• mimo83

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • happylovemusic

    Åh, vaccinering måste vara så jobbigt, längtar inte dit! Och då jobbar jag ändå som sjuksköterska och är van vid nålar och sprutor, fast det är ju en helt annan sak när de ska sticka i ens bebis. Usch. Han ska få Rotavirus-vaccinet på onsdag, men det dricker han ju. Har hört att bebisen kan få en liten släng av magsjuka efter att ha tagit det, har nån av er erfarenhet av det?

    Förkylningen börjar iaf bli bättre, skönt :) Hur går det med eras magproblem förresten? Jag slutade med hans minifom för några dagar sedan och inte har det blivit sämre, känns som om man hållit på med dom där dropparna helt i onödan nu... Sempers magdroppar får han fortfarande, tror att tillskott av tarmbakterier är bra :)

    Ha en fin söndag! :)

  • livslevande

    Vi har också slutat med minifom, fungerar bra. Hon har dock ont vissa kvällar, men undantagsfall. Semper får hon fortfarande, resonerar som du :)

    Hon fick vaccinfeber i alla fall, 39 grader på natten, var gnällig men verkade inte ha ont så gav inte alvedon. Igår var vi hemma och vilade, körde maratonamning i soffan hela dagen, kändes som i början :P men idag är hon pigg och glad igen!

  • Banditro

    Ja, usch för vaccineringen. Vi har den i början av oktober. Hur tog hon febern? Blev hon slö eller var hon som vanligt? :)

    Jag fortsätter med Minifom ett tag till, i alla fall till denna flaska är slut. Skitsamma om det är placeboeffekt men det har blivit bättre sen vi började med dom. Tänker precis som er om Semperdropparna, lite goda bakterier gör nog bara nytta. Magproblemen är ganska oförändrade just nu, skrik en halvtimme på morgonen och någon timme på kvällen och kan vara ganska missnöjd och gnällig på dagarna men det kan ju också vara "personlighet" :) men när hon är glad då är hon glad vill jag lova!

    Vi åkte första "långresan" hemifrån igår kväll, 10 mil enkel resa och förutom att det krockade med hennes skrikperiod så skrek i 20 minuter i bilen gick det jättebra. Hon åt vid halv tio och sov sen tills vi kom hem vid tre inatt, jätteskönt!

  • Isabella93
    livslevande skrev 2015-09-04 19:10:03 följande:

    Min lilla tjej (13 veckor) har just gått över på storlek 62. Hon vägde 5,3 kg idag och var nästan 60 cm lång. Vi fick en kasse kläder av grannen i storlek 56 och 62 så har inte köpt mycket själv, förutom en del i 68. Har förberett oss med vindfleeceoverall bland annat. En varmare åkpåse har jag också köpt. Hur ska ni klä era små i höst?

    Jag tycker lindex har mycket fint nu, newbie är inte riktigt i min smak dock men har lite från dem också som jag köpt begagnat.

    Idag fick lillan sitt 3månadersvaccin. Hon blev så ledsen, det gjorde ont i mammahjärtat :( nu har hon sovit hela dagen och när hon varit vaken var hon fastklistrad vid bröstet. Ingen feber dock tror jag, skönt att slippa!


    Min dotter fick vaccin i tisdags och fick så ont..Kvällen bestod av gråt för att hon hade så ont i benen..hon va jätte röd på sprutområdet. :( hon kunde inte somna på kvällen förren efter jag gav henne alvedon..det va hemskt jobbigt.

    Min tjej har också precis kunnat ha 62. Det är kul att kunna använda lite mer kläder nu som bara har legat i en påse innan :) vi har en fleeceoverall till pluttan och så ska vi köpa en Åkpåse som är lite varmare :)
  • livslevande

    Hon var ungefär lika aktiv i kroppen som vanligt, skillnaden var att hon jämrade sig och grät en del, tror hon kanske feberyrade lite och inte förstod var som hände. Hade hon varit slö eller gråtit mycket hade jag absolut gett alvedon men denna gång gick det bra utan. 

  • virrevirr

    Usch låter som era små har fått feber av vaccinationen. Lilltjejen ska få sin dos nu om en liten stund. Hoppas inte det inte blir allt för jobbigt för henne, jag ska på föräldramöte ikväll också så min man är själv med alla 3 barnen????

  • Åsast

    Är lite dålig på att hänga med i tråden då det var något pr sen sist jag hängde här på familjeliv! Så jag kan inte alla nya finesser här!

    Hoppas inte era små blir allt för dåliga av vacinationen! Min lilla ska få den om två veckor!

    Hur tycker ni annars det är att gå hemma?!

  • virrevirr

    Hon blev jätteledsen när dom stack henne och var väldigt gnällig och ledsen sen resten av dagen och fick även feber. Nu har hon fått alvedon och sover så vi får se hur natten blir.

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015