• MissKS

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • JenJoh5

    Hej!

    Jag hoppar in här jag med. Har 5 blastocyster i frysen och tänker försöka få till ett syskon genom ett FET i augusti. Har gjort två syskonförsök innan men första försöket misslyckades och andra fick jag ett tidigt missfall. Så vi tog en paus och nu känner vi oss redo att försöka igen och hoppas verkligen det ska fungera vid nästa försök.

  • Troll lycka

    JenJoh5-välkommen hit! Då e vi några som följs åt i aug, va kul :)!

    Oj 99% som klarar upptiningen, låter nästan för bra för att vara sant ;) får hoppas på det. Som sagt aldrig fått ngn blasto öht så det känns så främmande o okänt. Har varit i IBF svängen i sex år, man trodde man visste allt men icke ;) Hoppas oxå på att få trombyl då jag haft två missfall på raken ( en i vecka 8 och en i vecka 10) men läkarna på Linne har ingen positiv inställning till det.... Men hoppas kan man ju... Ngn som har nå erfarenhet av det?

  • Kelsson1

    Får jag också hoppa in här?
    Vi fick dottern med 5 dagars blastocyst och imorgon är det dags för första syskonförsöket med 6 dagars blastocyst (från samma kull).
    Bakgrund på våra IVF: Första färskförsöket gav plus men MF bara två dagar senare (2 dagars embryo). FET nr ett också två dagars embryo, minus, FET 2, fem dagar gammalt embryo men bara morula, minus. IVF 2 som 5 dagar gammal blastocyst och det blev dottern.
    Hade ett MF innan första IVF försöket.
    Läkarna ville inte skriva ut Trombyl så jag tog låg dos albyl minor på eget bevåg när jag fick tillbaka embryot som blev till vår dotter.
    Har väl tänkt att ta albyl minor från imorgon med det här försöket också.
    Kan dock varna att tar man trombyl eller albyl minor kan man råka ut för blödningar tidigt i graviditeten så det bör man tänka på innan man tar "risken".
    Vi har två 6 dagars embryon i frysen som vi ska försöka med så om det inte går vägen nu så har vi ett kvar till augusti...

  • Troll lycka

    Kelsson, välkommen hit! Vilken klinik går ni på?

    Fasen, törs inte ta ngt läkemedel på eget bevåg... Men albyl, kanske ska ta upp d m läkaren ändå :)

    Stort lycka till imorgon!!

  • Kelsson1

    Troll lycka: Tack
    Går på FC i Stockholm (fertilitetscentrum). Frågar du läkaren lär de avråda helt klart skriver de inte ut Trombyl får man nog fatta beslut själv om man vågar ta det själv eller inte...

  • JenJoh5

    Troll-lycka: tack!

    Ja, roligt att vi är några som kan följas åt nu i augusti. Hoppas verkligen det går bra för oss alla!

  • Troll lycka
    Kelsson1 skrev 2014-06-29 15:42:48 följande:

    Troll lycka: Tack smile1.gif
    Går på FC i Stockholm (fertilitetscentrum). Frågar du läkaren lär de avråda helt klart smile1.gif skriver de inte ut Trombyl får man nog fatta beslut själv om man vågar ta det själv eller inte...


    Ja det klart, korkat tänkt?? ja, får se helt enkelt... Hoppas de skriver ut trombyl..
  • MissKS

    Välkomna JenJoh och Kelsson! Vad roligt att vi börjar bli ett gäng. Det känns som att vi har ganska lika bakgrund också. Jag blir överraskad att det går att köra nu i juli, jag trodde att alla hade semester och att det var stängt.

    Själv börjar jag komma på fötter efter det tidiga missfallet. Det har varit extremt tungt. Känner mig väldigt tom och ogravid. Det saknas något mer än vanligt liksom. Men min revanschlust är tillbaka och jag funderar över att sikta på tre FET på raken, aug, sep. och oktober. Dvs om allt funkar med ägglossningen. Låter det helt tokigt? Jag bara känner för att satsa. Vill verkligen få barn nästa sommar????


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!