resa, göra galna saker och ha kul, sedan, så sedan så kanske kommer jag att ta steget fullt ut i det okända. Våren kanske blir varm och het.

  • Svar på tråden Jag hade lämnat om det inte vore för.....
  • Anonym (same)
    Drömtjejen skrev 2014-02-03 19:07:37 följande:
    Jag tror också att det kan vara svårt att hålla kärleken vid li, men jag tror snarare att det är jättesvårt att hålla passionen och kåtheten vid liv efter 15- 20 år. Det är väl då man börjar experimentera med andra i förhållandet. Man vill ha kul. Det finns mycket tabu som att ha nån vid sidan om eller vara en som öppet träffar andra. Oavsett vad man gör åt situation måste man kunna leva med sig själv. Det finns många därute som känner som TS och några andra som skrivit i tråden. Det är lätt att tro att man är ensam om att känna sig förbrukad och placerad på glasberget. Inte vill man bara vara sexpartner utan egentligen vill man nog ha någon att älska passionerat och innerligt med och att den man gör det medska känna samma sak. Big love.
    Ja det är svårt att hålla kärleken vid liv, framförallt när den ena parten kör sitt race som tror att man måste sköta om kärleken. Som min mor sa till mig visst har det funnits tillfällen då man var på god väg att ge upp. Men då var det att prata med varandra, och försöka hitta tillbaka.
  • de Robespierre
    Drömtjejen skrev 2014-02-03 20:23:39 följande:

    Visst är det så, ett lotteri alltså.
    Visst är livet ett lotteri.

    Vi kan påverka oddsen till en viss del. En del personer mer. Andra mindre. Men att tro att man skall kunna styra livet och aldrig råka ut för jobbiga eller oväntade saker är i mina ögon en utopi.

    Därför är det så viktigt att vi hela tiden gör det bästa av situationen men även accepterar att vissa saker inte kan kontrolleras eller styras. De sakerna behöver inte hålla en vaken om nätterna utan är snarare något man till stor del kan uppväga med det man faktiskt kan påverka. Som att t.ex vara ärlig och uppriktig mot sig själv. 
  • P30

    Plockat från ett annat sammanhang, men fungerar på de flesta platser när man funderar över livet...


    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • P30

    Ehja, bilden då...



    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • Med Lem

    TS har nog lämnat tråden redan 28/1, men om hon nu tittar in så kanske ett råd vore på sin plats.

    Många människor KAN lära sig att åtrå varandra, och att älska så pass mycket att man ger och får tillräckligt av det som förhållanden i slutändan alltid handlar om: Utvaldhet, Exklusivitet, Oumbärlighet.

    Cirkus Eros har väldigt praktiskt inriktade kurser. Det påstås bestämt att man t o m har sex i gruppens närvaro. Det är man inte först med, Betty Dodson i USA har sysslat med sexuella handlingar i grupp som medel att lära ut en avspändare och insiktsfullare attityd till sex och sexuella behov.
    Jag undrar om det verkligen är optimalt om problemet är att man känner att man tappat intresset för den andre.

    Det finns också samtalsterapeuter som specialiserar sig på att hjälpa par att börja åtrå varandra utan att använda sex i sig i terapin. Om man nu helst håller sexet privat. Det är nog bättre som första början.

    Villkoret är då att man faktiskt vill åtrå den andre och samtidigt är ärlig med att det gör man inte just nu.
    Terapeuten hjälper då paret att hitta vad det finns hos respektive eller i paret som par, som kan tjäna som bränsle.
    Man kan t ex utgå från att NÅN anledning hade man väl till att det gick bra att åtrå varandra i början: då letar man upp nåt som fungerar på liknande sätt nu. Varför skulle man inte kunna åtrå nån för att man får trygghet?

    N.B.
    Det är inte ovanligt att en kvinna som stadigt tjänar mer in sin karl sakta börjar se ner på honom, eller i alla fall tar honom för given.
    Det man redan har måste man inte åtrå...

    Jag undrar ofta, fast jag aldrig gett det rådet explicit, om det inte i så fall är bättre om karlen visar intresse för andra, öppet fast med viss finess, så att det egentligen är oantastligt..

    Det är likadant omvänt: en man som försörjer sin tjänarinna i alla år tappar till slut delar av respekten för henne: Om hon då¨visar att hon inte finner sig i det, t ex genom att ägna mer tid åt jobbet eller flörta så det märks, så kan attityden ändras radikalt och snabbt.

  • knasigapappan
    Anonym (man40+) skrev 2014-02-03 19:59:23 följande:
    Väl valda ord... 

    Den jag vill tillbringa mitt liv med vill jag dela passion, äventyr och lycka men även sorg. Jag vill att båda ska respektera varandra och att man tillsammans är starkare än ensamma. 

    Just nu så är jag långt ifrån ovanstående. Ändå är det så svårt. Lämna ... lätt att säga svårt att göra. 

    Hade vi inte haft barnen tror jag det varit enklare - men samtidigt svårt efter så många år. Jag vet att man inte ska hålla ihop för barnens skull. De känner på sig och ser väldigt mycket mer än vad vi tror. De vet redan  -att något är si och så i vårt förhållande.

    Det skär i hjärtat när de emellanåt kommer med sina kommentarer då de hört oss bråka. 



    Du är sjukt lik mig i dina tankar och reflektioner. Jag sa förrut att hade vi inte haft barn hade jag gått för länge sen...
  • knasigapappan
    Anonym (Sorgsen) skrev 2014-01-24 15:55:06 följande:
    Jag känner mig förbrukad. Jag fyller 44 i år och har två barn. Om de vore äldre och hade flyttat, eller om jag hade råd att bo kvar i storstan som singel och ha en 4a. Om min man inte vore min bästa vän. Jag har missat alla chanser för ett liv i passion och fullständig kärlek. Om jag inte vore så rädd för att ingen nånsin skulle vilja ha mig, hade jag jag lämnat. Hur ska jag tänka.? Ge mig lite uppmuntran är ni snälla.



    Du det går att hitta fullständig passion och kärlek! Jag kan så kan faan du! Ibland varar den inte för evigt dock! Ibland gör den!

    Jag skulle inte ha problem att ta en 44:a åring, speciellt inte om hon letar efter nå som du... Skriver.

    Bor själv i en storstad/Stockholm. Hellre separera här än i en småstad! :)
Svar på tråden Jag hade lämnat om det inte vore för.....