• mimo83

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • Åsast

    Vi ville också bars ha kaffe och tårta men fanns bara lediga tider kl 11 för dop så lända att vi får bjuda på lunch med! Så ska göra smörgåstårtor och sen beställer jag tårta till kaffet! Vi blir ca 40 st med alla! Ja det är inte lätt att få ihop allt med tre barn men det ska nog gå ????!

    Du mår bra av hormonspiralen än?! Har hört så mycket om spiraler men eftersom jag inte mådde bra på p-piller mellan bar 2 och 3 så måste jag prova annat alternativ! Så jag hoppas det blir bra!

  • Banditro

    Vi ska inte döpa eller ha någon namngivningsceremoni för vår tjej men jag saknar att ha något fixa inför ni när jag läser om era förberedelser ;)
    Vi tänker vänta några år med syskon, fick ju en ganska tuff start med denna skrikiga tös så jag vill helst att hon blir lite självgående innan vi får en till. Tänkte väl börja försöka om två år ungefär.
    Jag är också nyfiken på hur du mår med hormonspiralen! Jag har ett recept på en som ligger och väntar men jag får tidigast sätta in den om två veckor och tänkte eventuellt vänta några veckor till. Har också ätit p-piller innan men mådde inte alls bra på dom.

  • virrevirr

    Än så länge mår jag bra;) Man kan ju testa minipiller innan, cerazette, och kolla om man reagerar på dom. Fick det rekommenderat på min mvc.

  • Mamma20/5

    Mina killar är snart 5 månader o ligger just nu i varsitt babygym på golvet :) vi hade dop för en månad sedan o bjöd bara på fika, jag bakade allt själv så kände att de blev tillräckligt ändå :) (nått jag ångrade att jag hade bestämt kvällen innan) Båda två har varit jätte förkylda så vi har haft några jobbiga veckor nu, men börjar bli friska. Dom sover iaf väldigt bra, somnar mellan 10-11 för natten o sover till 06.30 ungefär. På dagarna är dom vakna 2,5h sen sover dom minst 1h ibland 2h :) så verkar som dom sover ganska mkt?! Försöker börjad med ersättning, men ena killen spyr nått massor. Båda spyr även av bröstmjölken, men tycker att framförallt den ena spyr ännu mer av ersättningen. Snart spelar de dock ingen roll, för jag orkar verkligen inte med kriget de innebär att amma längre. Dom börjar bli för stora att amma samtidigt o då går de inte längre...

    Hade jätte gärna gått på babysim eller liknande men vet inte hur jag ska lösa de med två :O vi tänkte försöka oss på öppna förskolan här nån dag så får vi se hur de går!

    Har ni börjat i nån mammagrupp? Vad tycker ni?

    Jag tycker spiral verkar så brutalt, själv satte jag in en P-stav i torsdag. Har haft de innan o de funkade jätte bra!

  • faerie

    Hej! Hoppar gärna in här! Min son föddes den 28 juli så han är alltså 8 veckor på tisdag och 2 månader om en vecka till! Tiden går så fort!

    Han är en liten toppenkille som är på gott humör för det mesta. Har dock haft en del bekymmer med lille magen (mycket gaser) men det börjar sakteligen bli bättre. Äter bra (helammar) och växer snabbt, över sin kurva. Sover helt ok om nätterna. Vissa nätter knölar magen och då har han svårt att somna om efter måltiderna men han skriker aldrig och gnäller sällan på natten. Men mamma som man är kan man ju inte alltid somna om när ens lilla bebis ligger och försöker krysta ut fisar bredvid en! 

    Han älskar sin musikmobil och gillar sitt babygym. Har beställt en babysitter med ställbar rygg för numera gillar han inte att hänga med på husbestyren i sitt näste, utan vill ha koll på vad vi gör. Det är ju inte alltid man kan har bärselen på (också en favorit, särskilt för tupplurerna). 

    Han sover oftast en längre tupplur vid lunch på 2,5 timme, och sedan runt 17.00-18.00. Somnar för natten runt 21.00-22.00, ibland tidigare.

    Han är mitt första barn, så allt är nytt och spännande för mig med! SJälv är jag 28 år och gift med sonens pappa sedan förra sommaren. Vi har varit ett par i 4,5 år. Trivs super i min mammaroll! Det enda jag saknar just nu är gymmet och träningen, tappade all muskelmassa under graviditeten, då jag hade rätt kraftiga foglossningar från vecka 25-26 ungefär. 

    Ja det var väl det hela :D

  • lördagsgodis

    Vill oxå vara med här men min dotter är en månad nu och är vårat tredje barn, storasyskonen (med samma pappa) är 8 och snart 6 år. Vår tjej är en riktigt lätsam tös som sover bra på både natten och dagen så inte mycket att klaga på förutom lite magknip ibland.

  • Malinzzon
    virrevirr skrev 2015-09-18 21:08:44 följande:

    Vi ska också ha dop snart, nästa söndag:)) Min man tyckte vi kunde hoppa över det men har man döpt dom 2 första barnen så får man faktiskt döpa tredje också;)

    Vi blir 60 st med alla barnen så jag kör bara tårta denna gången, dock en väldigt fin och påkostad tårta, känns som att alla har mat nu för tiden men med 3 barn känner jag att jag mäktar inte med det denna gången.

    Hur gör ni andra?

    Jag satte in hormonspiral för första gången nu för 2 veckor sen, har haft koppar innan. Hoppas att det blir bra med den:)

    Ha en bra helg allihop!


    Vi ska med ha dop inom kort, den 4 oktober. Vi har bara bjudit närmaste familjen, så vi blir omkring 30 personer med syskon och syskonbarn. Eftersom vi har dop på eftermiddagen så bjuder vi bara på tårta och kanelbullar, eftersom det är kanelbullensdag :) tårtan kommer jag göra själv kvällen innan samt dekorera på förmiddagen innan dopet.

    Jagar just nu dekorationer i rosa nyanser att piffa upp vårt ganska tråkiga församlingshem med. ( svårt att trycka in 30 pers i en liten tvåa ) ;) någon som har några bra tips?
    Pyret - mammas största kärlek!
  • virrevirr

    Jag beställde på nätet rosa ballonger med små fötter på:)) och sen köpte jag rosa organza tyg på rulle som jag tänkt ha som löpare på bordet och så har köpt små vaser på Ikea som jag ska ha rosa rosor i. Det får räcka;)) och rosa servetter såklart! :)

  • Malinzzon
    virrevirr skrev 2015-09-21 11:03:19 följande:

    Jag beställde på nätet rosa ballonger med små fötter på:)) och sen köpte jag rosa organza tyg på rulle som jag tänkt ha som löpare på bordet och så har köpt små vaser på Ikea som jag ska ha rosa rosor i. Det får räcka;)) och rosa servetter såklart! :)


    Jag tänkte mig vita dukar på borden, rosa servetter med vita prickar. Även hittat ljusrosa presentpapper som jag tänkte ha som löpare. Blir nog en tur till IKEA, såg att de hade fina rosa dekorationsfjärilar, samt inköp av små ljuslyktor och vaser till de cerisa rosorna jag tänkt beställa :)
    Pyret - mammas största kärlek!
  • happylovemusic

    Vi har dopet på Lucia, så temat blir ju ganska självklart ;) Det börjar kl 14, så vi kommer köra på lussebullar, pepparkakor, glögg och kanske tårta. Vi har stor familj och många vänner så jag har redan räknat ihop till att vi måste bjuda 80 personer puh. Väljer nog juliga psalmlåtar... Vi är lite sugna på att överraska och gifta oss samtidigt, men jag tror nog att det inte blir så, vi får se ;)

    Idag var vi på BVC, nu väger han 7 kg och är 11 veckor. Låter så mycket, men han är ganska stor! Vi tog även rotavirusvaccinet så vi får se om han får magont och lite feber ikväll... Han har redan haft magont och varit gnällig idag stackarn :( Han går in i tredje utvecklings

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015