• Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Jag är helt övertygad att min sju månaders har autism och tycker det blir tydligare för var dag.

    Är så otroligt slutkörd av alla funderingar, faktagooglingar sökningar efter symtom osv. Det snurrar oavbrutet i mitt huvud och jag iakttar barnet varje vaken sekund. Kommer ju inte få diagnos än på ett tag. Hur fasen står man ut med väntan???? Det funkar bara inte att sätta sig ned och se tiden an.

    snälla har någon nått konkret tips?? Har redan kontakt med psykologen för egen del pga detta

  • Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka
  • Anonym (Förstår)
    LillaNovaK skrev 2014-10-29 17:26:50 följande:

    Jag jobbar med att utreda barn & ungdomar med misstänkta NPF-diagnoser.

    Ledsen, men orkar inte läsa igenom hela tråden. Vad tycker du tyder på att hon har autism? Hon är ju inte så gammal....


    Vad intressant! Hur tidigt har ni kunnat utreda barn? Vi träffade BUP första gången när vår kille bara var 8 månader. Den ena psykologen avslutade mötet med att säga att det i alla fall inte rör sig om klassisk autism. Vid nästa möte var sonen 17 månader. De var tveksama men vände helt efter lekobservationen. Diagnos fick han sen en månad senare.
  • Anonym (helt sluut)

    LillaNovak: främst är det att hon är väldigt kort i sin ögonkontakt. Hon är egentligen inte svår att få kontakt med, men tittar bara ett kort ögonblick. Typ 1-2 sek. Sedan tittar hon vidare på annat. Så även när jag kittlar henne tex då tittar hon mest åt sidan. På långt håll däremot går det mycket bättre. Tex om hon är i sin gåstol.

    hon följer inte blickpekning eller vanlig pekning och tycks inte reagera på sitt namn. Hon visar inte upp leksaker el dyligt för oss. Jollrar dåligt.

    ointresserad av främlingar. Jag kan hålla på länge att räkna upp saker. Detta är vad jag kommer på just nu

  • Anonym (helt sluut)

    Jo just det hon har aldrig härmat något heller! Fast just idag härmade hon mig en gång när jagggjorde en grej med armen. Fast sen har hon inte gjort det igen

  • Sous

    Min son hade vare sig bra ögonkontakt (glöm djupt tittande vid matning, han var fokuserad på maten) eller härmade något (rörelser, ljud etc.) som bebis. Han var helt enkelt upptagen med annat (gick vid sju månader...) Han är nu en bit över två år och har utmärkt socialt samspel både med barn och vuxna, leker lekar med ex turtagning, pratar bra för sin ålder (det exploderade vid 18 mån) och kan uttrycka både sina och andras känslor. Ögonkontakt är för lite att gå på.

  • Anonym (helt sluut)

    Och hon är även extremt 'nyfiken' det finns inte ett ljud eller en rörelse hon missar. Alltså även om man ex busar och någon går förbi i rummet slutar hon skratta och vrider sig direkt efter ljudet

  • Anonym (helt sluut)

    Sous: skönt att höra! Dottern är dock inte supermotorisk heller. Men hon är lite före sin ålder motoriskt. Satt stadigt utan stöd innan sex mån ex. Ålar eller kryper inte men det kan nog bero lite på att hon mkt sällan ligger på golvet. Står stadigt om hon håller sig i något

  • Maline

    TS; du har en konstaterad förlossningsdepression. Katastroftankar kan vara en del av den sjukdommen. Själv var jag helt övertygad om att jag skulle förlora min bebis i fågelinfluensa när jag hade förlossningsdepression. Du behöver psykologhjälp för att hantera din sjukdom. När du fått det blir det antagligen lättare att hantera din oro för att din dotter skulle kunna ha autism.

    Jag har två barn, det ena med en autismspektrumdiagnos han var en ljuvlig bebis, social, nyfiken och gosig. Svårigheterna började bli synliga vid 18-20 månaders ålder och vi fick en preliminär ADHD diagnos när han var fyra som senare ändrades till störning inom autismspektrat. Försök lägga din oro på hyllan tills du själv mår bra, då har din dotter hunnit växa till sig lite.

    Kram

  • Anonym (helt sluut)

    Rut: det är väntan på diagnosen som är det jobbiga. När vi väl har diagnos och får börja jobba med henne och får lite hjälp i känslohanteringen blir det säkert också tufft men då vet vi iaf och kan ställa in oss efter det. Som det är nu får jag inte ens prata om det hemma vilket är påfrestande

  • Lavish
    Anonym (helt sluut) skrev 2014-10-28 18:36:53 följande:

    Listan på symtom är låååång.

    Bla mycket kort i ögonkontakt. Lite ointresserad av främlingar. Tittar väldigt kort på nytt folk och ler inte mot dem.

    Tittar inte efter pekningar och inte heller blickpekning. Jollrar inte. Låter aaa i olika nyanser, mer som glädjetjut. Ibland eee.

    I matstol sitter hon med armarna rakt ut som för att balansera och vickar på handlederna.

    Tittar inte på mig ex när hon vill ha en till tugga mat eller tappar en leksak.

    Är extremt nyfiken. Finns inte en rörelse eller ljud som hon missar och hon kan vrida nacken av sig för att titta vart folk tar vägen när dom går iväg, men när nån väl kommer fram och pratar med henne är det mindre intressant. Listan kan göras superlång. Förut åt hon inte heller i famnen( alltid ätit flaska från dag ett) men det har jag tränat och det funkar nu i lugn miljö.

    Jag känner att ovissheten är värst! Mycket för att pappan inte håller med mig och därför inte kan stötta mig i detta förrän vi fått diagnosen.

    Tycker också det känns svårt att börja jobba med henne när jag inte har verktyg för hur jag ska göra, och det gissar jag jag får hjälp med när diagnos är satt


    Men herregud, det är en sjumånaders du har. Vad hade du räknat med, att barnet skulle bete sig som ett 25 års socialt geni nu?

    Ja det är helt riktigt att ni behöver hjälp och antagligen en diagnos, men för och på dig och inte barnet. Menar inget illa mot dig, men ditt nuvarande tankesätt kommer vara destruktivt för barnet liksom för dig. 
Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka