• mimo83

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • Åsast

    Vi har inte så långt uppehåll! Vi ska på koll när hon är 4 månader!

    Jag har kollat delningen själv så tror inte jag har så mycket! Har börjat styrketräna igen! Men har du redan börjat jogga?! Det rekommenderar de väl inte från tidigast efter 6 månader efter förlossningen pga framfall! Jag vill också så gärna börja springa men får nöja mig med långs pw och styrketräning!

  • 87mli

    Har än så länge bara varit ute och joggat en gång, väldigt lugnt och kort. Hon sa idag att så länge det känns bra så kan man köra på men det är viktigt att man inte får läckage eller så, då måste man stärka upp mer innan. Att skynda långsamt och lyssna på kroppen!:)

  • livslevande

    Hade också dop i helgen och det vart himla fint :) 

    Min tjej ska till BVC igen nästa vecka när hon blir 4 månader. Ska nog fråga lite om råd kring läggning. Ska nog börja ha tjejen i egen säng nu, jag får inte sova annars. Men så svårt att få henne att sova själv utan bröstet och vi har noll rutiner. Pyjamasen åker på nån gång under kvällen när vi byter blöja, ibland somnar hon tidigt i sina vanliga kläder dock. Badar henne inte på kvällen eftersom hon blir pigg av det. Läser ingen saga men känner att jag kanske borde? Vi brukar liggamma i soffan och så ligger hon där sen och sover i några timmar tills jag också vill sova, då går jag upp med henne till min säng. 
    Känns väldigt orutinerat och halvhjärtat, hon är ändå 4 månader nu och mottaglig för rutiner och har en dygnsrytm. Hur gör ni andra?

  • pixerpie

    Livs, tycker inte du behöver känna så... Men jag kände samma sak med första barnet! Tycker det låter som du följer hennes rytm, och ni har säkert era rutiner- går ju upp varje morgon även om tiden skiftar... Min erfarenhet är att rutiner och måsten hinner man få ändå...

  • livslevande

    Tack för dina svar. Jo det klart att vi har rutiner, det har du rätt i. Hon sover trots allt bra på natten och vi går upp ungefär samma tid varje morgon.

  • 87mli

    Tycker inte heller det låter som ni måste skapa massa fler rutiner. Men om du vill att hon ska sova i egen säng kanske du kan ha den nära din egen säng och lägga henne där när hon somnat? Om hon äter på natten kanske det räcker att hon sover själv någon av "sovperioderna"? Jag har inte så stor koll eftersom vår tjej alltid sovit själv i sin vagga som är bredvid sängen. För oss funkar det att hon somnar på mig och jag sen lägger henne i vaggan, alternativt somnar hon i babynestet som vi sen flyttar över. Vi har så liten säng att det inte funkar att sova allihop tillsammans, plus att jag och sambon rör oss väääldigt mycket i sömnen. Men vi sover/myser alltid tillsammans några timmar på morgonen.

    Vi hade en ganska ledsen tjej några veckor men efter att ha bytt ersättning är hon så glad som hon brukat vara:) Förra veckan började hon även rulla rygg till mage så nu tycker hon det är väldigt roligt att träna mer på det, gäller att hålla koll för hon flyttar sig fort. Hur går det för alla bebisar som inte direkt var vagnfantaster?

  • virrevirr

    Tror jag läste i denna tråden att några hade mått dåligt av hormonspiral!? Jag satte in den för ca 3 veckor sen men 1 vecka tillbaka har jag mått konstigt, ver inte om jag regerar på hormonet. Mår illa och känner mig allmänt risig och sur och grinig. Är inte gravid;)
    Läste att man kunde må illa och så men hur länge då? Någon som reagerat på hormonspiralen?

    Ska till BVC idag på 4 månaders koll. Ska bli kul och se vad hon väger, känns som att hon lagt på sig en del, riktigt goa lår som man bara vill klämma på:))
    Hur går det för er andra?
    Tycker vi har fått in rutiner, hon somnar 19-19:30 och sover till allt mellan 06-08. Sover i sin säng i sitt rum, tar in henne till oss på morgonkvisten men då sover hon tyvärr sämre för mannen är som en virvelvind i sängen men då har jag tröttnat på att gå upp och stoppa in nappen:)) Sover oftast 4x45 min på dagen. Men maten på natten varierar dock från natt till natt, ibland vill hon inte äta nåt och ibland 2 flaskor. Man längtar efter att få minst 6 timmar sömn i stöten..är det inte mat så är det en tappad napp!
    Blev ett långt inlägg:)

  • Åsast

    De kunde inte sätta in spiral på mig sist de skulle göra det så på måndag är det dags med nytt försök igen! Hoppas innerligt att jag mår bra av den och att det funkar att sätta in den!

    Här går allt bra med lillan! Hon sover från ca 19.30 till 06.00 sen får hon mat och somnar oftast om till 08.00 när det är dags att gå och lämna de stora tjejerna i skolan! Hon har också riktigt gosiga lår! En stor tjej som är väldigt nöjd med livet! Hon sover mycket på dagarna med!

    Har mest ångest för att tiden går så firt! Veckorna bara Tunisien i väg! Går ni andra i någon mammagrupp?!

    Ha en bra helg!

  • Eliinaw

    Hej! Tänkte att jag hoppar in i denna diskussion. Blev medlem här nyss. Min son blir 4 månader nu på tisdag. Tänkte kolla med er hur mycket sover era barn? När sonen var nyfödd somna han av sig själv hela tiden och trodde att han alltid skulle göra de det första året men icke hehe :p måste vagga honom till söms eller mata honom tills han somnar.

    /elina

  • livslevande

    Hej sommarmammor :)

    Det har gått jättebra att lägga dottern i egen säng. Nattningen kan ta upp mot en timme, men när hon väl sover gör hon det länge - minst 8 timmar i sträck. Hon vaggas helst till sömns också, eller vid tutten. Men det kan gå att somna "själv" också.
    Häromnatten sov vi båda ostört och jag fick sova min första helnatt på säkert ett år!? Men vad vet jag, sånt kan ju ändras också ;)
    På fyramånaderskollen vägde hon 6,2 kg och var 62 cm lång, följer sin viktkurva jättefint. Hon ammas men idag fick hon smaka lite banan och verkade som hon tyckte det var jättegott! Någon annan som introducerat annan mat? Jag hade tänkt att vänta, men så testade jag bara hux flux. Läst lite om BLW och ska testa det, alltså att barnet själv får hålla i maten och mata sig själv, med fingrarna alltså och inte med sked. Jätteintressant tycker jag, någon mer som är på samma bana?

  • Eliinaw

    Vad härligt ! Vi ska på 4 månaders kontroll nu på tisdag så får se vad han väger. För 2 veckor sedan vägde han 6.9 kg :) vi ska börja med provsmak imorgon. Har även köpt gröt som han kan få på morgonen. Har aldrig tänkt på det där med att låta dom provsmaka med händerna..men något att tänka på iallafall ! Hur gör ni när ni låter barnet somna själv? Lägger ni ner henne/honom och sen går därifrån ?

    Har provat att lägga honom men han "bökar" bara runt en bra stund sen blir han missnöjd.

  • livslevande

    Jag byter till pyjamas och ren blöja på henne, sen ammar vi och läser en saga eller två, bara har det mysigt. Är hon fortfarande pigg lägger jag henne på mage en stund så leker hon lite eller så sjunger jag några sånger. Så fort hon gäspar eller gnuggar sig i ögonen vaggar jag henne en stund och sen lägger jag ner henne försiktigt men hon blir alltid grinig så jag tar upp henne igen. Ammar igen eller vaggar tills hon nästan somnar, till slut är hon så trött så hon inte orkar protestera på att ligga i egen säng. Ibland buffar jag henne i rumpan eller klappar henne på magen tills hon somnar. Helt enkelt är det inte! Och nappen har hon börjat vägra nu sen några veckor tillbaka, förr sov hon gärna med den.

  • Eliinaw

    Okej :) sonen vill aldrig somna utan nappen. Jag brukar gå runt och vagga samt att sjunga ibland. Vagnen funkar alltid, men nu när de börjar bli kallare ute så blir ju de knepigt med kläder osv. Han brukar sova ute i vagnen men då blir de alltid svinkallt inne eftersom alltan dörren står på glänt. Annars brukar mat funka för de mesta. När han väl somnat i famnen och man ska lägga han ner i sängen så brukar han vakna igen. Då får man börja om hehe.

    Vart bor ni alla sommar mammor? :)

  • Lokesmamma96

    Hej ! Jag fick mitt barn i juni så han är alltså 4 månader nu :) skriv gärna om ni vill :) om ni vill prata eller bolla om barnen m.m.

  • Malinzzon
    livslevande skrev 2015-10-11 18:05:17 följande:

    Hej sommarmammor :)

    Det har gått jättebra att lägga dottern i egen säng. Nattningen kan ta upp mot en timme, men när hon väl sover gör hon det länge - minst 8 timmar i sträck. Hon vaggas helst till sömns också, eller vid tutten. Men det kan gå att somna "själv" också.

    Häromnatten sov vi båda ostört och jag fick sova min första helnatt på säkert ett år!? Men vad vet jag, sånt kan ju ändras också ;)

    På fyramånaderskollen vägde hon 6,2 kg och var 62 cm lång, följer sin viktkurva jättefint. Hon ammas men idag fick hon smaka lite banan och verkade som hon tyckte det var jättegott! Någon annan som introducerat annan mat? Jag hade tänkt att vänta, men så testade jag bara hux flux. Läst lite om BLW och ska testa det, alltså att barnet själv får hålla i maten och mata sig själv, med fingrarna alltså och inte med sked. Jätteintressant tycker jag, någon mer som är på samma bana?


    När vi var på 3 månaders besöket på BVC frågade jag om övergången till mat och fick redan då ett OK på att börja med smakisar i mängd av en tesked. Började då försiktigt med små mängder fruktpuré. Nu vid 4 månaderskontrollen vägde hon exakt 6200 gram och var 62cm lång. Vi har även börjat ge Sempers havregröt, vilket är en favorit för dottern. Hon får ett mål gröt om dagen samt ett mål "annan mat", det vill säga majs/potatis/grönsaker/frukt. Hon är väldigt intresserad av vad vi äter och har varit det länge. Hon sitter alltid med vid matbordet i egen stol när vi äter :)
    Pyret - mammas största kärlek!
  • virrevirr

    Hej alla sommarmammor! Hur har ni det?
    Här är det en trött mamma, lilltjejen har varit förkyld i 2 veckor och sover dåligt men det börjar bli bättre, men är det fler som stoppar in nappen typ 100 ggr per natt?? Jag längtar tills hon kan stoppa in nappen själv för då ska jag lägga massa nappar i sängenGlad Men hon somnar typ själv på kvällen vid 19, utan oftast nåt gnäll så det kan ju alltid vara värre Flört Hoppas ni mår bra!

  • Eliinaw

    Hej! Sonen somnar aldrig själv. Han är för nyfiken på allt runt omkring. Även om man har det väldigt lugnt runt omkring så spelar det ingen roll.

    Han brukar sova mellan oss halva natten så då brukar vi få stoppa i nappen lite då och då.

    Han har en period just nu där han alltid vaknar kl 04.00. Jag har försökt med allt för att få honom att somna om men han blir tok arg. Så jag får gå upp med honom. Någon annan som har liknande situation som mig eller någon som kan ge mig tips på hur jag kan göra?

    Han somnar mellan 7-8 på kvällarna!

    / elina

  • L0tten

    Hej!

    Här har vi det bra, bortsett från att sonen på 5 mån som alltid sovit hela nätter sen ca 1,5-2 mån ålder nu börjat vakna runt 04 o vill äta.

    Han har även haft feber, som nu släppt men han har inte varit annorlunda trots det.

    Undrar lite om det finns fler matgalna bebisar? :)

    Min grabb började med smakisar vid 3,5-4 mån och kan idag äta en portion på 1-1,5 dl. Började med kryddmått, sen tsk efter det matsked o nu är han galen i rotfrukt o fruktpure. Han äter även lite gröt på kvällarna.

  • annely90

    Min liten 5,5 månaders tjej är också matglad :D hon får ett mål puré (grönsaks eller frukt) och ett mål havregröt med fruktpuré (hon älskar gröt, äter typ en hel portion). Och när vi äter tittar hon alltid på och vill ha det som vi äter :D man ser hur hon gapar när hon ser mat :D

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015