• mimo83

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • Banditro

    Här har tjejen precis blivit två månader och man märker så väl att hon är med mer än tidigare, så himla kul!

    Vi kliver upp vid tio, elva och då är hon oftast på väldigt bra humör och ler och "snackar" en massa i några timmar. Mot kvällarna blir hon lite kinkig och vill mest bli buren och vaggat för att vara nöjd. Sen somnar hon för natten mellan nio och elva.
    På dagarna äter hon med tre timmars mellanrum och sover 15-45 min mellan amningarna, tycker hon sover väldigt lite men det verkar funka för henne. Hur mycket sover era på dagarna?
    På natten äter hon en eller två gånger så vi alla tre sover mycket bra vilket är så skönt!
    Koliken börjar bli bättre men hon är fortfarande jätteledsen och kämpar på kvällarna.

    Vi är också förstagångsföräldrar och har många vänner som också fått barn nyligen och det är otroligt roligt! Jag och sambon träffades ganska tidigt vi med för nio års sen och det är som du säger så kul att se hur förhållandet växer. Vi kände att vi stått och stampat på samma ställe ett tag innan vår tjej kom och det kändes helt naturligt att vi blev tre.

    Jag har dom senaste veckorna börjat följa med på det mesta vi gjorde innan hon föddes. Vi börjar komma in i allt och det är lättare att läsa av och förstå vad lillan vill.

  • pixerpie

    Lägger till i favoriter, 3 dje barnet som är 2 månader och några dagar. Hon får mest hänga med tyvärr... Men en go, nöjd och positiv tjej såhär långt!

  • livslevande

    Vi har också varit på babysim två gånger, tror inte tjejen förstår så mycket haha utan hon ligger mest och softar i vattnet vilket är urgulligt. Nyfiken på babyrytmik då hon alltid skiner som en sol när jag sjunger för henne så hon verkar tycka om musik. Ni som varit, hur går det till?

    Vi har båda just hämtat oss från en kort förkylning. Det var jobbigt ett tag eftersom jag är ensamstående och bara ville sova hela dagen och bara hade barnvakt korta stunder, men nu mår vi bättre. Skönt med ny energi igen!

    Jag helammar min dotter, hon äter nog var tredje timme, ibland varannan och sover korta stunder i tid och otid. Kan sova i egen säng men jag föredrar att hon ligger hos mig då vi liggammar ett par gånger på natten. Hon sover ca 21-22 och vi brukar gå upp vid 9. 
    Det är som att hennes person har trätt fram nu, och det är så kul att lära känna henne. Att få vara hennes mamma! HjärtaGlad Det är mitt första barn också. Känner inte så många mammor så längtar lite efter att få vara social!

  • Isabella93

    Vi är också förstagångsföräldrar. Våran dotter va inte planerad men efter mycket fundering så kände vi att det va rätt och dags att "ta nästa steg" vi har varit tillsammans i 7 år nu, med 4 års distansförhållande. Direkt efter förlossningen så ville jag ha ett till barn..vill samtidigt njuta av våran dotter ett tag. Hur tänker ni med fler barn?

    Vi har tänkt att avvakta till början på nästa år och försöka igen i alla fall :)

    På babyrytmiken så är det mycket sång och även lite dans. Min dotter älskade det..Hon tycker om musik väldigt mycket. Idag gjorde vi handavtryck också..kladdigt men kul :)

  • Malinzzon

    Hejsan!

    Hoppar in här om det är okej. Vår dotter föddes den 6 juni, efter en ganska utdragen förlossning. Idag är hon 3 1/2 månad och allting har gått väldigt fort, men hon är världens solstråle!


    Pyret - mammas största kärlek!
  • milla89

    Idag är min lilla plutt 2 månader och oj vad tiden går fort. Han växer så det knakar och man märker mer rutiner som växer fram. 8e oktober börjar vi på babysim. Eftersom grabben trivs så bra i baljan hoppas jag att han ska gilla det också

  • happylovemusic

    Åh vad fort veckorna går! Helg igen, redan! Vår vecka har varit lugn och mysig, skönt det för hela nästa vecka är redan uppbokad ;)

    Nu har vi bokat tid för dop, hade tänkt ha det i november men då var lokalen uppbokad. Blir i december istället :) Först var vi osäkra på om vi skulle döpa i kyrkan lr om vi skulle ha ett namngivningskalas hemma, blev kyrkan ändå, fin tradition. Hur ska ni göra? Vi har en jättefin dopklänning som gått i arv, dock är lillkillen en liten tjockis så han har nog tyvärr växt ut den i december... Kanske ska köpa en fin kostym ist?

    Kul att läsa era inlägg förresten :)

    Banditro - vår kille sover ganska mycket under dagarna, brukar orka vara vaken ca 1,5h innan han måste sova, Sover oftast runt 30min-1h, och ett sovpass under dagen brukar vara runt 2-3 timmar. Oftast somnar han efter amning eller när jag vaggar honom i famnen, men imorse somnade han i babygymmet ;) hehe, blev väldigt förvånad!

    Isabella93- vi väntar nog lite med barn nr 2. Kanske börjar försöka om ca 2 år iaf, vill njuta och fokusera på Lilleman ett tag nu, men självklart är det mysigt med syskon som är nära i åldrarna..

    Ha en fin helg!

  • Åsast

    Vi har också bokat dop och vi ska ha det i kyrkan och sen hemma! Hon ska döpas den 3 oktober så det börjar närma sig!

    Idag fyller stora tjejen 6 år så hör blir det kalas hela helgen! Jag har tre år mellan mina barn och det har varit en perfekt ålder att ha i mellan tycker jag! De är stora nog att förstå vad ett litet syskon innebär och det har blivit ganska självständiga i den åldern!

    Någon av er här som har haft hormonspiralen?! Ska sätta in en nästa vecka men aldrig haft det tidigare!

    Ha en bra helg alla!

  • virrevirr

    Vi ska också ha dop snart, nästa söndag:)) Min man tyckte vi kunde hoppa över det men har man döpt dom 2 första barnen så får man faktiskt döpa tredje också;)
    Vi blir 60 st med alla barnen så jag kör bara tårta denna gången, dock en väldigt fin och påkostad tårta, känns som att alla har mat nu för tiden men med 3 barn känner jag att jag mäktar inte med det denna gången.
    Hur gör ni andra?

    Jag satte in hormonspiral för första gången nu för 2 veckor sen, har haft koppar innan. Hoppas att det blir bra med den:)

    Ha en bra helg allihop!

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015