• Miss Mango

    14, gravid vill behålla men alla är emot det

    Hej, jag är i 7-8:e veckan, vilket betyder att jag blev gravid redan första gången jag och min pojkvän gjorde det. Vi var tillsammans sju månader via internet innan vi träffdes IRL.

    Jag fick veta i förrgår att jag var gravid på ungdomsmottagningen, två kompisar följde med dit och visade var det låg någonstans. Väl där fick jag göra kissprov som visade att jag blev gravid för ca 7 veckor sen, tanten pratade en massa om abort och försökte påstå att det skulle vara olagligt för mig att ha sex, men men.

    Jag vill jättegärna behålla barnet, lyckades ta mig modet att berätta för mamma igår. Både hon och pappa är väldigt mycket emot att jag är gravid och säger att jag måste göra abort för att annars så kommer hela byn att snacka skit, Soc kommer att vara på oss igen, och att det kommer att förstöra min utbildning och att jag aldrig kommer att få något jobb i framtiden.

    Till och med min pojkvän som har sagt flera gånger att han vill ha barn är emot att jag är gravid, och att jag får två veckor på mig att göra mig av med "Det", för annars gör han slut, vilket är jättejobbigt! Jag älskar verkligen honom väldigt mycket, och han verkar så himla lycklig när han är med mig, önskar att jag kunde övertyga honom. Han säger att han vill vänta me å skaffa barn tills han är 29...

    Min äldsta bror är väl den enda som känns vettig just nu, han säger att han tycker ju att jag är på tok för ung, men att jag ska göra det val som känns rätt för mig å att han kommer att ställa upp oavsett vad jag gör för val.

    Problemet är bara det att jag börjar tvivla på vad jag egentligen vill!.. :'( Jag vill ju behålla barnet, men vill inte heller förlora min kille. Vad ska jag göra?

  • Svar på tråden 14, gravid vill behålla men alla är emot det
  • Flisan79

    BjörkW: håller med till fullo förutom en sak, varför skulle hon få 486/dag "sgidagarna"?
    Eftersom att hon givetvis inte jobbat borde hon få lägsta beloppet som är 225 kr mån vilket ger 6750 kr/månad enligt försäkringskassans sida.

  • Anonym (Milfhunter)

    Abort är nog det bästa i det här fallet även om du inte inser det nu.
    Nästa gång se till att skydda dig ordentligt och styr upp det på en gång om det händer ett misstag.

  • molly50
    Anonym (Självklart) skrev 2014-06-29 20:42:16 följande:

    Jag måste säga att 14 år är på tok för ung ålder att bli mamma. Att pappan dessutom är lika ung och inte vill ha barnet gör ju inte saken bättre.
    Det absolut vettigaste du kan göra är en abort.
    Hoppas verkligen du själv inser det också


    Mattias och Hannah.
  • BjörkW
    Flisan79 skrev 2014-06-29 21:53:21 följande:

    BjörkW: håller med till fullo förutom en sak, varför skulle hon få 486/dag "sgidagarna"?
    Eftersom att hon givetvis inte jobbat borde hon få lägsta beloppet som är 225 kr mån vilket ger 6750 kr/månad enligt försäkringskassans sida.


    Jaha. Jag skulle få 486 kr/d i sgi om jag blr arbeslös . Men det kanske gäller annat när man aldrig varit ute i arbeslivet? Men är det så som du säger, vilket det säkert är, så blir slutsumman bara ännu värre!
    liten2014 skrev 2014-06-29 21:51:46 följande:
    Du är ju lika mkt moralkärring som någon annan! Lol!
    Kalla mig (oss) vad i vill. Detta är den bittra verkligheten, välkommen hit!
  • trolliz

    Du är väldigt ung så borde inte hamnat i denna situation öht. Men nu är det som det är och det är din kropp och ditt val. I mina ögon så är ett barn alltid ett barn och nu är det redan påväg. Det finns alltid hjälp att få.

    Reagerade på att "hela byn kommer snacka skit", så vad är mest värt? Ett liv eller att en inskränkt by snackar strunt de inte ens har att göra med.

    Råder varken till abort eller inte eftersom det är ditt barn det handlar om. Allt jag kan påpeka är att du är ung och det kommer vara tufft. Att vara tonåring är svårt nog men barn är egentligen inte så svåra det är bara allt runt om och definitivt inte så svåra att de är värda att ta bort. Det är ju inte barnet som valde att komma till men förtjänar ändå sitt liv som påbörjats!!

    Kram och all lycka. Låt ingen annan bestämma för då kommer det aldrig sluta bra, det är du som är mamman!!

  • Anonym (mor)
    liten2014 skrev 2014-06-29 21:51:46 följande:
    Du är ju lika mkt moralkärring som någon annan! Lol!
    Men vad menas med "moralkärring" i detta sammanhang? Kan inte tänka mig att det är den som avråder en 14-årig unge att föda barn! 
  • Tow2Mater
    Indianica skrev 2014-06-29 18:38:58 följande:

    Såg ett TV-program för flera år sedan, där de lät unga tjejer som ville ha barn delta i ett experiment som du lätt kan göra själv TS. Experminetet går ut på att du tar ett rått ägg och bär runt på det en hel dag och kväll. Du får INTE lägga ifrån dig ägget, utan måste hålla det hela tiden när du gör något. Forskarna menade att den "bördan" motsvarar hur det är att ha ansvar för ett spädbarn. Kan vara ett sätt för dig att få en inblick i mammalivet och fatta beslut?


    Vem har ett spädbarn som det? Mojligtvis nån mamma som älskar sin bärschal och inte själv vill lägga ifran sig barnet. Idiotisk jämforelse.
  • annaba

    Apropå det där med att låta människor få en inblick i vad det kan innebära att ta hand om ett spädbarn så är bifogad länk ett sätt som används bland annat i USA och Kanada som ett led i att försöka minska tonårsgraviditeter och få ungdomar att förstå vad det är de faktiskt ger sig in på. Har inte sett något liknande initiativ i Sverige, men det kanske existerar. 

    Kort utdrag från länken: 

    "The Baby Think It Over infant simulator is a lifelike, life-size baby doll with realistic computerized responses, which allows teens to experience some of the demands of infant care.


    It is being used by schools and other organizations to help adolescents appreciate the responsibilities involved with parenthood.


    After spending a couple of days and nights with the Baby Think It Over infant simulator, many teens come to realize that they are not yet ready to take on the pressures and responsibilities of parenting."


    www.solutions-site.org/kids/stories/KScat3_sol72.htm
  • Anonym (odramatisk abort?)
    Anonym (mor) skrev 2014-06-29 20:05:10 följande:
    Mot sin vilja? Jag hade ju inte tänkt att de skulle lägga jäntan i spännbälte! Jag skrev att jag hoppades att mamman ska försöka påverka barnet att göra det enda rätta i detta läge. Nämligen göra abort! MEN det kan ju vara så att mamman till 14-åringen känner att hon själv orkar ta på sig ansvaret för en baby för det är ju där ansvaret kommer att ligga. 
    Då vill jag påpeka att 14-åringens mamma här har haft ett ansvar att se till att dottern är upplyst och skyddad när det kommer till sex! Och det har hon tydligen inte sett till att skett..så det är väl för blivande mormor bara att hjälpa till då!

    Man är ansvarig att sådant här inte inträffar när man har en 14 åring där hemma!

    Sen brukar dom flesta blivande mormödrar hjälpa till på det ena och andra sättet, det är inte så ovanligt även om dottern är 30 år!


Svar på tråden 14, gravid vill behålla men alla är emot det