• mimo83

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • livslevande

    Sitter nu och tittar på åkpåsar inför hösten och vintern och en sittdyna till sittdelen som ska fram om ett par månader. Det är en hel djungel! :)

  • 87mli

    Hej alla sommarmammor!

    Hoppar gärna in här. Fick mitt första barn 21 juni, en underbar liten tjej. Hon var lite segstartad när hon skulle komma så förlossningen tog 3,5 dygn. Sommaren har gått väldigt bra, lillan är en hejjare på att sova på nätterna så sover ofta 6-9 timmar i sträck i sin vagga och sen brukar vi sova tillsammans sista timmarna:). Men då vill hon istället vara nära mig och äta oftare på dagarna, blir då bara kortare tupplurer. Hon är nu 9 veckor och det är så spännande att se hur hon utvecklas hela tiden.

    Amningen gick inge vidare, den skapade mest tjafs hos lillan och på nätterna blev hon aldrig mätt så hon fick ersättning ganska tidigt (delammade första månaden).

    Vår lilla tjej är väldigt nyfiken och aktiv, känns som att hon vill så mycket mer än vad hon kan och blir ganska frustrerad:) hur är era små?

  • happylovemusic

    Hej 87mli! Åh era nätter låter ju som en dröm! :) ja, det är verkligen häftigt med deras utveckling! Min kille är 7 veckor nu och väldigt pigg och aktiv, han vill också väldigt mkt och blir lätt frustrerad! Han började vända sig tidigt, redan mellan 5-6 veckor, och när han lyckats med det blev han en väldigt nöjd bebis :) Ska bli så himla kul att se honom fortsätta utvecklas!

    Lillen har börjat sova bättre nu, inatt mellan 21-01, efter kort amning sov han fram till 05 och efter det korta tupplurar fram till kl 07, och så har det sett ut senaste veckan, är så glad för det! Har börjat liggamma och det har gjort susen, förut gick jag upp och satte mig i soffan och då vaknade vi båda till. Sen sväljer han mindre luft vid liggamning oxå tror jag.

    Imorgon ska vi på läkarkoll på BVC, har ni varit på den? Går dom igenom hela kroppen som den på bb?

  • Banditro
    happylovemusic skrev 2015-08-21 22:32:40 följande:

    Banditro - Du kommer inte ångra bärsjalsköpet! Det är utan tvekan vårt bästa köp (kanske mitt bästa köp någonsin! :)) Han somnar nästan på en gång, och kan sova i den väldigt länge (särskilt när man är uppe och går). Är väldigt skönt att bära honom i den, och positionen ska vara bra för kolikmagar! Vi har också en bärsele och den är bra, men sjalen är överlägsen. Så mysigt och tryggt både för honom och mig att ha honom så nära. Och så bra att kunna ha händerna fria, har tvättat idag i tvättstugan och ätit frukost, lunch och middag med honom i sjalen :)

    Mamma20/5 - skönt att du får sova bra! :) Jag helammar, går faktiskt jättebra och över förväntan. Är glad att det känns bra att amma offentligt också, så att man inte känner sig låst till hemmet. Ammade på en restaurang ikväll (vapiano) med en sjal över som lite skydd iaf ;)

    Vi har haft en bra dag idag, väldigt lugn för killen har nästan bara sovit och ammat - mycket mystid i sängen :)


    Du hade rätt! Än så länge är pengarna vi la på bärsjalen dom bäst spenderade på länge! Lättare och tunnare än selen, perfekt nu när det är så varmt! Och hon verkar trivas jättebra i den. Vi har haft en jättebra helg utan timmar av gap och skrik, bara några korta stunder om dagen. Jag hoppas att det är hennes mage som mognat så vi slipper koliken nu, men jag vågar inte ropa hej än ;)

    Vi var på läkarkontrollen igår och det är precis som på BB. Koll av ögon, fontanell, hjärta, ben osv :)

    Det är så kul att höra av er som har några veckor äldre bebisar hur era utvecklas och vad vi har att vänta oss. Man inser snabbt hur fort det går! :)
  • 87mli

    Ja jag är så glad att jag får sova hyfsat normalt, vet att det kan ändras så försöker vara tacksam för varje natt som är så. Vår lilla vände sig också tidigt, första gången vid 3 veckor men då var det enstaka gånger bara. Skönt att din bebis blev nöjd efter det:)

    Spännande med läkarkontroll, vi har vår om en vecka.

    Angående bärsjal- det har verkligen varit helt toppen!

    Är det någon mer som tränar med mammamage-appen?

  • happylovemusic

    Ja, bärsjalen är bäst! Försöker dock få min son att gilla vagnen mer, funkar ett tag men sen blir han ledsen. Vi har en bugaboo Buffalo och min kompis sa att flera hon kände som hade bugaboo också hade barn som inte gillade att ligga i den och att det var pga att den är så stabil och inte har så mycket gung (som bebisarna gillar). Har inte hört det innan men det kanske stämmer? Vad har ni för vagn?

    Läkarkollen idag gick jättebra, och nu väger tjockisen 6,2 kilo (7 veckor, 2 dagar gammal)! Vad väger era?

    87mli - tänkte skaffa mammamage-appen men har inte gjort det än. Tränar lite dock enligt samma princip (fokusera på att stärka inre magmusklerna). Tränade för övrigt på riktigt för första gången igår, gick bra men vad svag i armarna jag har blivit, orkade knappt en armhävning (konstigt så mycket som man bär bebbe!), ska jobba på det :)

  • Banditro

    Jag har funderat på att ta ner mammamage-appen men just nu prioriteras annat än träning när jag får en stund för mig själv. Jag hoppas kunna få mer tid när hon kan vara lite mer själv i framtiden. Är appen bra? :)

    Vi har en Emmaljunga city cross, mycket gung men den är inte populär här i alla fall. Tror det är att ligga vågrätt hon protesterar mot för hon gillar inte att bli buren liggande på tex armen heller. Men vi tränar också på att ligga i den. Det känns så dumt när man kommer och skjuter vagnen framför sig och bär ungen på axeln när man har gett upp bara ;) märker du någon skillnad om du går på bumpiga eller plana vägar?

    Härligt att han går upp i vikt! :) Vid 6 veckor och 3 dagar vägde vår tjej nästan 4,9kg och är 54,5cm. Hon fortsätter att öka 300-400g i veckan så hon har potential att bli en riktig knubbis ;)

  • 87mli

    Min lilla tjej har ogillat att ligga i vagnen i perioder men just nu går det bra (peppar, peppar...) Vi har en crescent comfort och den har bra gung men det är nog just det där att ligga ner som hon tycker är trist, förutom om hon är trött och somnar fort.

    I måndags vägde hon 4,9 kg och var 57,5 cm (9v).

    Jo jag tycker appen är bra men det är ju lite tråkig träning så just nu sköter jag det väl sisådär, har börjat träna lite mer vanliga övningar med bebis. Men vill gärna få diastasen kontrollerad innan jag kör igång ordentligt.

  • happylovemusic

    Hoppas det är bra med er! Vi har haft ännu en bra natt där lillen sov 5 timmar i sträck utan att äta, vilket är super för honom! :) Nu får jag iaf 6-7h sömn/natt vilket är en klar förbättring! Men jag lägger mig tidigt med honom, runt halv tio-tio (tidigt för mig och min sambo som båda är nattugglor), när lägger ni er? Har ni någon egentid efter att bebisen somnat? Jag prioriterar sömn just nu, tror att min sambo tycker att det är tråkigt, men det är ju för en kort period!

    Intressant att ni också har lite problem att få era bebbar i vagn, har hört så många nu som har samma problem. Trodde nog innan att alla bebisar gillade vagnen ;) Det är nog att dom inte gillar att ligga platt på rygg, ska nog börja med sittdelen så fort man kan! När vi har bilskyddet på vagnen går det mkt bättre!

    Vad gör ni förresten när bebisen är vaken? Vi myser, sjunger, leker i babygym, sitter ett tag i Babysittern och ligger på mage (han tröttnar ganska fort på varje aktivitet så det känns som om vi går runt i olika stationer). Han kan vara vaken Max 2h annars blir han övertrött :)

    Hoppas ni får en fin dag, vi ska åka buss nu till mormor och morfar :)

  • Edde

    Hej! Hoppar med här också, om jag får :)

    Fick mitt första barn 4/7, en pojke. Han föddes i v 42+2 med igångsättning - såväl ballong, cytotec och oxytocindropp. På morgonen 42+0 sattes ballongen in, den lossnade sent på eftermiddagen. Tyvärr gick det inte ännu att spräcka hål på hinnorna så på kvällen fick jag cytotec och följande morgon vid femtiden började värkarna. Åttatiden kom läkaren in och tog hål på hinnorna så vattnet gick.Vid lunchtid fick jag flytta till förlossningssalen och fick där dropp. Sedan tog det ännu till följande morgon innan han föddes, med sugklocka eftersom inget hände trots att jag krystat i över en timme. Han hade huvudet snett så han fastnade liksom på vägen. Med sugklockan rättades han till och så föddes han.

    Trots sena veckor var han helt normalstor, 51cm och 3700g - huvudmåttet var däremot maffiga 38,5 :D Inte undra på att jag sprack trots att jag också klipptes...

    Barnet är tack och lov av den lätta sorten - har sovit hela nätter (00-06 och sedan ett par timmar till efter amning) sedan start, gått bra upp i vikt på helamning, gråter knappt alls, har inte just några problem med magen och är allmänt en gladlynt pojke - tack och lov skriver jag, för de första veckorna efter förlossningen var astunga! Fick en durapunktion av epiduralen som gav mig kraftig huvudvärk och nackont i två veckors tid som ingen värkmedicin i världen biter på. Stygnen i mellangården blev infekterade och jag fick äta antibiotika. Fick gå på magnetröntgen pga att durapunktionen orsakade risk för hjärnhinneinflammation. Fick också spänningar i nacke och axlar som gjorde att jag inte kunde böja mig framåt utan att det gjorde våldsamt ont i huvudet. Och sedan hade jag förstoppningen från helvete. Vem visste att man kunde må så oerhört dåligt emotionellt av att inte bajsa?

    Hade också ångest över att jag kanske fått något slags framfall, läste framfallsdiskussioner på nätet och kände livslusten försvinna när jag läste om alla omfattande problem sådant kan föra med sig. Så fort jag slutade läsa på nätet försvann också ångesten - och nu när jag varit på efterkontroll kan vi konstatera att allt är som det ska.

    Först nu, 8 veckor efter förlossningen, börjar kroppen och huvudet kännas någorlunda normala. Tack gud för det, förlossningsupplevelsen var nog ingenting jämfört med återhämtningen efteråt.

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015