• mimo83

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • happylovemusic

    Mkt vaccin-snack nu ;) Min är tänkt att få rotavirus-vaccinet imorrn, men jag tror att jag väntar med det till nästa vecka om det är ok för BVC... Han har ju varit förkyld nu i nästan en vecka och har haft det så jobbigt med det, så det kanske blir lite för jobbigt för honom med vaccinet också, om man kan få lite magsjukesymptom av det!

    Annars går det bra för oss! Vi har haft en mysig dag med många tupplurar (skönt för mamma!), och så har vi gått ut med vagnen länge (som han äntligen börjat gilla). Måste fixa en åkpåse till vagnen, när måste man börja med den? Någon som vet?

  • Åsast

    Jag har bara täcke och sen ett överdra som är tull vagnen och min lilla håller sig varm trots att vi är ute och går på förmiddagen! Läste en annan tråd om åkpåse och ett bra tips sim någon var att när du själv behöver börja använda vinterjacka då är det dags att ta fram åkpåsen ????!

  • Isabella93

    HJÄLP!!

    Jag har nu i veckan börjat bli jätte gasig I magen och har jätte ont av det..Min mage är super uppsvälld varje dag och jag har svårt att få ut fisar. Någon mer som har problem eller något tips? Ibland kommer det ut när jag tränar och ibland inte. Det är så jobbigt :(

  • happylovemusic

    Hej alla sommarmammor! :) Hur har ni det? Lillkillen blir 10 veckor imorrn (vad tiden går fort!), och vägde i onsdags 6,7kg lille tjockisen. Men jag har märkt att han de senaste dagarna vill äta mer sällan än tidigare (var 2-3h, under natten mer sällan) så nu kanske hans kurva börjar sakta ner lite ;) Vi får det också bara bättre och bättre och allt blir roligare, han är mer nöjd, ligger gärna länge och leker under babygymmet och har inte lika ont i magen, känns så skönt!

    Sen får vi mer rutin i vardagen också (som han har bestämt själv, eller kommit naturligt), hur ser era dagar ut?

    Han brukar sova mellan kl 22-07 (vaknar 2 ggr för liggamning, somnar snabbt om i spjälsängen som står brevid vår med ena långsidan borta). Är vaken Max 2 h under dagen (då myser vi, leker i babygym, babysitter, sjunger, jollrar, bär runt, hygienfix osv), sen sover han några kortpass (30min-1 h) och ett långpass (oftast runt 2-3 h, typ kl 14-17) under dagen. Sover på dagen gör han i min famn, sängen, vagnen på prommis eller i bärsjal. Kvällen är han lite mer gnällig men oftast nöjd (alltid nöjd om han blir buren och man vaggar honom). Vi badar varannan till var tredje dag (varje dag rengöring med tvättlappar).

    Helgen har varit jättebra och mysig! Hoppas ni också har det bra!

  • 87mli

    Så skönt att ni fått in en bra rutin och att sömn, matning och magen funkar bra:)

    Här är allt bra och lilltjejen verkar riktigt glad och nöjd, snackar hela tiden. Hon brukar ofta sova 23-7 i sträck i sin vagga (+/- nån timme), sen äter hon och vi brukar antingen morgonmysa eller gå en långpromenad. Hon är väldigt pratig på morgonen, jag vaknar alltid till ett glatt jollrande och stort leende:) Hon äter nu var 4-5e timme, därimellan blir det mycket bus och mys. Hon brukar vara vaken ca 3-4 timmar och sedan sova 30-60 minuter i min famn eller i vagnen under promenad. Underhåller sig själv i babygym och babysitter bara korta stunder, hon vill gärna aktiveras stor del av dagen och hela tiden vara med. Något som hon älskar är Babblarna.

    Jag har varit förkyld i veckan men förhoppningsvis slapp lillan undan, det har gått åt en hel del handskrift här hemma:-P Någon mer som ger ersättning? Hur mycket äter era små isf? Vår lilla är uppe i 235 ml 5 ggr/dag (kan såklart variera lite dag till dag).

  • Isabella93

    Vi ger ersättning, 120 ml var 3-4 timme. Min dotter är 3 månader. Om vi är ute o åker bil mycket så blir det ca 3-4 gånger på en dag :)

    För övrigt är våra dagar lugna o sköna. Vi har börjat på babyrytmik och har gått på babymassage. När vi ät hemma så ligger tösen i babygymmet eller så busar vi o gosar. Hon är ett stort fan av tven också så hon får ligga o titta på tv varje morgon så att jag hinner med lite saker här hemma :)

  • virrevirr

    Vi ger också ersättning och hon äter 100-120 ml varannan timme , max 2,5 emellan. Hon blev 3 månader i fredags. Har testat att försöka dra på det men märkt att det går inte att styra det där, hon vill ha lite mindre och äta oftare:))
    Nattetid varierar det från ingen mat på 9 timmar till 2 flaskor:)

    På dagarna går vi på promenad, dom stora tjejerna slutar skolan 13:20 så jag tycker inte vi hinner med så mycket innan dom är hemma och då är det mellanmål och lite läxor och sen är det nästan dags att förbereda middan och sen kommer mannen hem, så dagarna flyger iväg:)

    Funderar på babysim, börjar en ny kurs när lilltjejen är 5 månader ungefär, någon mer som funderar på det?

  • Åsast

    Vi blrjar på babyrytmiken i morgon och sen varit på babymassage! Vi har börjat på babysim och varit dör två ggr och min lilla älskar det! Linnéa är 11 veckor nu!

  • happylovemusic

    Det är så spännande att läsa om andras vardagar och rutiner :) Ni verkar alla ha det bra! Åh, och jag vill också börja på babysim. Brukar väl vara när de är 3 mån el äldre? Kanske ska anmäla oss för han blir ju det om 3 veckor!

    Är det nån mer som är förstagångsmamma? Det är så häftigt att faktiskt vara någons mamma, har nog börjat inse det nu :) Man kunde drömma om det innan, men inte förstå hur det verkligen är! Jag och min sambo träffades tidigt och har varit tillsammans i 11 år, och alltid stått varandra väldigt, väldigt nära, så det är också så häftigt att se hur vår relation har utvecklats och att han nu är pappa. Och att vi har skapat en liten unge! :D

    Det är också så kul att se hur ens närmsta kompisar börjar bli föräldrar och hur ens vänskap också förändras och utvecklas. Jag bor i Sthlm, och här är vi ju lite sena med att skaffa barn, är 30år och det är först nu som alla börjar planera och få barn. Nu är vi fyra stycken av mina närmsta kompisar som blivit mammor inom ett år och två stycken som är gravida, så kul!

  • 87mli

    Hmm, ja min tjej blir 3 månader om 1,5 vecka men äter ju som sagt redan mycket varje gång. Flaskorna rymmer "bara" 260 så om någon vecka måste hon nog ha större. Men de flaskor jag sett som är större är för äldre bebisar, så det blir att ge sig ut på flaskjakt

    Vår tjej totalälskar också tvn, hur man än håller henne så vrider hon huvudet mot den.

    Jag och sambon är också förstagångsföräldrar, känns fortfarande lite ovant att faktiskt vara någons mamma. Men självklart även helt underbart

    Ååh, babysim verkar så mysigt. Vi har tänkt anmäla till nästa kurs som börjar i oktober.

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015